Artikelen van fotograaf Redactie HiFi.nlReview Bluesound Node X: een decennium aan streaming audio

Gepubliceerd op 11 mei 2023
Auteur: Quintijn Bulterman
2023-05-11 BluenodeXAls we tien jaar teruggaan in de tijd, zag het streaming audio landschap er heel anders uit. Veel was nog in ontwikkeling of stond zelfs nog in de kinderschoenen. De eerste reviews van de Node series, waren in april 2013. En Bluesound was niet de eerste op de markt, maar deed wel heel veel dingen goed. Dingen waar wij als audioliefhebbers juist naar op zoek waren. Nu hebben we een speciale uitvoering van de Node X, the 10th anniversary edition. Of zou de X onderdeel zijn van een treasure hunt? ‚ÄúX marks the spot.‚ÄĚ
lees verder>>

Clearaudio heeft nieuwe producten aangekondigd op HEM 2022

Gepubliceerd op 30 mei 2022
Auteur: Redactie Hifi.nl
2022-05-30 Clearaudio_Munchen_2022De Duitse draaitafelbouwer Clearaudio heeft op de afgelopen editie van de High End audiobeurs in de Duitse plaats M√ľnchen nieuwe producten aangekondigd. Er komt een nieuwe platenspeler, een nieuwe toonarm en een gebalanceerd uitgevoerde hoogwaardige phono-versterker. De eerste leveringen zullen in de tweede helft van 2022 gaan plaatsvinden.
lees verder>>

De Mission 770 staat te spelen op HEM 2022 en zal binnenkort in de winkel staan

Gepubliceerd op 20 mei 2022
Auteur: Sinan Kökbugur
2022-05-20 Mission770 opHEM2022Wij hebben eerder geschreven over de Mission 770, een luidspreker die is ge√Įnspireerd door een model uit het verleden, maar die intussen wel is voorzien van nieuwe techniek. Onze hoofdredacteur kwam de luidspreker tegen op de beursvloer van High End M√ľnchen. En is er even voor gaan zitten.
lees verder>>

Canton is vijftig jaar oud en toont jubileummodellen Ergo GS Edition en Karat GS Edition op HEM 2022

Gepubliceerd op 19 mei 2022
Auteur: Sinan Kökbugur
2022-05-19 CantonHEM2022_2De Duitse luidsprekerfabrikant Canton viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Ter gelegenheid van het jubileum heeft het bedrijf twee jubileummodellen uitgebracht en deze zijn te zien op de High End M√ľnchen. Wanneer de luidsprekers in de winkel zullen staan is, net als veel technische details, nog niet bekend gemaakt. De oplage zal gelimiteerd zijn, zo kon de Duitse fabrikant wel alvast vertellen.
lees verder>>

HEM 2022 beursvloer: Dynaudio Focus is nieuwe lijn actieve luidsprekers

Gepubliceerd op 19 mei 2022
Auteur: Sinan Kökbugur
2022-05-19 DynaudioFocusDe Deense luidsprekerbouwer Dynaudio heeft vandaag een nieuwe productlijn van actieve luidsprekers aan het publiek op de High End M√ľnchen getoond. De Focus luidsprekers kunnen volledig draadloos werken, afgezien van de voedingskabel naar het stopcontact. De leden van de Focus familie zijn voorzien van streaming-functies en Dynaudio‚Äôs eigen driver technologie. Dynaudio omschrijft het zelf als ‚Äústudio-grade audio quality alongside incredible ease of use and versatility‚ÄĚ.
lees verder>>

HEM 2022 beursvloer: fullrange elektrostatische luidsprekers Final Model 15

Gepubliceerd op 19 mei 2022
Auteur: Sinan Kökbugur
2022-05-19 FinalModel15_1Ons team van hifi.nl loopt rond op de beursvloer van de High End audiobeurs in M√ľnchen die vanochtend is begonnen en zal duren tot zondagavond. We zien nieuwe producten, bestaande producten, fraaie producten, opvallende producten, leuke producten, prototypes en combinaties van dit alles. Soms zijn nog geen prijzen en technische gegevens bekend, maar dat neemt niet weg dat we onze lezers voor zover mogelijk graag een indruk willen geven van wat er allemaal wordt gedemonstreerd. Een van onze redacteuren had een ontmoeting met de fullrange elektrostatische luidsprekers van het Nederlandse Final.
lees verder>>

Verslag: Audio Show iEar' 2019

Gepubliceerd op 19 november 2019
Auteur: Jamie Biesemans
Audio Show iEar' 2019 HiFi AwardsVoor zijn vijfde verjaardag nam de Audio Show iEar’ opnieuw de thuisbasis van Willem II in Tilburg over. Het evenement is in die relatief korte periode uitgegroeid tot de grootste én de breedste AV-beurs van de hele Benelux. De grote aantallen bezoekers, ruimschoots 6.000 volgens de teller van de organisatie, werden afgelopen weekend beloond met allerlei primeurs, indrukwekkende audiodemonstraties, gedreven presentaties door grote namen uit de hifi-wereld. En niet te vergeten: ook heel wat leuke, onderhoudende mini-events die draaiden rond de liefde voor muziek.
lees verder>>

Audio Show iEar' HiFi Awards 2019: verkiezing gesloten!

Gepubliceerd op 17 november 2019
Auteur: Redactie Hifi.nl
hifi award iearZaterdag 16 en zondag 17 november staan het Willem II-stadion in Tilburg volledig in het teken van de Audio Show iEar'. Net als op voorgaande edities is HiFi.nl mediapartner en zijn we met een stand aanwezig om al vanaf de show nieuwsberichten te delen in de loop naar het uitgebreide verslag na het weekend. Ook zijn er opnieuw een aantal prijzen uitgereikt, maar liefst 12 om precies te zijn. Dat zijn 3 redactionele Awards (Beste Sound, Beste Experience, Beste Stand) en in totaal 9 publieksprijzen waar u ‚Äď de lezer en de bezoeker ‚Äď via deze pagina tot de zondagmiddag van de show op heeft kunnen. De prijzen zijn zojuist uitgereikt, we delen de foto's zo snel mogelijk!
lees verder>>

EDITORS' CHOICE