Artikelen van Leo WubboltJeanette Lindström- Attitude & Orbit Control

Gepubliceerd op 11 juli 2010
Auteur: Leo Wubbolt
Jeanette Lindström- attitude & orbit controlGelukkig, ze zijn er nog, de pareltjes, de juweeltjes, die plotseling op je bureau liggen, de CD’s waar je geen verwachtingspatroon bij hebt en die je opeens zonder mankeren bij de strot grijpen. Ik heb het over de CD Attitude & Orbit Control van Jeanette Lindström.
lees verder>>

Accuphase huisshow bij De Groef Audio

Gepubliceerd op 8 juni 2010
Auteur: Leo Wubbolt
Accuphase C-2410

Met gevoelens van gepaste nostalgie stap ik het pand van de Groef Audio binnen voor het bezoeken van Accuphase show, georganiseerd door eigenaren Frans Swart en Rogier van der Weg. Nostalgie, omdat ik in de veertig jarige geschiedenis van De Groef  al vele malen de rammelende deur in het portiekje gepasseerd ben en gepast omdat ik vandaag met andere ogen en oren te werk zal moeten gaan. Tenslotte moet het verhaal van het bezoekje enige objectiviteit bevatten, hoe aardig Frans en Rogier ook zijn.

lees verder>>

Nieuw formaat: SHM-SACD

Gepubliceerd op 10 mei 2010
Auteur: Leo Wubbolt
SHM-SACDIn Japan begint de tak van Universal deze zomer met het opnieuw uitgeven een aantal titels op SACD. Nu is dat op zich zelf niet zo bijzonder. Wie denkt dat het medium SACD een vroege dood gestorven is vergist zich. Wekelijks komen er veel titels op SACD uit. Veel klassiek, dus voor de popliefhebber is er minder te genieten, maar toch.
lees verder>>

David McAlmont & Michael Nyman- The Glare

Gepubliceerd op 28 januari 2010
Auteur: Leo Wubbolt
Mc Almont NymanHet is in feite een gebrek aan succes dat aan het eind van de vorige eeuw David McAlmont en ex-Suede gitarist Bernard Butler bij elkaar brengt. Het duo produceert slechts een redelijk succesvol album plus een plaat met left-overs voor Butler besluit met een andere Suede dissident; Brett Anderson in zee te gaan.
lees verder>>

Botman Sound & Vision

Gepubliceerd op 26 november 2009
Auteur: Leo Wubbolt
Botman HoornAppeltaart met koffie staat er op tafel als ik de winkel van Botman Sound & Vision betreed voor een bezoek. Een herhalingsbezoek zoals dat heet, want collega René van Es had in 2002 al eens Hoorn aangedaan.
lees verder>>

Welcome To The Welcome Wagon - Welcome Wagon

Gepubliceerd op 19 maart 2009
Auteur: Leo Wubbolt
Welcome To The Welcome Wagon - Welcome WagonPluk een presbyteriaanse dominee van de kansel, duw zijn vrouw en hem een microfoon onder de neus; laat ze een mengeling van eigen composities en opmerkelijke covers opnemen en uitgeven op hetzelfde label als beschermheer Sufjan Stevens en de muziekwereld ligt aan je voeten.
lees verder>>

Ani diFranco - Red Letter Year

Gepubliceerd op 26 februari 2009
Auteur: Leo Wubbolt
Ani diFranco- Red Letter YearAni diFranco maakt de muziek die Alanis Morisette graag had willen maken. Deze totale artistieke vrijheid, bevochten via haar eigen label ‘Righteous Babe Records’ zorgt ervoor dat anno 2009 diFranco kan spelen wat ze wil en kan zingen wat ze wil. Behept met een forse dosis politiek bewustzijn en sociale bewogenheid, ziet ze kans haar poëtische kwaliteiten ten volle te benutten in haar liedjes.
lees verder>>

Jazz Side Of The Moon - the Music of Pink Floyd

Gepubliceerd op 22 januari 2009
Auteur: Leo Wubbolt
Jazz Side Of The Moon - the Music of Pink FloydSam Yahel, organist op Jazz Side Of The Moon zegt in een interview in het toonaangevende jazzmagazine Downbeat: Er is goede muziek en eerlijke muziek; en daarna volgt de rest. Hij kwam tot zijn quote in een poging zijn eigen hokjesgeest denken te doorbreken, immers cross-overs van jazz naar rock zijn niet alledaags en zeker niet altijd geslaagd.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE