NIEUWSMission

De Mission 770 staat te spelen op HEM 2022 en zal binnenkort in de winkel staan

Wij hebben eerder geschreven over de Mission 770, een luidspreker die is geïnspireerd door een model uit het verleden, maar die intussen wel is voorzien van nieuwe techniek. Onze hoofdredacteur kwam de luidspreker tegen op de beursvloer van High End München. En is er even voor gaan zitten.

 Mission 770: vintage-uiterlijk maar wel voorzien van moderne techniek

De Mission 770 is een opvallende luidspreker. Enerzijds is het een gewone rechthoekige doos maar anderzijds is deze rechthoekige doos voorzien van de nieuwste inzichten in luidsprekertechniek. We verwijzen voor meer technische informatie graag naar ons eerdere artikel over de Mission 770.

Onze hoofdredacteur heeft gesproken met ontwerper Peter Corneau, director of acoustic design, die ook zelf de demonstratie van de luidsprekers verzorgt. Op een beursvloer kom je niet verder dan een eerste indruk, maar de eerste indruk gaf wel aanleiding om verder onderzoek te doen. Er is meteen een afspraak gemaakt om een paartje van de Mission 770 af te leveren bij één van onze recensenten, maar we weten nog niet wanneer dat precies zal zijn. De Mission 770 kost 4.500 euro per paar en de stands zijn bij deze prijs inbegrepen.

De betreffende luisterruimte was goed gevuld met diverse merken die je in de Benelux bij Mika vindt, waaronder ook Audiolab en Wharfedale. Zo zagen we bijvoorbeeld ook de Elysian 1 van Wharfedale. Deze vlaggenschip monitorluidspreker staat momenteel al opgesteld bij één van onze auteurs. De recensie zal dus ook binnenkort volgen.

MERK

EDITORS' CHOICE