Update: Von Schweikert VR1

Importeur Eurogram brengt een nieuw model van Albert Von Schweikert op de markt, genaamd VR-1 Reference Studio Monitor System. Deze speaker zou een zeer goede prijs/ kwaliteitsverhouding hebben en bevat ook nieuwe technologieen, wat moet resulteren in een adembenemend zuiver geluid met een zeer fraai 3-dimensionaal geluidsbeeld.

De VR-1 is een 2-weg "boekenplank" luidspreker/monitor voor de kleine luisterruimtes. Tevens zeer geschikt als front/rear-speakers in een theater-system aangezien de luidsprekers magnetisch afgeschermd zijn. Uitgevoerd met speciaal voor de VR-1 ontwikkelde, 4" aerogel midrange/bass speaker en een zijden cone-tweeter met een ongelooflijk brede spreidingshoek.

VMPS RB 40De tweeter aandrijving heeft een ongebruikelijke mechanische constructie en de dome bestaat uit drie lagen composiet materiaal. "Dit resulteert in een extreem zuivere weergave met een verfijning die zelden wordt bereikt met een normale dome tweeter.", krijgen we te horen. Er wordt zelfs een vergelijk gemaakt met ribon of elektrostatische weergevers. "Het filter zorgt voor een volledige fase integratie tussen de twee luidspreker units, is handgemaakt en bevat alleen de beste onderdelen wat staat voor de hoogste vorm van doorzichtigheid en plaatsing van het geluidsbeeld." De luidsprekerterminals zijn van WBT en dus van de betere soort. De speciaal ontwikkelde luidsprekerstand VR Stand-1 is afgewerkt in prachtige zwarte piano lak en is ontworpen om geluidsweergave optimaal te ondersteunen. Door de VR-1 te combineren met deze stand zal de plaatsing van het geluidsbeeld optimaal zijn door de ideale hoogte van de tweeter en de goede demping van het laag. 

Afmetingen:
Hoog 41, breed 20,5 en diep 23,5 cm. De VR-1 wordt geleverd in Natural Oak en is voorzien van een grill met zwarte bekleding. Prijs per paar: ├á ÔéČ 1.490,--


EDITORS' CHOICE