Artikelen van fotograaf FabrikantBang & Olufsen viert 40 jaar multiroom met nieuwe software die producten uit verleden, heden en toekomst verbindt

Gepubliceerd op 13 januari 2022
Auteur: Sinan Kökbugur
2022-01-13 BangEnOlufsenBeolink40jaarMultiroom_1Het Deense Audio- en lifestylemerk Bang & Olufsen is begonnen met het aanbieden van een automatische software-update voor zijn nieuwe generatie luidsprekers voor thuisgebruik. Van de iconische Bang & Olufsen-luidsprekers, -muzieksystemen en -draaitafels uit de jaren tachtig van de vorige eeuw tot de moderne draadloze luidsprekers: de nieuwe update van Beolink zorgt ervoor dat een generatie producten uit verschillende decennia naadloos op elkaar aansluiten. “Zo laat Bang & Olufsen zien dat het merk een lange levensduur nastreeft door tijdloze connectiviteit te bieden tussen het verleden, heden en de toekomst,” aldus de persverklaring van de fabrikant.
lees verder>>

HiFiMan Edition XS: open hoofdtelefoon met Stealth magneten

Gepubliceerd op 12 januari 2022
Auteur: Sinan Kökbugur
2022-01-12 HiFiManEditionXS_2Hoofdtelefoonbouwer HiFiMan heeft een nieuwe versie van zijn model Edition X aangekondigd. Het verschil met de versie die in 2015 het levenslicht zag is de plaatsing van Stealth magneten, die een unieke vorm hebben waarvan HiFiMan zegt dat golven door de magneten kunnen gaan zonder interferentie te veroorzaken. De nieuwe Edition XS van HiFiMan is naar verluidt deze maand verkrijgbaar.
lees verder>>

Aavik U-180, U-280 EN U-580 staan speelklaar bij A10 Audio in Amsterdam

Gepubliceerd op 12 januari 2022
Auteur: Redactie Hifi.nl
2021-10-26 AavikU-580Eind oktober 2021 schreven wij dat de Deense audiofabrikant Aavik Acoustics een drietal nieuwe geïntegreerde versterkers heeft gelanceerd. De nieuwe U-180, U-280 en U-580 zijn voorzien van analoge en digitale ingangen. De ontwerpers hebben de twee afzonderlijke borden zoals geplaatst in voorgangers vervangen door een enkel opnieuw ontworpen moederbord en op die wijze het kortst mogelijke signaalpad tussen versterker en DAC gecreëerd. De nieuwe versterkers staan speelklaar opgesteld bij dealer A10 Audio in Amsterdam.
lees verder>>

The Chord Company introduceert drie nieuwe stroomkabels, waaronder de nieuwe XLPE SignatureX Power Cable

Gepubliceerd op 12 januari 2022
Auteur: Redactie Hifi.nl
2022-01-12 TheChordCompanyPowerCableHet Britse kabelbedrijf The Chord Company heeft een drietal nieuwe stroomkabels gelanceerd. De SignatureX is de eerste stroomkabel met XLPE technologie. Voor wie wat minder wil uitgeven heeft The Chord Company ook uitstekende stroomkabels met levenslange garantie.
lees verder>>

ISE kondigt uitstel van drie maanden aan

Gepubliceerd op 12 januari 2022
Auteur: Redactie Hifi.nl
2020-09-15 ISE2020De organisatie van Integrated Systems Europe (ISE) heeft laten weten dat de beurs die was gepland van 1 tot 4 februari a.s. drie maanden zal worden uitgesteld. De oorzaak laat zich raden en dat is natuurlijk de omikronvariant van het coronavirus. De beurs staat nu gepland voor 10 tot 13 mei a.s. in de Fira de Barcelona Gran Via in Spanje.
lees verder>>

Transparent PowerWave X: schone stroom voor optimale audioprestaties

Gepubliceerd op 12 januari 2022
Auteur: Redactie Hifi.nl
2022-01-12 TransparentAudioPowerwaveXHet Amerikaanse Transparent Audio heeft de PowerWave X gelanceerd, een apparaat dat meerdere audiocomponenten van schone stroom kan voorzien. De PowerWave X heeft ook geavanceerde beveiligingscircuits aan boord. De stervormige aarding zorgt er mede voor dat aangesloten componenten elkaar niet of minimaal beïnvloeden.
lees verder>>

Zesto Audio Bia 200 Select: tweekanaals klasse A buizeneindversterker

Gepubliceerd op 11 januari 2022
Auteur: Sinan Kökbugur
2022-01-11 ZestoAudioBia200SelectHet Amerikaanse Zesto Audio heeft een nieuwe stereo buizeneindversterker aangekondigd genaamd Zesto Audio Bia 200 Select Stereo Power Amplifier. De nieuwe Zesto Audio Bia 200 Select kan volgens de fabrikant 100 Watt per kanaal vermogen leveren in klasse A. Bijzonder is het feit dat de Bia 200 Select is voorzien van een “Auto Bias Select-schakelaar” met drie standen. De gebruiker kan daarom makkelijk andere buizen plaatsen.
lees verder>>

Het nieuwe Britse merk Titanic Audio kondigt nieuwe mc-elementen aan

Gepubliceerd op 11 januari 2022
Auteur: Sinan Kökbugur
2022-01-11 TitanicAudioCartridgesTitanic Audio is een nieuw Brits bedrijf dat onlangs een reeks van drie nieuwe mc-elementen heeft aangekondigd. De mc-elementen hebben volgens de fabrikant een nautisch thema. Ze zien er ook een beetje uit als een boot. Volgens de fabrikant zijn de mc-elementen uiterst modern en gemaakt van hoge kwaliteit materialen. We weten niet of ze ook naar de Benelux zullen varen, maar de beschikbare informatie willen we alvast delen met onze lezers.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE