Artikelen met de tag Luidspreker



Review: JBL Synthesis HDI-1600

Gepubliceerd op 14 mei 2020
Auteur: Jamie Biesemans
Review JBLEr zijn de vele gezichten van JBL, een 70-jarige geschiedenis waarbij het merk aan de voorhoede stond van ontwikkelingen in de audio, een enorme aanwezigheid in de pro-wereld en een link met de Samsung-chaebol. Heel divers allemaal, en hierdoor denkt niet iedereen meteen aan dit merk wanneer ze jagen op hun volgende luidsprekers voor muziek of thuisbioscoop. De nieuwe HDI-reeks bewijst echter resoluut dat JBL Synthesis negeren een flater zou zijn. Want in deze barre lockdown-periode zorgde de HDI-1600-boekenplankspeaker toch voor de broodnodige fun in ons huis. De buren in de straat, die konden er misschien minder mee lachen.
lees verder>>

Review: Thuistest Revel M16

Gepubliceerd op 27 april 2020
Auteur: Gastauteur
Revel M16 thuistestMedio februari schreven we op HIFI.NL weer een thuistest uit. Nadat we zelf al uitgebreid aan de slag gingen met de Revel M16 boekenplankspeaker daagden we een lezer uit om hetzelfde te doen. Uit de vele reacties kozen we voor Time van Bers, onder meer omdat hij liet weten voor Muziekgebouw Eindhoven te werken, een concertzaal met een wereldwijde reputatie om haar uitstekende akoestiek. Bij dezen zijn review!
lees verder>>

Review: Spendor Classic 2/3 - zoekt de ziel in het instrument

Gepubliceerd op 12 april 2020
Auteur: René van Es
Review Spendor ClassicIn de research laboratoria van de BBC werden in eigen beheer luidsprekers ontworpen welke voldeden aan de criteria, vervaardigd onder BBC licentie door Engelse bedrijven. Omdat geld minder een rol speelde was er aandacht voor het eindresultaat en zo ontstonden prachtige producten die vandaag de dag nog steeds geen gek figuur slaan. Merken als Harbeth, Graham Audio, Rogers, Falcon, Sterling Audio en PMC hebben allemaal een historie die teruggaat naar de BBC. Zo ook Spendor.
lees verder>>

Review: Denon Home-lijn - Denon versus Sonos

Gepubliceerd op 6 april 2020
Auteur: Jamie Biesemans
2019-12-02 Denon HomeDe nieuwe Home-lijn van Denon omvat drie draadloze speakers: de Home 350, 250 en 150. Deze gloednieuwe modellen, hier in primeur getest, nemen de fakkel over van de draadloze HEOS-luidsprekers. Met meer vermogen, een verbeterde klank, een nieuw design en AirPlay 2 wil Denon hét alternatief voor Sonos worden. En lukt dat?
lees verder>>

Review: Klipsch Reference Premiere 5.1 surround

Gepubliceerd op 1 maart 2020
Auteur: Ronald de Boer
Review: Klipsch Reference Premiere 5.1Klipsch heeft met de Reference Premiere-lijn een interessante serie speakers op de markt gebracht, toch zeker wanneer je diverse modellen bij elkaar zet voor een stukje surroundgeweld. In deze review kijken we naar de combinatie van twee RP-8000F vloerstaanders, ondersteund door een RP-404C center speaker, twee RP-500M boekenplank achterkanalen en de stevige SPL-120 subwoofer. Pakt u de popcorn?
lees verder>>

Review: SVS SB-3000

Gepubliceerd op 2 januari 2020
Auteur: Ronald de Boer
Review SVS SB-3000Toen ik hoorde dat ik de kans kreeg om de SVS SB3000 te testen, deed ik bijna een vreugdedansje. De SB3000 is de nieuwe sealed subwoofer van SVS die bedoeld is om een gat te vullen tussen de SB2000 en de SB4000, maar SVS heeft alles uit de kast getrokken om een sub te creëren die het in de ring kan opnemen tegen de zwaargewichten uit de high-end hifi-wereld. Het is dan ook geen wonder dat over de hele wereld mensen compleet weglopen met deze nieuwe krachtpatser.
lees verder>>

Review: ELAC Carina FS247.4 - Slankere luidspreker met een moderne stem

Gepubliceerd op 14 december 2019
Auteur: Jamie Biesemans
ELAC Carina FS247.4Geen idee wat er in het water zit bij ELAC, maar de laatste tijd lanceert dit Duits merk (met een stevig scheut Brits-Amerikaanse knowhow) de ene interessante luidspreker na het andere. Zoals de fonkelnieuwe Carina, een slanke zuilspeaker met – dat was al even geleden – een JET-tweeter. Oud ontmoet dus nieuw in deze betaalbare middenklasser.
lees verder>>

Review: Bowers & Wilkins Formation Wedge

Gepubliceerd op 2 december 2019
Auteur: Harro Tillema
Review Bowers & Wilkins Formation FlexBowers & Wilkins heeft in het voorjaar haar geheel nieuwe Formation suite gelanceerd en behalve een soundbar en subwoofer, Formation receiver en een paar draadloze hifi stereoluidsprekers ook een opvolger voor de draadloze Zeppelin luidspreker geïntroduceerd. Die laatste is de eigenzinnig vormgegeven Bowers & Wilkins Formation Wedge. Is deze Formation Wedge een lichtend voorbeeld van perfectie? Van Bowers & Wilkins ontvangen we een exemplaar om dat te onderzoeken.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE