Artikelen met de tag Luidspreker



Review: Denon Home-lijn - Denon versus Sonos

Gepubliceerd op 6 april 2020
Auteur: Jamie Biesemans
2019-12-02 Denon HomeDe nieuwe Home-lijn van Denon omvat drie draadloze speakers: de Home 350, 250 en 150. Deze gloednieuwe modellen, hier in primeur getest, nemen de fakkel over van de draadloze HEOS-luidsprekers. Met meer vermogen, een verbeterde klank, een nieuw design en AirPlay 2 wil Denon hét alternatief voor Sonos worden. En lukt dat?
lees verder>>

Review: Klipsch Reference Premiere 5.1 surround

Gepubliceerd op 1 maart 2020
Auteur: Ronald de Boer
Review: Klipsch Reference Premiere 5.1Klipsch heeft met de Reference Premiere-lijn een interessante serie speakers op de markt gebracht, toch zeker wanneer je diverse modellen bij elkaar zet voor een stukje surroundgeweld. In deze review kijken we naar de combinatie van twee RP-8000F vloerstaanders, ondersteund door een RP-404C center speaker, twee RP-500M boekenplank achterkanalen en de stevige SPL-120 subwoofer. Pakt u de popcorn?
lees verder>>

Review: SVS SB-3000

Gepubliceerd op 2 januari 2020
Auteur: Ronald de Boer
Review SVS SB-3000Toen ik hoorde dat ik de kans kreeg om de SVS SB3000 te testen, deed ik bijna een vreugdedansje. De SB3000 is de nieuwe sealed subwoofer van SVS die bedoeld is om een gat te vullen tussen de SB2000 en de SB4000, maar SVS heeft alles uit de kast getrokken om een sub te creëren die het in de ring kan opnemen tegen de zwaargewichten uit de high-end hifi-wereld. Het is dan ook geen wonder dat over de hele wereld mensen compleet weglopen met deze nieuwe krachtpatser.
lees verder>>

Review: ELAC Carina FS247.4 - Slankere luidspreker met een moderne stem

Gepubliceerd op 14 december 2019
Auteur: Jamie Biesemans
ELAC Carina FS247.4Geen idee wat er in het water zit bij ELAC, maar de laatste tijd lanceert dit Duits merk (met een stevig scheut Brits-Amerikaanse knowhow) de ene interessante luidspreker na het andere. Zoals de fonkelnieuwe Carina, een slanke zuilspeaker met – dat was al even geleden – een JET-tweeter. Oud ontmoet dus nieuw in deze betaalbare middenklasser.
lees verder>>

Review: Bowers & Wilkins Formation Wedge

Gepubliceerd op 2 december 2019
Auteur: Harro Tillema
Review Bowers & Wilkins Formation FlexBowers & Wilkins heeft in het voorjaar haar geheel nieuwe Formation suite gelanceerd en behalve een soundbar en subwoofer, Formation receiver en een paar draadloze hifi stereoluidsprekers ook een opvolger voor de draadloze Zeppelin luidspreker geïntroduceerd. Die laatste is de eigenzinnig vormgegeven Bowers & Wilkins Formation Wedge. Is deze Formation Wedge een lichtend voorbeeld van perfectie? Van Bowers & Wilkins ontvangen we een exemplaar om dat te onderzoeken.
lees verder>>

Review: Samsung Harman Kardon HW-QR90R soundbar

Gepubliceerd op 8 oktober 2019
Auteur: Quintijn Bulterman
Samsung Harman Kardon HW-QR90RDe 'Samsung Harman Kardon HW-QR90R'; we zijn nog steeds niet helemaal zeker van de naamstelling. Waarom is het niet gewoon de Samsung HW-Q90R? Of Harman Kardon? Wellicht is het een puntje geweest bij de overname destijds. Iets dat Samsung overigens heel goed gedaan heeft. Dat Samsung een goede soundbar kan neerzetten, hebben we in het verleden al eerder gehoord. We zijn daarom erg benieuwd of we hier dé bioscoop soundbar hebben gevonden. Pak de popcorn, het is tijd voor wat filmgeweld!
lees verder>>

Review: Piega Premium Wireless 501 - slanke actieve vloerstaander

Gepubliceerd op 29 juli 2019
Auteur: Sinan Kökbugur
2019-04-05 PiegaPremiumWireless501De Zwitserse luidsprekerfabrikant Piega maakt luidsprekers sinds 1986. Aanvankelijk waren dat alleen passieve luidsprekers, maar Piega kon later veel passieve modellen ook in actieve vorm leveren. Met het uitbrengen van de Premium Wireless productlijn heeft Piega nu ook actieve luidsprekers die draadloos muzieksignaal kunnen ontvangen. In de testruimte staat een paartje van het model Premium Wireless 501, een slank ogende actieve vloerstaande luidspreker. Hoe is de Premium Wireless 501 gebouwd en, nog belangrijker, hoe klinkt deze slanke vloerstaander?
lees verder>>

Review: Sonus faber Guarneri Tradition: mooi uiterlijk, fijne klank

Gepubliceerd op 21 juli 2019
Auteur: Sinan Kökbugur
2019-07-10 SonusFaberGuarneriTraditionHet Italiaanse audiobedrijf Sonus faber bouwt hoofdzakelijk luidsprekers en doet dat nu ruim 35 jaar. Het bedrijf heeft een naam hoog te houden als het gaat om de bouwkwaliteit en fraaie afwerking van zijn producten. Het in onze luisterruimte opgestelde tweeweg monitormodel Guarneri Tradition heeft bijvoorbeeld veertien lak- en polijstbehandelingen ondergaan. Een fraai uiterlijk is natuurlijk leuk, maar techniek en klank zijn misschien toch wel iets belangrijker. In deze recensie gaan we de Guarneri Tradition nader bekijken en beluisteren. Is de Guarneri Tradition louter een Italiaans modeproduct of is het (ook) een goede luidspreker?
lees verder>>

EDITORS' CHOICE