Artikelen van fotograaf Jamie BiesemansReview NAD C 399: de nieuwste alleskunner van NAD

Gepubliceerd op 11 mei 2023
Auteur: Jamie Biesemans
2021-09-21 NAD C399Is de C 399 de kleine broer van de M33? Zoals elke jongere broer ter wereld stellig zal beamen, is 'klein' in dit geval niet per se 'minder'. Ondanks het gebruik van een heel ander versterkingsgedeelte, is de NAD C 399 een even veelzijdig apparaat dat even graag muziek streamt als vinyl en tv-geluid de kamer insturen.
lees verder>>

Audio met IQ-show bij Alpha: interviews Manger en Canor

Gepubliceerd op 28 april 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Manger en Canor bij Alpha_7In een uitgebreid verslag van collega Edouard lees je alles over de show bij Alpha High End in Brasschaat gewijd aan Canor Audio, Isotek, Manger Audio en Perlisten. Maar omdat er op die show ook boeiende figuren zoals Daniela Manger en van Canor Ivan Bosnovic en Igor Ovad blijven we ook wat langer hangen voor een paar snelle interviews. Het zijn nu eenmaal boeiende merken, al is er verder geen link tussen de twee.
lees verder>>

Review Victrola Stream Carbon: Sonos-platenspeler zonder kabelgedoe

Gepubliceerd op 23 april 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Victrola Stream Carbon_15Hoewel Sonos het streamen van muziek makkelijk maakt, zijn er ook veel mensen die graag vinyl willen beluisteren via de populaire speakers. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, maar geen zijn zo gemakkelijk als de Stream Carbon van Victrola.
lees verder>>

Fabrieksbezoek T+A: techniek, maar vooral veel muziek

Gepubliceerd op 20 april 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Visit T+A 2023_2Met de compacte 200 Series wist T+A eind vorig jaar echt onze aandacht te trekken. Het Duitse merk bestaat natuurlijk al veel langer en bouwt al 45 jaar high-end audiospullen. Nuchterheid, technisch excelleren en een liefde voor piekfijn afgewerkte behuizingen kenmerken het bedrijf uit Herford. Tijd voor een bezoek aan deze meesterbouwer van hifi-apparatuur, en speakers.
lees verder>>

Review Volumio Integro, Rivo en Primo: driemaal streaming op z'n Italiaans

Gepubliceerd op 16 maart 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Volumio review_3Volumio heeft een mooie reputatie opgebouwd met muzieksoftware die steeds beter wordt. Maar met de (nieuwe) Primo, Rivo en Integro wil het Italiaanse bedrijf aantonen even sterk te zijn in hardware.
lees verder>>

Introductie Lumin U2: "We houden dingen zo simpel mogelijk"

Gepubliceerd op 6 maart 2023
Auteur: Jamie Biesemans
interview Lumin_5Er is maar een handjevol merken dat streaming zo serieus neemt als Lumin. Hun minimalistische streamers en digital transports herken je meteen, zowel als je ze hoort als wanneer je hun machtige aluminium behuizingen onder ogen krijgt. Ter ere van de launch van de nieuwe Lumin U2 was Angus Leung in het land. Meteen een uitstekende gelegenheid om de Lumin-marketingmanager aan de tand te voelen.
lees verder>>

"Dit gaat meer mensen naar vinyl brengen" (Interview Heinz Lichtenegger, Pro-Ject)

Gepubliceerd op 22 februari 2023
Auteur: Jamie Biesemans
HiVisit Pro-Ject 2023_10Toen dertig jaar geleden iedereen massaal naar digitale muziek overstapte, werd Pro-Ject opgericht als voorvechter van vinyl. Toen leek dat krankzinnig, maar inmiddels is het Oostenrijkse merk wél uitgegroeid tot dé platenspelerbouwer. Maar Pro-Ject is daarnaast veel meer. Met de wel zeer energieke Heinz Lichtenegger aan het roer blijft het bedrijf gepassioneerd bezig met zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met geluidskwaliteit. Ook jongere muziekliefhebbers die niet per se over grote budgetten beschikken. Lichtenegger is daarbij zo outspoken als altijd, merken we als hem interviewen.
lees verder>>

Review Atoll Electronique SDA 300 Signature: streaming alleskunner met klasse (A)

Gepubliceerd op 8 januari 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Review Atoll SDA300 Signature_13Met z’n groot kleurenscherm, uitgebreide streamingfunctionaliteit en verrassend vermogen is de SDA300 Signature van Atoll een opmerkelijke doet-alles muziekmachine. Gewoon luidsprekers toevoegen, dat is het motto van deze aantrekkelijk Normandiër die hifi-prestaties op hoog niveau belooft.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE