Artikelen met de tag Luidspreker



Review Elac Concentro S503: Compacte high-enders met een fenomenale soundstage

Gepubliceerd op 27 juli 2022
Auteur: Jamie Biesemans
Review ELAC Concentro S503 _13Concentro en ELAC? Dan denk je wellicht aan kolossale vlaggenschepen met fraaie welvingen en alle snufjes die het bedrijf uit Kiel kon bedenken. Maar er is ook deze junior van de familie, de S503. Het is een echte high-end boekenplankspeaker, compact én voorzien van een buitengewone coaxiale driver. Met een JET-tweeter, uiteraard.
lees verder>>

Review GoldenEar SuperSub X en XXL: Chique subwoofers met helder ultralaag

Gepubliceerd op 17 juli 2022
Auteur: Jamie Biesemans
GoldenEar SuperSub X en XXL_10GoldenEar bracht een hele tijd geleden twee subwoofers uit die vier drivers -twee actief, twee passief- in relatief compacte behuizingen stopt. In deze review bekijken we die SuperSub X en XXL, waarbij de eerste echt wel een klein formaat combineert met verrassend laag. En die XXL? Die is helemaal trouw aan z’n naam.
lees verder>>

Review Paradigm Founder 120H: Grote allrounders die zich graag aanpassen

Gepubliceerd op 8 juli 2022
Auteur: Jamie Biesemans
Review Paradigm Founder 120F_17Toen we de Paradigm Founder 100F beluisterden, waren we enorm onder de indruk. Een echt topmodel? Jawel, maar niettemin toch niet het echte vlaggenschip in de nieuwe luidsprekerlijn. Die rol is namelijk weggelegd voor de 120H, een nog grotere vloerstaander die op een belangrijk punt afwijkt van de andere Founders, maar ook van de meeste andere luidsprekers. De Founder 120H heeft een ingebouwde subwoofer, bijgestaan door de gebruiksvriendelijke ARC-kamercorrectie die je ook bij Anthem terugvindt.
lees verder>>

ThuisTest: Dynaudio Emit 10 (Max Franken)

Gepubliceerd op 6 juli 2022
Auteur: Gastauteur
2021-06-16 DynaudioEmitNieuwe smaken proberen is volgens mij altijd leuk. Met enthousiasme begroette ik dan ook de mail dat ik was uitgekozen om een paar Dynaudio Emit 10 luidsprekers te testen. Een leuke uitdaging voor een beginnende audiofiel.
lees verder>>

Review Acoustic Energy AE320: het nieuwe 300 topmodel

Gepubliceerd op 30 juni 2022
Auteur: Michael Hamers
Acoustic Energy 320_4Acoustic Energy is een Britse speakerfabrikant die zowel actieve als passieve speakers bouwt. De importeur van het Britse merk, Viertron BV, zette eerder al eens een paar Acoustic Energy AE309 vloerstaanders bij mij neer, dat was toen het topmodel uit de 300 serie. Afgelopen najaar is aan die serie een grotere drieweg vloerstaander toegevoegd; de AE320. Een welkome toevoeging, vooral voor mensen met een wat grotere kamer.
lees verder>>

Review: GoldenEar Triton Seven vloerstaanders

Gepubliceerd op 25 juni 2022
Auteur: René van Es
GoldenEar Triton Seven_4Van een audio-recensent wordt verwacht dat hij (en een heel enkele keer een zij) beschikt over een paar gouden oren. Elk detail, elke nuance, elke kleuring moet dat paar gouden oren kunnen waarnemen. De werkelijkheid is vaak anders, het is training en leren luisteren om te kunnen waarnemen waarom een component op zijn eigen wijze presteert. De kunst van het luisteren. Ondergetekende voelt zich verwend met gouden oren. Maar niet in overdrachtelijke zin. Nee, ze zijn fysiek aanwezig in de vorm van GoldenEar luidsprekers.
lees verder>>

Review Bowers & Wilkins AM-1: Lekker buiten- en binnenspelen

Gepubliceerd op 20 juni 2022
Auteur: Jan Karssen
Bowers & Wilkins AM-1_6De huidige bijna zomerse weersomstandigheden sluiten perfect aan bij de luidsprekers in deze review. Wij testen namelijk de Bowers & Wilkins AM-1, een set compacte passieve weergevers voor buiten. Tegelijkertijd doen we ze daarmee tekort. De AM-1's zijn namelijk weersbestendig, oftewel bestand tegen kou, vocht, stof en UV-straling. Kortom; weer of geen weer, met deze weergevers creëer je een outdoor hifi-opstelling voor buiten op het terras, bij de jacuzzi of het zwembad, zodat je het hele jaar door buiten kunt genieten van je favoriete muziek.
lees verder>>

ThuisTest: Dynaudio Emit 30 (Gijs Timmer)

Gepubliceerd op 19 juni 2022
Auteur: Gastauteur
Dynaudio Emit 30Rond de introductie van de nieuwe generatie Dynaudio Emit, waarvan de modellen 20 en 30 inmiddels uitgebreid door onze redactie besproken zijn, hebben we ook een aantal lezers benaderd voor een paar nieuwe afleveringen van de welbekende ThuisTest. Aan hen vroegen we om met de Emit 10 of 30 onder de loep te nemen. Vandaag delen we de eerste resultaten: Gijs ging met de Emit 30 aan de slag.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE