Artikelen van Max DelissenReview: KEF R11

Gepubliceerd op 16 november 2018
Auteur: Max Delissen
2018-09-06 Kef R-Serie PartsOnWall (750x498)De KEF R11 is het vlaggenschip in de nieuwe R Serie van het eerbiedwaardige Britse merk. Tijdens een presentatie in Wisseloord eerder dit jaar luisterde ik naar een pre-productie model dat - ondanks dat ik de ruimte en aangesloten apparatuur niet kende - al zeer veelbelovend klonk. Maar er gaat niets boven de akoestiek van de eigen luisterkamer en vertrouwde referentie-apparatuur. Tijd voor de volledige test.
lees verder>>

Review: KEF Q950 - voor als het iets meer mag zijn

Gepubliceerd op 19 september 2018
Auteur: Max Delissen
Review In 2017 hoorde ik op de High End München voor het eerst de nieuwe KEF Q950 luidsprekers spelen. Daar demonstreerde KEF’s internationale merk-ambassadeur Johan Coorg de forse vloerstaanders in een grote maar volle luisterruimte, die werd gedeeld met het Britse elektronicamerk Arcam.
lees verder>>

Review: AudioQuest Niagara 5000 en Storm Series stroomkabels

Gepubliceerd op 15 april 2018
Auteur: Max Delissen
AudioQuest Dragon en StormDe nieuwe AudioQuest Storm Series stroomkabels zijn eind 2017 op de markt gekomen, in het kielzog van de Niagara Series stroomverzorgingsproducten. Beide series zijn ontworpen door Garth Powell, die voorheen als power-specialist bij Furman Sound ruimschoots zijn strepen op het gebied van stroomverzorging verdiende in de professionele audiomarkt.
lees verder>>

Review: Goldmund Metis Wireless Mk2

Gepubliceerd op 10 maart 2018
Auteur: Max Delissen
Goldmund Metis WirelessSinds kort wordt Goldmund in ons land vertegenwoordigd door PUUR audio, video & domotica uit Oostzaan, een dealer annex importeur die zich richt op de bovenkant van de luxe audiovisuele- en domotica markt. Met twee man sterk kwamen ze bij ondergetekende de compacte actieve Metis Wireless Mk2 luidsprekers installeren die in deze review centraal staan.
lees verder>>

Review: Gold Note CD-1000 en PA-1175 - Striking gold

Gepubliceerd op 27 december 2017
Auteur: Max Delissen
Review Gold Note CD-1000 en PA-1175Anno 2017 is Gold Note uitgegroeid tot een merk om rekening mee te houden. De Gold Note CD-1000 cd-speler en PA-1175 versterker hebben een aantal interessante eigenschappen. Waarvan muzikaliteit de belangrijkste is, maar laten we niet op de zaak vooruitlopen…
lees verder>>

Review: AURALiC ALTAIR - draadloze streamer/dac met extra’s

Gepubliceerd op 3 december 2017
Auteur: Max Delissen
AURALiC ALTAIRMet de hier geteste ALTAIR bewijst het Chinese merk AURALiC niet alleen dat ze erg goede (digitale) hifi-apparatuur kunnen bouwen, maar ook dat ze de markt goed begrijpen. De AURALiC ALTAIR is een draadloze streamer annex d/a-converter annex (hoofdtelefoon)voorversterker van grote klasse.
lees verder>>

Review: Dynaudio Contour 30

Gepubliceerd op 20 september 2017
Auteur: Max Delissen
dynaudio-contour.jpgVorig jaar had ik het genoegen de vloerstaande Dynaudio Contour S 3.4-LE langere tijd als logé in huis te hebben voor een recensie, en toen kondigde ik al aan dat er nieuwe modellen op komst waren. Deze serie is, in meerdere incarnaties, al sinds 1989 de axis mundi waar het assortiment van Dynaudio omheen draait. Als de meest betaalbare high-end serie van het Deense merk kent de Dynaudio Contour in elke denkbare versie een enorme populariteit.
lees verder>>

Review: KEF Reference 5

Gepubliceerd op 30 augustus 2017
Auteur: Max Delissen
kef-ref-5.jpgToen ik in 2014 werd uitgenodigd om een kijkje te gaan nemen bij de fabriek van KEF in het Engelse Maidstone ging een lang gekoesterde droom van me in vervulling. Dat klinkt misschien een beetje dramatisch, maar laat ik er dan even bij vertellen dat ik mijn eerste schreden op het pad van de echte hifi lang geleden zette door een paar compacte KEF Chorale III luidsprekers te kopen, die ik nog steeds in mijn bezit heb.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE