Artikelen met de tag Luidspreker



Review: Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition

Gepubliceerd op 19 januari 2021
Auteur: Jan Karssen
Bowers & Wilkins 600 S3 gepresenteerdVraag aan een willekeurige hifi-liefhebber welk luidsprekermerk tot de verbeelding spreekt en de kans is groot dat de naam Bowers & Wilkins zal vallen. Tot 2015 vielen de weergevers van deze fabrikant onder andere op door de toepassing van een gele kevlar geweven middentoner. Laatstgenoemde heeft sindsdien plaatsgemaakt voor de minder prominent in het oog springende grijsgekleurde Continuum weergever. Maar daarmee houden het nieuws en de verbeteringen natuurlijk niet op. B&W ontwikkelt bij iedere release vrolijk door en 'leent' hiervoor telkens techniek uit de topmodellen. En dat hoorden we terug in 603 S2 Anniversary Edition.
lees verder>>

Review: Jern 11 - IJzersterk design uit Denemarken

Gepubliceerd op 17 januari 2021
Auteur: Max Delissen
JERN 11Of ik zin had om een paartje Jern luidsprekers te recenseren was de vraag vanuit de hoofdredactie. Ik moest even op internet kijken voor het opfrissen van het geheugen. Want je hoort zoveel namen. Maar toen ik ze zag stemde ik snel toe. Ja leuk, laat maar komen! Ik kende ze dus alleen virtueel, en had tijdens het websurfen wel eens een foto gezien, maar de twee doosjes die Ed Doggen van Daluso bij me naar binnen droeg bevatten toch nog een plezierige verrassing.
lees verder>>

Review: Amphion Argon1 luidsprekers - transparant tot op het bot

Gepubliceerd op 2 januari 2021
Auteur: René van Es
Review AmphionWe schrijven december 2020 als koers wordt gezet naar de importeur van Amphion luidsprekers om daar ter plaatse de Argon1 te gaan beluisteren. Normaliter doen we dat thuis in de eigen omgeving, maar in de kerstmaand is de woning getransformeerd tot het huis van de kerstman en staat er een boom voor één van de eigen speakers. Het zal u niet onbekend voorkomen. In de luisterruimte van Omera in Vlaardingen is geen spoor van de kerst te vinden en kan ik heerlijk op mijn gemak naar de Amphion Argon1 gaan luisteren. Geen Jingle Bells, wel een selectie van bekende muziek komt langs.
lees verder>>

Review Acoustic Energy AE520: vloerstaander met mooie neutrale studioklank

Gepubliceerd op 27 december 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-08-24 AcousticEnergy AE520De Britse luidsprekerbouwer Acoustic Energy heeft zijn wortels in de professionele wereld. Het allereerste product, de AE1, was bedoeld voor studiogebruik, maar vond algauw zijn weg naar de woonkamers van consumenten. Acoustic Energy heeft zijn professionele oriëntatie naar eigen zeggen onafgebroken centraal in zijn ontwerpfilosofie staan. In onze ruimte staat een paartje van het vloerstaande model AE520, het huidige vlaggenschip van de Engelse fabrikant. Acoustic Energy belooft een neutrale, detailrijke en transparante klank. Dat gaan we toetsen.
lees verder>>

Review: Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition

Gepubliceerd op 22 december 2020
Auteur: Corine Karssen
Bowers & Wilkins 603 2018Hoera! We zijn uitgenodigd om de 25e verjaardag van de 600 series van B&W mee te vieren. In gedachten zetten we onze feesthoedjes op en zingen we mee met Stevie Wonder terwijl we uitpakken. Daar hebben we even werk aan, want de 603 is de vloerstaander in deze serie. Grote en zware “cadeautjes” dus, die eenmaal uit de doos al een stuk minder massief lijken, ook al hebben we de volledig zwarte uitvoering voor onze snufferd.
lees verder>>

Review: KEF LS50 Meta

Gepubliceerd op 17 december 2020
Auteur: Max Delissen
2020-09-21 KEF LS50 MetaToen ik eerder dit jaar persberichten voorbij zag komen over de nieuwe KEF LS50 Meta maakte zich een soort kinderlijke opwinding van me meester. Deze opvolger van mijn geliefde LS50 beloofde een zeer interessante evolutie, en dus wilde ik een paartje in huis om ze te recenseren. Want als er iemand was die dat kon, zo maakte ik mezelf wijs, dan was ik het wel. Ik luisterde immers al bijna 8 jaar naar zijn illustere voorganger. Dat pleidooi was bij HIFI.NL niet aan dovemansoren gericht, en dus werd het paartje dat reeds bij collega Jamie Biesemans stond te wachten op beluistering in goed collegiaal overleg naar Eindhoven doorgestuurd. Het werden een paar zeer interessante weken…
lees verder>>

Review: SVS PC-2000 Pro - Subwoofer zoals geen andere

Gepubliceerd op 22 september 2020
Auteur: Jamie Biesemans
Review SVS PC-2000 Pro screenshot SVS is een naam die je aan de doorgewinterde surroundliefhebber niet hoeft voor te stellen. Een reeks prijswinnende subwoofers heeft zijn positie als bouwer van hoogstaande aardbevingopwekker helemaal verankerd. Ook in deze review kijken we naar een subwoofer, maar wel een heel bijzondere. Deze PC-2000 Pro heeft een kleine voetafdruk, maar is zeker geen mini-presteerder.
lees verder>>

Review: JBL Synthesis HDI-1600

Gepubliceerd op 14 mei 2020
Auteur: Jamie Biesemans
Review JBLEr zijn de vele gezichten van JBL, een 70-jarige geschiedenis waarbij het merk aan de voorhoede stond van ontwikkelingen in de audio, een enorme aanwezigheid in de pro-wereld en een link met de Samsung-chaebol. Heel divers allemaal, en hierdoor denkt niet iedereen meteen aan dit merk wanneer ze jagen op hun volgende luidsprekers voor muziek of thuisbioscoop. De nieuwe HDI-reeks bewijst echter resoluut dat JBL Synthesis negeren een flater zou zijn. Want in deze barre lockdown-periode zorgde de HDI-1600-boekenplankspeaker toch voor de broodnodige fun in ons huis. De buren in de straat, die konden er misschien minder mee lachen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE