Chord Company PowerHAUS P6: stekkerblok met ARAY-technologie

De Britse fabrikant Chord Company heeft circa anderhalf jaar geleden de stekkerblokken PowerHaus S6 en PowerHaus M6 uitgebracht. Onlangs heeft de Engelse fabrikant de PowerHaus P6 gelanceerd. Dit derde stekkerblok is de goedkopere variant van de PowerHaus S6, maar ook de PowerHaus P6 heeft Chord Company’s geavanceerde ARAY-technology aan boord.

Chord Company PowerHAUS P6

Het in Groot-Brittannië gevestigde Chord Company bouwt signaalkabels en stroomkabels en het bedrijf heeft in het voorjaar van 2022 de stekkerblokken PowerHaus M6 en PowerHaus S6 uitgebracht. Lees ook onze recensie over de PowerHaus M6 en PowerHaus S6. De PowerHaus P6 is het derde en tevens goedkoopste stekkerblok van de Engelse fabrikant, mar dat neemt niet weg dat Chord Company naar eigen zeggen al zijn ervaring en expertise op het gebied van bedradingsontwerp, afscherming en productietechnieken heeft verwerkt in de PowerHaus P6.

De PowerHaus P6 wordt net als alle andere producten van Chord Company handgemaakt in Engeland en is het resultaat van decennialange ontwikkeling en opgedane kennis van signaal- en vermogensoverdracht, aldus de verklaring van de fabrikant.

Chord Company PowerHAUS P6: parallelle filtering, geen seriële filtering

De technologie van de PowerHAUS stekkerblokken is zonder het gebruik van seriële filters en statuslampjes die ruis kunnen genereren en de prestaties in gevaar kunnen brengen. Immers, seriefiltering kan de impedantie en stroomtoevoer naar de aangesloten componenten beïnvloeden. Ook schakelaars zijn weggelaten. De ontwerpers van Chord Company hebben de hoeveelheid onderdelen tussen de interne stroomvoerende, neutrale en aardingskabels tot een minimum beperkt en geprobeerd om, waar mogelijk, een schone aarding te behouden, op basis van de ervaring die is opgedaan met de ontwikkeling van de fabriekseigen ARAY-technologie die ruis en verstoringen verregaand zou moeten verminderen.

Chord Company’s ARAY-technologie is een parallel werkende filtertechniek die vanwege de parallelle werking geen invloed heeft op de impedantie of de stroomdoorvoer naar het te voeden apparaat. Deze parallelle filtering wordt toegepast op de fase, nulleider en aarde en is geoptimaliseerd om zoveel mogelijk hoogfrequente ruis te filteren.

De PowerHaus P6 maakt gebruik van zware interne bedrading en hoogwaardige stopcontacten. Stroom komt binnen via de centrale IEC-ingang van 16 Ampère en de gebruiker is vrij om een stroomkabel van zijn keuze aan te sluiten. De PowerHaus P6 is geschikt voor zelfs de meest veeleisende systemen. De solide behuizing en constructie biedt ook de optimale omgeving voor de geavanceerde interne circuits. Afmetingen (L x B x H): 520 x 112 x 65 millimeter.

Hij wordt geleverd met een standaard 16A IEC voedingskabel voorzien van een rechte connector. De gebruiker is vrij om optioneel een andere kabel te kopen, bijvoorbeeld de Clearway Power kabel van Chord Company met een haakse connector. Of een willekeurige andere kabel die is voorzien van geschikte stekkers.

De adviesprijs van de Chord Company PowerHAUS P6 is net geen 800 euro.


EDITORS' CHOICE