Artikelen van fotograaf FabrikantReview Opera Callas Monitor luidsprekers: vinden de weg naar het hart

Gepubliceerd op 21 september 2022
Auteur: René van Es
Opera Callas monitor_2Na een vruchtbaar en aangenaam bezoek aan AudioTempel in Zwolle, waar een dag lang is geluisterd naar diverse modellen Opera luidsprekers, is een handelbaar model achterin de auto gezet om thuis uitgebreid naar te luisteren. Voor een review is nu eenmaal veel meer tijd nodig dan voor een luisterimpressie. Gekozen is voor de Opera Callas monitor, een tweeweg systeem dat zich aan de top van het leveringspakket van Opera Loudspeakers uit Italie bevindt.
lees verder>>

PSB Speakers Alpha iQ: actieve luidsprekers met BluOS aan boord (en dus heel veel streaming-functies)

Gepubliceerd op 20 september 2022
Auteur: Sinan Kökbugur
2022-09-20 PSB_Alpha_iQHet Canadese luidsprekermerk PSB Speakers heeft de Alpha iQ aangekondigd, een compacte actieve tweeweg luidspreker die draadloos muziek kan ontvangen. Daar zijn er wel meer van, maar de Alpha iQ onderscheidt zich van veel andere actieve luidsprekers door het feit dat BluOS van Bluesound is ingebouwd. Naar verwachting zal de Alpha iQ vanaf november leverbaar zijn.
lees verder>>

Stratton Acoustics is een nieuwe Engelse luidsprekerfabrikant en het eerste product is de Elypsis1512

Gepubliceerd op 20 september 2022
Auteur: Sinan Kökbugur
2022-09-20 StrattonAcousticsElypsis1512Stratton Acoustics is een heel jong Engels bedrijf en heeft onlangs zijn eerste product gelanceerd, t.w. een luidspreker genaamd Elypsis 1512. Het is geen goedkope luidspreker en we weten ook niet of de Elypsis 1512 in de Benelux gedistribueerd zal gaan worden. Het is in elk geval een opvallend ontwerp en volgens de makers heeft de Elypsis 1512 moderne techniek aan boord.
lees verder>>

Monitor Audio lanceert Platinum Series 3G luidsprekers

Gepubliceerd op 20 september 2022
Auteur: Sinan Kökbugur
2022-09-20 MonitorAudioPlatinumX00_3G_1De Engelse luidsprekerfabrikant Monitor Audio heeft zijn Platinum productlijn herzien en voorzien van nieuwe techniek, waaronder de MPD III High-Frequency Transducer. Monitor Audio bestaat dit jaar vijftig jaar en naar eigen zeggen heeft het bedrijf al zijn ervaring en expertise in de nieuwe Platinum Series 3G verwerkt. De levering gaat naar verwachting in december beginnen.
lees verder>>

Pro-Ject BT Box E HD: Bluetooth-ontvanger voor high definition audio

Gepubliceerd op 20 september 2022
Auteur: Sinan Kökbugur
2022-09-20 Pro-JectAudioBTBoxEHDHet Oostenrijkse audiobedrijf Pro-Ject Audio Systems heeft de BT Box E HD gelanceerd. Veel versterkers zijn voorzien van Bluetooth-connectiviteit, maar als dat niet het geval zou zijn is de BT Box E HD de “optimale aanvulling op uw bestaande hifisysteem,” aldus de Oostenrijkse fabrikant. De Bluetooth-ontvanger biedt draadloos muziek streamen via Bluetooth in zeer goede kwaliteit met aptX en aptX HD, is comfortabel en makkelijk in gebruik.
lees verder>>

Marshall Emberton II: de kleinste luidspreker van Marshall is krachtiger gemaakt

Gepubliceerd op 20 september 2022
Auteur: Sinan Kökbugur
2022-09-20 MarshallEmbertonII_3Marshall’s kleinste luidspreker is de Emberton en dit model is herzien. De tweede generatie heet gewoon Emberton II en is volgens de fabrikant krachtiger dan het eerste model. Bovendien voldoet de Emberton II aan de IP67-norm. Het aantal kleuren om uit te kiezen is wel teruggebracht. De prijs is gelijk gebleven, t.w. 169 euro.
lees verder>>

Ruark R2 Mk4: multifunctionele tafelradio met afgeslankte behuizing

Gepubliceerd op 19 september 2022
Auteur: Sinan Kökbugur
2022-09-19 RuarkR2Mk4De Engelse radiobouwer Ruark heeft zijn bestaande model R2 herzien en de Ruark Mk4 uitgebracht. Deze vierde generatie van de R2 is nog steeds een multifunctionele tafelradio met een houten voorkant en moderne functies aan boord. Ruark heeft de behuizing slanker gemaakt zodat de R2 altijd wel een plekje kan vinden op een koffietafel, buffetkast of vensterbank.
lees verder>>

De Audes DCB-1 blokkeert gelijkstroom en laat wisselstroom door

Gepubliceerd op 19 september 2022
Auteur: Redactie Hifi.nl
2022-09-19 Audes_DCB-1_3Het in Estland gevestigde Audes bouwt luidsprekers, versterkers en producten om de stroomvoorziening naar een audioset te verbeteren. Na de introductie van de succesvolle productlijn van power conditioners heeft Audes nu ook een DC-Blocker in het portfolio genaamd DCB-1. De Audes DCB-1 zorgt ervoor dat 50 Hz wisselstroom doorgelaten wordt, maar blokkeert gelijkstroom.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE