Artikelen van fotograaf Jamie BiesemansReview T+A Caruso R met en zonder de S10 en R10 speakers

Gepubliceerd op 19 januari 2022
Auteur: Jamie Biesemans
T+A Caruso_1Dromen van een uitgebreid systeem van T+A mag. Maar wie eerder op zoek is naar een compacte muziekoplossing die werkelijk alles aankan, kan ook bij de Duitsers terecht. Hun Caruso R-receiver -ja, die naam stoffen we nog een keer af- blinkt uit op vlak van veelzijdigheid en industrieel design. Enkel eigen luidsprekers toevoegen. Of je opteert voor de passende Caruso-speakers om een homogeen high-end systeem te bouwen. In deze review onderzoeken we daarom de Caruso R met zowel de T+A Caruso S 10-vloerstaanders als de Caruso R 10-boekenplankspeakers.
lees verder>>

Review Sony WH-XB910N: Mag er wat meer bass zijn?

Gepubliceerd op 17 januari 2022
Auteur: Jamie Biesemans
Review Sony WH-XB910 _11Populaire modellen als de luxueuze WH-1000XM4 en de kleurrijke WH-H910N hebben veel muziekliefhebbers overtuigd om een koptelefoon van Sony aan te schaffen. Voor een jeugdig publiek is de Extra Bass-lijn, met als nieuwste model de WH-XB910N. Een goede keuze voor bassheads die noise-cancelling zoeken?
lees verder>>

Review Teufel Real Blue: NC-koptelefoon met spectaculaire batterij

Gepubliceerd op 13 januari 2022
Auteur: Jamie Biesemans
Teufel Real Blue NCTeufel is allesbehalve een nieuwkomer op vlak van koptelefoons, in deze review bekijken we wel een fonkelnieuwe versie van de Real Blue NC. Een opgefrist design en nieuwe techniek moeten deze fijn klinkende noise-cancellingkoptelefoon de nodige allure schenken.
lees verder>>

Panasonic SC-HTB496: kleine soundbar met vele decibels

Gepubliceerd op 4 januari 2022
Auteur: Jamie Biesemans
Panasonic SC-HTB496_12High-end soundbars zijn groot en duur. Is de stap naar bioscoopgeluid dan enkel voorbehouden aan lui met een groot tv-scherm en een stevig budget? Niet per se, want er zijn ook nog soundbars zoals deze compacte en uiterst betaalbare SC-HTB496 van Panasonic.
lees verder>>

Review Roksan Attessa versterker en platenspeler: spraakmakend design en geluid

Gepubliceerd op 29 december 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Roksan Attessa_11Dankzij een spraakmakende designtaal en BluOS aan boord is de Attessa Streaming Amplifier van Roksan een bijzonder boeiend alles-in-een-toestel om het jaar af te ronden. In deze test bekijken we deze verrassend krachtige versterker in combinatie met de sierlijke Attessa Turntable. Met dat elegante duo heb je (bijna) alles wat je nodig hebt om op alle mogelijke manieren van muziek te genieten.
lees verder>>

Review Matrix Audio X-Sabre 3

Gepubliceerd op 3 december 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Matrix Audio X-Sabre 3_9Matrix Audio bouwde de voorbije jaren een stevige reputatie op qua DAC's en streamers, ook in het hogere segment. De vele positieve rapporten maakt ons wel héél benieuwd naar wat deze Chinese fabrikant juist te bieden heeft. Toeval wil dat nog maar recent een nieuwe versie 3 van de X-Sabre streaming DAC werd voorgesteld. Een perfecte gelegenheid om iets van Matrix Audio van dichtbij te bekijken!
lees verder>>

Verslag New Music High-end Innovation 2021: veel diversiteit in Brussel

Gepubliceerd op 29 november 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Verslag New Music 2021_19De New Music High-end Innovation Show in Brussel is het grootste audio-event in België, met een gevarieerde aanwezigenlijst die de grootste namen uit de hifi-wereld en een aantal gespecialiseerde merken omvat. Ondanks een aantal beperkingen (en na een hiaat van een jaar), werd het toch een boeiend event. Zoals gebruikelijk ging de show door in de Courtyard Marriot Hotel in Evere, een chique locatie met verrassend grote exporuimtes en een zeer open atrium op een boogscheut van het nieuwe NAVO-mastodont.
lees verder>>

Interview Peter Lyngdorf: 'Het probleem is dat ik niet echt een goede bullshitter ben'

Gepubliceerd op 29 oktober 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Peter Lyngdorf bij HiFi Klubben Amsterdam - maart Zodra je een kijk neemt achter de schermen van de hifi-industrie kom je een naam regelmatig tegen: Peter Lyngdorf. Oprichter van HiFi Klubben, ooit eigenaar van NAD en van Gryphon Audio, legde mee de eerste bouwsteen van DALI, investeerder in allerlei spraakmakende startups (Purifi, iemand?) en dan ook nog eens de topman van het eigen Lyngdorf-merk. Met dat bedrijf bouwt de Deen eveneens de meest exclusieve geluidsystemen ter wereld, samen met de pianobouwer Steinway. Voer genoeg voor een interview of tien, lijkt ons.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE