NIEUWSB&W

Muziek en film op HiFi.nl

Redactie HiFi.nl | 25 september 2002 | B&W

HiFi.nl publiceert maandelijks tientallen artikelen en recensies. Zo kunt u regelmatig hardware recensies lezen van bijvoorbeeld luidsprekers en versterkers. Maar omdat het uiteindelijk toch om muziek en film draait (nietwaar?), bespreken verschillende auteurs verschillende soorten artiesten op verschillende soorten formaten: SACD, CD, DVD-film en LP.

Dr. Longbeard & Marja bespreken de SACD van Miles Davis, Kind of Blue:
Wat er met de opname is gedaan is niet precies bekend, maar de originele three track klinkt alsof ze gisteren is gemaakt. En is dit nu niet het unieke van thuis-luisteren? Alle groten komen weer tot leven.

Jan de Jeu, vinylliefhebber, bespreekt een, nu al, klassieker: Songbird van Eva Cassidy
De lp versie van de cd “Songbird” is uitgegeven in een gelimiteerde serie van 10.000 waarvan ik nummer 1666 in bezit heb. Het is een 180 grams virgin vinyl pressing die vervaardigd is door Pallas in Duitsland en gemastered is door Nick Webb in de Londense Abbey Road studio’s.

Garmt van der Zel bekeek, en beluisterde, Kiss of the Dragon:
Het Dolby Digital 5.1 geluidsspoor van de film is ook prachtig gedaan, met een holografisch klankbeeld en zeer krachtig LFE (op punten TE krachtig). Er wordt smaakvol en correct gebruik gemaakt van alle kanalen.

MERK

EDITORS' CHOICE