NIEUWSB&W

Multi-format dvd-schrijver Sony

Bobvos | 24 augustus 2002 | B&W

Sony staat op het punt een dvd-schrijver te onthullen die zowel het dvd-r/rw als het dvd+r/rw formaat ondersteunt. De nieuwe dvd-schrijver wordt door Sony waarschijnlijk in de tweede week van september uitgebracht. Het is `s werelds eerste speler die met beide elkaar beconcurrerende formaten kan omgaan. Deze schrijver maakt het de consument een stuk gemakkelijker over te stappen op een dvd-schrijver.

Op dit ogenblik is er nog niet één dvd-standaard voor het beschrijven van dvd`s. De consument kan kiezen uit dvd-r/rw, dvd+r/rw en dvd-ram. Dvd-ram is een systeem dat gebruik maakt van beschrijfbare dvd`s in een cassette. Hierdoor zijn de schijven niet zonder meer in een dvd-speler of dvd-videospeler te gebruiken. Toshiba en Matsushita (Panasonic) hebben de dvd-r/rw-standaard ontwikkeld en Sony en Philips hebben samen de dvd+r/rw standaard ontwikkeld.

Voor de consument betekent dit kortweg dat deze moet kiezen tussen de formaten. En, hoewel de formaten compatible zouden moeten zijn met bestaande dvd-spelers, wil er hier en daar een dvd-speler opduiken die moeite heeft met een van de beide formaten.
 

MERK

EDITORS' CHOICE