Artikelen van fotograaf Jamie BiesemansReview Lindemann Limetree Phono II: Mini-audiofiel brugt platenspeler en versterker

Gepubliceerd op 5 augustus 2022
Auteur: Jamie Biesemans
Lindemann Limetree Phono II_7Je wil een platenspeler verbinden met een versterker zonder phono-ingang of een paar actieve speakers? Wat je nodig hebt is een phono-voorversterker. In deze review bekijken we een compacte en intrigerende optie van Lindemann, zowel geschikt voor gangbare MM-cartridges als heel wat MC-types. Zijn prijskaart uit de middenklasse verhult echter een behoorlijk audiofiele opbouw.
lees verder>>

Review Elac Concentro S503: Compacte high-enders met een fenomenale soundstage

Gepubliceerd op 27 juli 2022
Auteur: Jamie Biesemans
Review ELAC Concentro S503 _13Concentro en ELAC? Dan denk je wellicht aan kolossale vlaggenschepen met fraaie welvingen en alle snufjes die het bedrijf uit Kiel kon bedenken. Maar er is ook deze junior van de familie, de S503. Het is een echte high-end boekenplankspeaker, compact én voorzien van een buitengewone coaxiale driver. Met een JET-tweeter, uiteraard.
lees verder>>

Review Lindemann Limetree Network II en USB-DAC: Kleine upgrades, groot verschil

Gepubliceerd op 24 juli 2022
Auteur: Jamie Biesemans
2021-06-04 Limetree-Network-II-Bridge-IIWe hebben niet vaak audiotoestellen op bezoek gehad die zo misleidend overkomen als de Limetree-reeks van Lindemann. Door hun zeer bescheiden formaat lijken ze op eerste zicht niet volwaardig 'hifi', maar dat blijkt in het geval van de Limetree Network II en USB-DAC helemaal niet te kloppen. In een review bekijken we deze fraaie combi, op een later moment testen we ook de Limetree phono-versterker.
lees verder>>

Review GoldenEar SuperSub X en XXL: Chique subwoofers met helder ultralaag

Gepubliceerd op 17 juli 2022
Auteur: Jamie Biesemans
GoldenEar SuperSub X en XXL_10GoldenEar bracht een hele tijd geleden twee subwoofers uit die vier drivers -twee actief, twee passief- in relatief compacte behuizingen stopt. In deze review bekijken we die SuperSub X en XXL, waarbij de eerste echt wel een klein formaat combineert met verrassend laag. En die XXL? Die is helemaal trouw aan z’n naam.
lees verder>>

Review RØDE NTH-100: Pro-hoofdtelefoon als neutrale muziekmaker

Gepubliceerd op 11 juli 2022
Auteur: Jamie Biesemans
RØDE NTH-100_3RØDE moet je aan filmmakers en audiocreatievelingen niet voorstellen, onder meer dankzij een lijn hoog aangeschreven microfoons. Recent presenteerde het Australische merk voor het eerst een gesloten pro-hoofdtelefoon die ook de muziekliefhebber kan aanspreken. Een no-nonsense design en redelijk prijskaartje zijn precies wat je verwacht van RØDE. Maar hoe zit het met de klank?
lees verder>>

Review FiiO M17: mobiele muziekspeler met desktopprestaties

Gepubliceerd op 2 juni 2022
Auteur: Jamie Biesemans
FiiO M17_6Het mag dan over en out zijn met de iPod, overtuigde mobiele muziekfans waren allang vertrokken richting betere muziekspelers of DAP's. Ze kwamen onder meer bij FiiO terecht. Het Chinese merk oogst al veel succes met een reeks geavanceerde spelers. Maar iets als hun imposante en luxueuze FiiO M17 heb je nog nooit gezien.
lees verder>>

Review Yamaha TW-E3B: goed hoeft niet duur te zijn

Gepubliceerd op 12 mei 2022
Auteur: Jamie Biesemans
Review Yamaha TW-E3B _2Met de TW-E3B brengt Yamaha draadloze oortjes die wel heel competitief geprijsd zijn. Je luistert ook veilig met deze in-ears, luidt het, dankzij een functie die je gehoor beschermt.
lees verder>>

Review HoloAudio Spring 3 Level 2 DAC: transparant boven alles

Gepubliceerd op 11 maart 2022
Auteur: Jamie Biesemans
HoloAudio Spring 2 DAC_17Een aantal jaar geleden had nog niemand gehoord van HoloAudio, nu staat de bouwer van hoogwaardige R2R DAC's hoog op de verlanglijstjes van veeleisende hifi-liefhebbers. Met het verschijnen van de Spring 3 is het echt eens tijd om te onderzoeken waarom er zoveel te doen is rond deze bijzondere DA-converters.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE