Artikelen van Jamie BiesemansFabrieksbezoek Canton: "Op het einde van de dag moet het uitstekend klinken"

Gepubliceerd op 5 december 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Fabrieksbezoek Canton 2023_7Waarom Canton in hun thuisbasis gaan opzoeken? Redenen genoeg. Er is de gloednieuwe Reference-lijn, waarmee de Duitsers met de spierballen rollen en hun R&D-knowhow tentoonstellen. Maar er is ook het merk zelf, dat over een periode van vijftig jaar uitgroeide tot marktleider in Duitsland. Ook in Nederland en België wordt er hard gewerkt om de geslaagde luidsprekers van Canton bij meer muziekliefhebbers op het menu te krijgen.
lees verder>>

Hollywood bij je thuis: HiVisit M&K Sound op New Music Show

Gepubliceerd op 1 december 2023
Auteur: Jamie Biesemans
M&K Sound op New Music 2023_3Hollywood is dol op M&K-speakers. Het merk wordt regelmatig gebruikt bij de sound mixing van kaskrakers, zoals meerdere Star Wars-episodes en de Tolkien-films van Peter Jackson, en dus: "Als je filmgeluid wil horen zoals de regisseur het bedoelde, dan zijn dit de luidsprekers die je moet hebben". Na een eerste aangename ontmoeting op het Dutch Audio Event trokken we naar de New Music Show in Brussel om die claim van naderbij te onderzoeken.
lees verder>>

Verslag Audio Show iEar' 2023: AV-plezier op grote schaal

Gepubliceerd op 20 november 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Verslag Audio Show iEar 2023Een ding is zeker: de status van de Audio Show iEar' als grootste en misschien toegankelijkste AV-show van de Benelux is veilig gesteld met editie 2023. Het was bijzonder druk, en verveelde gezichten zag je er nergens. Een mooi cadeautje voor de winkel die dit jaar twintig jaar oud is, maar vooral aan de muziekliefhebber.
lees verder>>

Introductie Arcam Radia

Gepubliceerd op 15 november 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Introductie Arcam RadiaMet de lancering van de betaalbare Radia-familie wil Arcam een breder publiek aanspreken. "Maar wel met behoud van de geluidskwaliteit waarvoor we bekend staan", luidt het. Op een event in Antwerpen kregen we een kans om alvast de nieuwe toestellen van dichtbij te zien en te horen.
lees verder>>

Review Audio-Technica M50xBT2: een echte uitblinker

Gepubliceerd op 13 november 2023
Auteur: Jamie Biesemans
2021-08-27 Audio-TechnicaATH-M50xBT2De ATH-M50x-koptelefoon is al jaren zeer geliefd bij dj's, muziekliefhebbers en gamers. Krijg je met de ATH-M50xBT2 Bluetooth-versie precies dezelfde kwaliteiten, maar dan zonder kabelgedoe? Dankzij het verbluffende acculeven hadden we meer dan tijd genoeg om net dat te onderzoeken.
lees verder>>

Review Naim Audio NAIT 50

Gepubliceerd op 10 november 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Naim Nait 50_1Hifi-merken vieren graag jubileums, dat weet iedereen. Voor z'n vijftigste verjaardag brengt Naim geen ultieme Statement-versterker uit of een special edition van een Mu-so. In de plaats kiest de Engelse fabrikant voor een authentieke hommage aan de allereerste Nait-versterker. Die NAIT 50 is helemaal trouw aan de roots van het merk, met een paar knipogen richting de nieuwste hifi-trends.
lees verder>>

Review Pearl Acoustics Sibelius: relaxing, stress-free sound from a single source

Gepubliceerd op 9 november 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Pearl Acoustics SibeliusAsk someone to make a drawing of a loudspeaker and you are bound to get a rectangle with multiple circles. A speaker should have about three drivers, no? But British-Belgian brand Pearl Acoustics believes that using a single driver is enough. But can simplicity in design equal a full-fledged listening experience? Time for a (double) listening session with the Sibelius by Pearl Acoustics, also to be heard at the Dutch Audio Event in Veldhoven.
lees verder>>

Verslag Audio Video Show Warschau 2023

Gepubliceerd op 30 oktober 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Warschau 2023 deel 3_9Met een kleine 15.000 bezoekers is de Audio Video Show in Warschau inmiddels een van de grootste van Europa. Een niet te missen feestje voor de hifi-liefhebber, we horen het al jaren vanuit de industrie. Maar wat valt er echt te zien en beleven in de Poolse hoofdstad?
lees verder>>

EDITORS' CHOICE