NIEUWSB&W

More Music op de Doelen Lente HiFi Show

Redactie HiFi.nl | 12 maart 2003 | B&W

(Ingezonden mededeling)

More Music noviteitenHierbij een overzicht van More Musics`s Doelen Lente Hifi Show 2003 primeurs en noviteiten:

Audio Physic

Met de introductie van de Yara Center luidspreker maakt Audio Physic de Yara Home- Theater familie nu compleet. Naast een keur aan nieuwe afwerkingen (waaronder aluminium) biedt het Yara programma nu voor elke toepassing een perfecte oplossing. Vloerstaande en compacte versies, aangevuld met actieve subwoofer en bijpassende center.

Padua is de naam van de gloednieuwe luidspreker die tussen de Tempo 3i en Virgo 3 gepositioneerd wordt. Geënt op de techniek en kastconstructie van de Virgo 3 vult de Padua het Audio Physic programma precies aan. De Padua herinnert aan de immens populaire Virgo 2, maar gebruikt ook de inzichten en vooruitgang van de huidige modellen.

Finite Elemente

Een onrustig stereobeeld en vage afbeelding worden dikwijls veroorzaakt door ongewenste resonanties. Vele ontwikkelaars hebben hun tanden al stuk gebeten op deze problematiek. Finite Elemente heeft dankzij haar jarenlange ervaring, met de Spider en Pagode racks, op dit vlak nu een zeer effectief en betaalbaar accessoire; de Ceraball. Behalve een specifieke versie voor verdere verbetering van het Spider rack is er ook een universeel toepasbare variant voor gewone audio meubels. Keuze uit een zwart of zilver uiterlijk. Een schijnbaar eenvoudige oplossing voor een complex probleem. Men neme een extreem precies geproduceerde, extreem harde keramische kogel die ontwikkeld is voor gebruik in de meest veeleisende toepassingen (cyclotrons, fusieturbines etc.) en gebruik deze als koppelaar tussen apparatuur en ondergrond/rack. De keramische kogel is gevat in een precisiegedraaide, resonantiearme aluminium behuizing.

More Music noviteitenMIT

MIT introduceert een opvolger voor de befaamde Terminator serie: de Avt serie. Deze nieuwe serie maakt gebruik van nieuwe productietechnieken die MIT in staat stellen complexe netwerken, die voorheen aan de grotere series waren voorbehouden, nu in een compactere en meer betaalbare behuizing te plaatsen.

De opvolgers van de High-End en Reference serie maken hun opwachting. De technieken die ontwikkeld zijn in de Oracle serie worden nu ook toegepast in de Shotgun en Magnum serie. Dit betekent onder andere schakelbare netwerken voor de interconnecten om een exacte match te kunnen maken met de aangesloten apparatuur. Deze optimale aanpassing die gepaard gaat met een sterk verlaagde ruisvloer en verbeterde energierespons, zorgt voor een bijzonder los en ritmisch kloppend geheel. De Magnum en Shotgun interconnecten zijn verkrijgbaar op drie niveaus, zowel gebalanceerd als single-ended. De luidsprekerkabels zijn leverbaar als single- en bi-wire variant en zijn uitgerust met het universele Iconn systeem, zodat men op elke luidsprekerconnector een perfecte aansluiting heeft.

Acustica Applicata

More Music noviteiten... is de de naam van een nieuwe serie roomtuning-‘tools’. Naast een enorme effectiviteit nu voor het eerst ook esthetisch plaatsbaar in een normale woonomgeving (ontworpen en gebouwd in Italië).

Acustica Applicata heeft een aantal verschillende modellen die ieder op een ander gebied werkzaam zijn. In tegenstelling tot veel andere roomtuning-accessoires zijn de ‘Diffusore’ van Acustica Applicata alleen actief in het daartoe bestemde gebied en nemen geen energie uit bijvoorbeeld het middengebied weg. Levendigheid en energie blijven behouden.Uitvoeringen in wit, zwart of grijs.
Prijzen vanaf € 265,-

Pass Labs

More Music noviteitenPass Labs is een no-nonsense firma was. Met de introductie van de X2.2 voorversterker doen ze deze reputatie weer eer aan. U wilt de geluidskwaliteit en volledig gebalanceerde opbouw van de X2.5 ? Maar u heeft geen afstandbediening, display, balans- of monoschakeling nodig ? Zie hier de X2.2. Het meer is minder concept is hier in optima-forma toegepast. Alles in dienst van de prestatie zonder franje. Eigenlijk een Lotus of Donkervoort in Hifi-uitvoering.
Prijs € 3500,00.

De ultieme partner voor de X2.2 moet dan de X150.5 eindversterker zijn. De X150.5 is de `instapper`bij de eindversterkers, maar doet weinig onder voor zijn grotere broers. Zowel innerlijk als uiterlijk is de X150.5 gebaseerd op de X250. De X150.5 heeft nu dus ook die prachtige meter tussen de handvatten (die overigens de geleverde stroom van de uitgangssectie aangeeft).
Prijs € 5000,00.

Primare

Primare heeft de SPA-20 geïntroduceerd, een 5 x 100 watt geïntegreerde Home Theater versterker. De SPA-20 koppelt groot gebruiksgemak (overzichtelijke menu`s en afstandbediening) aan de meest recente surround-formats en de bekende Primare bouwkwaliteit. De SPA-20 wordt gevoed door twee reusachtige ringkerntransformatoren. Deze zorgen er samen met de grote buffering en actieve koeling voor dat niets de SPA-20 van de wijs brengt. Elke gram van deze 23 kg wegende geweldenaar is door en door muzikaal. Niet weer de zoveelste surround-versterker die bij gewone stereoweergave door de mand valt. Prijs € 3000.

Tijdens de Doelen Show zal de complete Primare produktlijn te zien zijn.

More Music noviteiten

Siltech

SiltechClassic Series Siltech introduceert een opvolger voor de befaamde G3 serie. Door een spectaculaire nieuwe techniek heeft Siltech kabels ontwikkeld die voor een ongekende geluidskwaliteit zorgen op dit prijsniveau. We zijn overtuigd dat Siltech voor een revolutie gaat zorgen. De Classic serie maakt gebruik van G5 materiaal dat op een extreem nauwkeurige wijze is getwist. Met dit zogenaamde X-Balanced procédé heeft Siltech kabels ontwikkeld die vrijwel ongevoelig zijn voor storende velden en het oppikken van noise. De Signature serie wordt naar een G6 generatie gebracht. De techniek ontwikkeld voor de Classic serie bleek zulke grote voordelen te bieden dat Siltech besloten heeft deze ook in de Signature serie toe te passen. De stap naar G6 materiaal en opbouw heeft in een nog verdere verfijning geresulteerd. De mate van realisme en precisie is ongekend groot. Horen is geloven.

Theta

More Music noviteitenTheta introduceert het Carmen II CD/DVD transport. De Carmen maakt gebruik van zeer hoogwaardige videoprocessing door middel van Faroudja DCDi circuits gekoppeld aan Teta`s eigen Digital Direct Ultra-Sync II Progressive Scan System. De voeding van de Carmen is onderverdeeld in veertien (!) onafhankelijke circuits die elk een zeer specifiek gedeelte van de Carmen elektronica voeden (zelfs CD en DVD secties zijn gescheiden).

Theta heeft zich vooral druk gemaakt over de precisie van de digitale output en de kwaliteit van de video-uitgang. Deze is van zogenaamde `broadcast` kwaliteit en is in staat tot het weergeven van levensechte kleuren en griezelig realistische beelden, die volkomen vrij zijn van bewegings-onscherpte. Een seriële digitale interface (SDI) is leverbaar als optie. Een loopwerk waarmee Theta de concurrentie weer duidelijk maakt wie al twintig jaar de toon aangeeft in het digitale domein.
Prijs € 6350,00.

MERK

EDITORS' CHOICE