Artikelen van fotograaf FabrikantSubpac integreert topaudio in het interieur van de nieuwe Range Rover Sport SV

Gepubliceerd op 1 juni 2023
Auteur: Redactie Hifi.nl
2023-05-31 RangeRoverRS_2Liefhebbers van SUV’s kunnen ook doorgewinterde muziekliefhebbers zijn. De Britse fabrikant Land Rover heeft dat begrepen en ontwikkelde daarom in samenwerking met de Californische start-up Subpac een revolutionaire hifi-installatie voor zijn nieuwe Range Rover Sport SV. Deze konden we in wereldpremière beluisteren in de fabriek in Gaydon, waar deze fraaie (en dure) 4x4 wordt geassembleerd.
lees verder>>

Chord Electronics BerTTi: compacte tweekanaals eindversterker

Gepubliceerd op 1 juni 2023
Auteur: Sinan Kökbugur
2023-05-31 ChordElectronicsBerTTiHet Britse Chord Electronics heeft de BerTTi gelanceerd, een compacte tweekanaals eindversterker die techniek uit de duurdere en grotere Ultima-productlijn naar de compacte TT-productlijn meeneemt. Volgens Chord Electronics is de BerTTi de meest betaalbare Ultima-versterker.
lees verder>>

Subpac intègre l’habitacle du nouveau Range Rover Sport SV

Gepubliceerd op 31 mei 2023
Auteur: Pierre-Benoît Sepulchre
2023-05-31 RangeRoverRS_2Oui, les amateurs de SUV peuvent aussi être des mélomanes aguerris. Le constructeur britannique Land Rover l’a bien compris et a donc développé, en collaboration avec la start-up californienne Subpac, une installation Hi-Fi révolutionnaire pour son nouveau Range Rover Sport SV. Nous avons pu écouter celle-ci en avant-première mondiale à l’usine de Gaydon, là où ce 4x4 de tous les superlatifs est assemblé.
lees verder>>

Econik Four, Six en Seven: de eerste producten van een nieuw Duits merk

Gepubliceerd op 31 mei 2023
Auteur: Sinan Kökbugur
2023-05-31 EconikSpeakersHet Duitse HifiPilot heeft de lancering van een nieuw luidsprekermerk aangekondigd genaamd Econik Speakers. De eerste modellen zijn de monitormodellen Four en Six en model Seven is een centerluidspreker. Alledrie zijn volledig actieve modellen die zowel bedraad-analoog (XLR) als draadloos kunnen worden gebruikt met behulp van de WiSA-standaard. Het portfolio van het kersverse Econik omvat ook twee geluidshubs.
lees verder>>

Legacy Audio Focus XD: actieve vierweg vloerstaander met zes drivers

Gepubliceerd op 31 mei 2023
Auteur: Sinan Kökbugur
2023-05-31 LegacyAudioFocusXD_2De Amerikaanse luidsprekerbouwer Legacy Audio heeft de Focus XD gelanceerd, een actieve vierweg vloerstaande luidspreker die in verschillende afwerkingen geleverd kan worden. Misschien wel het meest opvallende kenmerk is de dubbele AMT. De luchtverplaatsing en versnelling van de 1-inch en 4-inch geplooide membranen is volgens de fabrikant vier keer groter dan bij conventionele tweeters, waardoor er meer lucht en detail ontstaat.
lees verder>>

Piega lanceert Master Line Source 2 Gen2

Gepubliceerd op 31 mei 2023
Auteur: Sinan Kökbugur
2023-05-31 PiegaMLS2Gen2_15De Zwitserse luidsprekerfabrikant Piega heeft de tweede generatie van zijn vloerstaande Master Line Source 2 gelanceerd. De nieuwe Master Line Source 2 Gen2 creëert volgens de ontwerpers een “meesterlijke” achtergrond waarin alle geluiden in hun natuurlijke schoonheid driedimensionaal worden weergegeven. De handgemaakte luidsprekers met lijngeluidsbronnen en dipoolsysteem bieden een uniek ruimtelijk beeld met een onvergelijkbare dieptewerking. De koper kan kiezen uit vier kleurstellingen.
lees verder>>

Aston Martin werkt samen met Bowers & Wilkins voor de muziekweergave in vlaggenschip DB12 super GT

Gepubliceerd op 30 mei 2023
Auteur: Sinan Kökbugur
2023-05-30 AstonMartinDB12De Engelse autofabrikant Aston Martin heeft een nieuwe audiopartner die zich druk heeft gemaakt over autoradio in de DB12 super GT, het vlaggenschip van Aston Martin. Nou ja, “autoradio” is wat oneerbiedig uitgedrukt. Met vijftien drivers en 1.170 Watt aan versterkervermogen hebben we het niet over de standaard autoradio. Maar de DB12 super GT is ook geen standaardauto.
lees verder>>

Cayin lanceert nieuwe RU7 R2R-ladder DAC en hoofdtelefoonversterker

Gepubliceerd op 30 mei 2023
Auteur: Sinan Kökbugur
2023-05-30 CayinRU7Het Chinese Cayin heeft met de RU7 een nieuwe draagbare DAC en hoofdtelefoonversterker met gebalanceerde uitgang gelanceerd. Het belangrijkste kenmerk van de nieuwe RU7 is dat de DA-converter is gemaakt op basis van een weerstandsmatrix die de fabrikant zelf heeft ontworpen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE