Artikelen van fotograaf Rene SmitAdvance Acoustic MAT605 en MDB607

Gepubliceerd op 5 februari 2010
Auteur: Rene Smit
Advance Acoustic MAT605 en MDB607 (c) XingoDe wortels van Advance Acoustic liggen in Frankrijk waar de producten ontwikkeld worden, de uiteindelijke productie vindt plaats in het China. Op die manier is de firma in staat, in ieder geval op papier, hoogwaardige apparatuur aan te bieden tegen concurrerende prijzen. Onderwerp van deze test is een MAT605 tuner met buizenschakeling en een MDB607 digitale uitbreidingsmodule.
lees verder>>

Boston Acoustics RS260/RS334

Gepubliceerd op 30 december 2009
Auteur: Rene Smit
Boston Acoustics RS260/RS334 (c) Xingo (c) Xingo (De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik deze kennismaking met Boston Acoustics speakers niet geheel onbevooroordeeld in ging. Zelf had ik nog nooit goed naar speakers van dit merk geluisterd, maar om voor mij onduidelijke redenen wordt Boston Acoustics (onterecht?) nog niet als serieus luidspreker merk gezien. Natuurlijk probeer je als recensent elk product met een open vizier tegemoet te treden, iets wat je aan de lezers verplicht bent, maar in het onderbewustzijn spelen dit soort zaken natuurlijk wel mee. Met de komst van een set RS260 monitor speakers en een set RS334 vloerstaande luidsprekers in mijn luisterruimte ga ik voor u onderzoeken of Boston Acoustics zijn positie als underdog mag inwisselen voor een favorieten rol.
lees verder>>

Acoustic Energy Radiance One

Gepubliceerd op 29 oktober 2009
Auteur: Rene Smit
Acoustic Energy Radiance One (c) Xingo (c) Xingo (Met zeven verschillende series heeft de engelse luidsprekerfabrikant Acoustic Energy nagenoeg voor iedere portemonnee of specifieke wens een luidspreker beschikbaar. Laatste loten aan de stam van deze al ruim twintig jaar aan de weg timmerende firma, Acoustic Energy werd opgericht in 1987, vormt de Radiance serie. De serie bestaat uit de Radiance One monitor, Two en Three vloerstaande modellen, een centerspeaker en subwoofer. Liefhebbers van surroundweergave kunnen dus probleemloos een passende 5.1 of 7.1 opstelling maken met gelijkwaardige speakers. Stuksprijzen variëren van 495 Euro voor de One tot 1195 Euro voor de Three. Onderwerp van deze test is de benjamin van de reeks, de Radiance One monitor speaker.
lees verder>>

Rotel 15-serie cd-speler en versterker

Gepubliceerd op 3 september 2009
Auteur: Rene Smit
Rotel 15-serie (c) XingoRotel is een merk dat sinds jaar en dag aan de weg timmert in audioland. Het merk heeft een naam hoog te houden waar het gaat om een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding. Net als bijvoorbeeld bij een merk als NAD wordt dat bereikt door in Japan of Europa te ontwerpen en de uiteindelijke productie te laten plaatsvinden in het Verre Oosten. Onderwerpen van deze test zijn de splinternieuwe RCD1520 cd-speler en RA1520 versterker. Met beide apparaten wil Rotel een statement neerzetten in de sub 1000 Euro prijscategorie.
lees verder>>

B&W XT8

Gepubliceerd op 30 juli 2009
Auteur: Rene Smit
B&W XT8 (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (cNaast de “normale” lijnen is er binnen het uitgebreide assortiment van Bowers & Wilkins Loudspeakers ook plaats voor een design serie. Deze zogenaamde XT serie is recent vernieuwd en uitgebreid. De XT8, een slanke vloerstaande speaker, werd toegevoegd aan de serie en is het model waar ik naar mag gaan luisteren. De dozen waarin de speakers worden geleverd doen vermoeden dat de speakers een stuk groter zijn dan de vermelde maten. Zonder voet meten de speakers 1155x154x200 millimeter, de voet heeft een doorsnede van 322 millimeter om precies te zijn.
lees verder>>

Funk Vector draaitafel

Gepubliceerd op 1 mei 2009
Auteur: Rene Smit
Funk Vector draaitafel (c) Xingo (c) Xingo (c) XinHet recenseren van draaitafels heb ik aan andere overgelaten, deels uit praktische overwegingen en deels omdat ik mijn kennis op het gebied van vinylweergave te beperkt achtte. Echter deze bezwaren verdwenen volledig naar de achtergrond nadat een collega recensent mij attent maakte op de Funk Vector draaitafel. Het totaal afwijkende uiterlijk, de toegepaste techniek en de lovende woorden in de pers deden mij acuut besluiten een recensie exemplaar aan te vragen bij de importeur.
lees verder>>

Musical Fidelity V-Can

Gepubliceerd op 15 januari 2009
Auteur: Rene Smit
Musical Fidelity V-Can (c) Xingo“Alles draait om de eenvoud”
Bovenstaande uitdrukking, een song van de jaren 80 groep “Het Goede Doel”, is het eerste wat in mij opkomt bij de introductie van de nieuwe Musical Fidelity V-serie. Een reeks producten van goede kwaliteit, die door economisch denken voor een grote groep Audio/muziekliefhebbers bereikbaar is.
lees verder>>

Musical Fidelity A1 en A1 CD Pro

Gepubliceerd op 24 december 2008
Auteur: Rene Smit
Musical Fidelity A1 (c) XingoHet is overdreven te stellen dat ik nog in de luiers liep, ten tijde van de introductie van de originele Musical Fidelity A1 versterker in 1984. Destijds had ik nog haar op mijn hoofd en luisterde ik naar muziek via een éénvoudige Marantz versterker, met een Teac cd-speler als bron, aangesloten op een set speakers van Amerikaanse makelij. Musical Fidelity was een merk wat ik slechts kende uit tijdschriften, mijn in die dagen beperkte budget vormde een te grote hindernis om een originele A1 aan te schaffen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE