NIEUWS

CES: Panasonic, Pioneer, Fujitsu

Redactie HiFi.nl | 10 januari 2002

Panasonic heeft op het CES bekend gemaakt zich te richten op de DVD markt. Zo komt het bedrijf met een aantal interessante home-theater producten. De meest opvallende is een 40 inch LCD monitor. Het futuristisch vormgegeven scherm heeft een 16:9 beeldformaat en is licht en kan makkelijk verplaatst worden.

Ook Recordable DVD is een speerpunt van Panasonic. De planning is een nieuwe efficiëntere “second harmonic generation” blauwe laser te integreren in een aantal nieuwe producten. Paradepaardje blijft de DVD recorder met ingebouwde 50Gb harddisk recorder. Andere modellen gebaseerd op deze zullen snel volgen. Het design zal in navolging van de nieuwe DVD spelers en A/V receiver een slank karakter krijgen. De nieuwe DVD spelers, DVP-ZP30 en DVD-XP50 kunnen vrijwel elk muziekformaat afspelen behalve SACD en bespelen DVD-Audio en DVD-RAM.

Pioneer heeft op het CES een nieuwe DVD recorder geïntroduceerd: de DVR-7000. Zowel DVD-R als DVD-RW formaten worden ondersteund en het apparaat kan DVD-Video discs afspelen in een progressive scan modus. Voor Pioneer is de markt van DVD recordables erg belangrijk, het afgelopen jaar baarde het bedrijf al het nodige opzien met de goede kwaliteit en dat wil men in 2002 doorzetten.

Daarnaast heeft Pioneer ook twee nieuwe “PureVision” plasma televisies uitgebracht. De 43 inch PDP-4330HD en de 50 inch PDP-5030HD. XGA resolutie, zowel 4:3 als breedbeeld formaat en een stand-alone receiver voor een NTSC video signaal. Het lichte gewicht en de geringe dikte maken het plasmascherm uitstekend geschikt voor bevestiging aan de muur.


EDITORS' CHOICE