Artikelen van fotograaf Jan de JeuDynaudio Consequence Ultimate Edition

Gepubliceerd op 22 november 2011
Auteur: Jan de Jeu
Music Emotion ME10-10 Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik in een internationaal gezelschap van West-Europese journalisten en Dynaudio distributeurs in Hamburg getuige mocht zijn van de presentatie van de nieuwe Dynaudio referentie luidspreker. Staande op het grote podium en aangestuurd door high-end elektronica van Dynaudio maakte hij destijds klankmatig een grote indruk op mij.
lees verder>>

Denon PMA-1510AE & Denon DCD-1510AE

Gepubliceerd op 19 november 2011
Auteur: Jan de Jeu
Music Emotion ME9-10De naam Nippon Columbia zegt u misschien niet zo veel. Maar dat verandert zodra ik u vertel dat deze firma tegenwoordig bekend is onder de naam Denon. Dit jaar bestaat het innovatieve merk honderd jaar. Voor mij een prima aanleiding om een nieuwe, betaalbare versterker/(sa)cd-speler combinatie nader onder de loep te nemen.
lees verder>>

BMC MCCI

Gepubliceerd op 19 oktober 2011
Auteur: Jan de Jeu
BMC (c) XingoIn deze tijd, waarin vinyl weer helemaal `in` is, worden er opvallend veel nieuwe phono voorversterkers geïntroduceerd. Veelal gaat het dan om `oude wijn in nieuwe zakken` maar dit geldt zeker niet voor alle exemplaren die tijdelijk in mijn luisterruimte bivakkeren.
lees verder>>

Furutech Destat II Static Charge Remover

Gepubliceerd op 19 september 2011
Auteur: Jan de Jeu
Furutech Destat II (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo ( Tweeënhalf jaar geleden testte ik de Furutech Destat handheld static neutralizer. Hij bleek dermate effectief dat ik hem vervolgens zelf aanschafte. Eind november 2010 mocht hij het opnemen tegen uitdager Orb Sakura die tegen een lagere aanschafprijs net iets beter wist te presteren. Met de nieuwe Destat II Static Charge Remover krijgt Furutech de gelegenheid zich te revancheren.
lees verder>>

MSB Technology & Synergistic Research

Gepubliceerd op 5 september 2011
Auteur: Jan de Jeu
MSB Technology en Synergistic Research (c) Xingo (Wat doe je als recensent wanneer een importeur, behalve een voor een test toegezegde Amerikaanse MSB Technology set, daarnaast ook nog eens enkele koffers met attributen van het prestigieuze, eveneens Amerikaanse, kabelmerk Synergistic Research meeneemt? Juist, je krijgt een glinstering in je ogen en je sjouwt die hele vracht naar je luisterruimte.
lees verder>>

Holborne Analog 1 RAW & Lyra Kleos

Gepubliceerd op 27 mei 2011
Auteur: Jan de Jeu
Holborne RAW Lyra Kleos 27042011Tijdens de analoge dagen 2011 in Sneek – die Audio Selectief traditioneel elk voorjaar organiseert – ontdekte ik ook dit jaar weer een primeur. En wel in de vorm van twee draaitafels die sinds kort door Sneek HiFi geïmporteerd worden. Een afspraak voor een recensie was snel gemaakt en korte tijd later kon ik het testexemplaar in Sneek ophalen.
lees verder>>

Tellurium Q

Gepubliceerd op 1 april 2011
Auteur: Jan de Jeu
Tellurium (c) XingoIn audio - maar niet alleen daar - heeft zwart voor mij altijd een streepje voor gehad. Als ik kan kiezen; liever een zwart dan een zilverkleurig apparaat en liever zwart vinyl dan zilver polycarbonaat. Zou die voorkeur voor zwart ook gelden voor kabels?
lees verder>>

Octave Jubilee

Gepubliceerd op 1 maart 2011
Auteur: Jan de Jeu
Music Emotion - ME3-11Een mooie set componenten beluister ik het liefst in de vertrouwde omgeving van mijn eigen luisterruimte. Toch zijn er soms redenen om daar van af te wijken. Zo komt het dat ik ditmaal uitwijk naar een luisterruimte waar de omstandigheden geoptimaliseerd zijn om de top combinatie van het Duitse Octave te beluisteren.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE