Artikelen van fotograaf FabrikantDe nieuwste draadloze over-ear hoofdtelefoons van Teufel heten Real Blue en Real Blue NC

Gepubliceerd op 30 november 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
2021-11-30 TeufelRealBlue_6De in Berlijn gevestigde audiofabrikant Teufel heeft een tweetal nieuwe draadloze hoofdtelefoons uitgebracht. De Real Blue NC heeft noise cancelling aan boord en de Real Blue heeft dat niet. Ondanks de naamgeving zijn beide hoofdtelefoon naast de blauwe versie ook verkrijgbaar in een witte en zwarte versie.
lees verder>>

Audioshows 90 jaar Praalder: Accuphase op vrij. 10 dec. en zat. 11 dec.

Gepubliceerd op 30 november 2021
Auteur: Redactie Hifi.nl
2021-11-02 Praalder90jaarBannerAudiospeciaalzaak Praalder in de Theresiastraat in Den Haag bestaat in 2021 maar liefst 90 jaar(!). Dat moet uiteraard gevierd worden. We komen binnenkort met een uitgebreide Hi-Visit waar we verleden, heden en toekomst zullen combineren, maar willen voor nu eerst de vijfde en laatste luistershow aankondigen waarbij Accuphase centraal zal staan. Belangstellenden zijn welkom op vrijdag 10 december en zaterdag 11 december.
lees verder>>

Review DALI Epicon 8: dynamische luidspreker met de luchtigheid en transparantie van een elektrostaat

Gepubliceerd op 30 november 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
DaliEpicon8Op een enkele hoofdtelefoon na produceert DALI uitsluitend kleine en grote passieve en actieve luidsprekers. De diversiteit aan modellen, uitvoeringen en prijsklassen is groot. In onze luisterruimte staat een paartje van het huidige vlaggenschip van de Deense fabrikant, de Epicon 8, een forse en bijna vijftig kilogram zware passieve vloerstaander. Van vlaggenschepen mag het nodige worden verwacht, zeker als de fabrikant al bijna veertig jaar ervaring heeft met het bouwen van luidsprekers. We gaan de proef op de som nemen en de techniek van de Epicon 8 bekijken. Daarna gaan we muziek luisteren, want de meest interessante vraag is natuurlijk: hoe is de klank van het vlaggenschip van DALI?
lees verder>>

Velodyne Acoustics MicroVee X: kleine maar krachtige subwoofer met klasse AB versterker

Gepubliceerd op 29 november 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
2021-11-29 VelodyneMicroVeeXSubwooferbouwer Velodyne heeft de MicroVee X aangekondigd, een compacte maar krachtige subwoofer met een aluminium behuizing. Veel subwoofers zijn tegenwoordig voorzien van klasse D versterking maar de MicroVee X heeft een klasse AB versterker aan boord. De koper kan kiezen uit een zwarte en witte uitvoering en een IR-afstandbediening wordt meegeleverd.
lees verder>>

Questyle CMA Fifteen: vlaggenschip DA-converter tevens voor- en hoofdtelefoonversterker

Gepubliceerd op 28 november 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
2021-11-26 QuestyleCMAFifteenQuestyle Audio Engineering heeft onlangs de M12 aangekondigd, een kleine draagbare DA-converter voor in je jaszak, maar het bedrijf heeft ook de CMA Fifteen gelanceerd. De CMA Fifteen is een vlaggenschip DA-converter en tevens hoofdtelefoonversterker. De CMA Fifteen heeft digitale en analoge ingangen en kan dus ook als voorversterker worden gebruikt. Volgens Questyle is de CMA Fifteen een apparaat van referentiekwaliteit.
lees verder>>

Review Loewe klang s3: Aluminium radiogod

Gepubliceerd op 28 november 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Loewe klang S3_3Een tafelradio op waarlijk luxueuze wijze verpakt in een geborsteld aluminium behuizing en met een hip stofje? Dat kan alleen Loewe zijn. Of ja, Bang & Olufsen, die andere meerwaarde-aanbieder in het luxesegment. Maar in dit geval is de klang s3 overduidelijk afkomstig van de Duitsers uit Kronach. Zoals we van Loewe verwachten biedt dit toestel veel functies (FM, DAB en streaming) en spreekt het een moderne designtaal die terugblikt naar ontwerpers zoals Dieter Rams en Jacob Jensen.
lees verder>>

Questyle Audio M12: compacte DA-converter en hoofdtelefoonversterker voor onderweg

Gepubliceerd op 26 november 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
2021-11-26 QuestyleM12Het Chinese audiobedrijf Questyle Audio heeft de M12 aangekondigd, een kleine DA-converter en hoofdtelefoonversterker die voorzien is van een ESS Sabre chip. De M12 kan ook MQA afspelen en is bij uitstek geschikt voor gebruik onderweg. De klant kan kiezen uit een zwarte of zilverkleurige versie.
lees verder>>

Sony SRS-NS7: luidspreker voor om je nek met Dolby Atmos

Gepubliceerd op 25 november 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
2021-11-25 SonySRS-NS7Sony heeft de SRS-NS7 gelanceerd, een draadloze luidspreker die de gebruiker om zijn nek moet leggen. Sony prijst de SRS-NS7 aan als een “volledig draadloze nekbandspeaker voor een persoonlijke bioscoopervaring”. Sony’s unieke 360 Spatial Sound Personalizer genereert Dolby Atmos surround filmsound met de SRS-NS7, de meegeleverde draadloze zender en Bravia XR-modellen en de fabrikant belooft een uitstekende akoestiek en een krachtig geluidsniveau met de X-Balanced speaker en een passieve radiator.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE