Artikelen van fotograaf Jamie BiesemansReview DALI Opticon 2 Mk2: huiskamervriendelijke allrounders

Gepubliceerd op 31 juli 2021
Auteur: Jamie Biesemans
DALI Opticon 2 Mk2Onlangs bekeken we de vlaggenschepen uit de DALI Opticon MK2-familie: de Opticon 8. Heb je minder plaats of wil je gewoon iets compacters, dan is de Opticon 2 MK2 die we hier bekijken veel toepasselijker.
lees verder>>

Review SVS SB-1000 Pro: Redelijk prijskaartje voor een heftige aardbeving

Gepubliceerd op 15 juli 2021
Auteur: Jamie Biesemans
SVS SB-1000 ProMet de lancering van de 1000 Pro-familie vernieuwt SVS zijn instapmodellen van zijn subwooferaanbod. Het is een serieuze upgrade, want nu krijg je ook de uitgebreide DSP-controle via een app die de hogere SVS-modellen zo goed maakt. We testen de SB-1000 Pro, het gesloten model dat een relatief compacte bouw huwt met een diepe laagextensie.
lees verder>>

Hi-Visit Headphone Auditions: een schatkamer vol head-fi

Gepubliceerd op 25 juni 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Headphone AuditionsIn Nederland - en misschien wel in heel Europa - is geen enkele winkel zo gespecialiseerd in head-fi als Headphone Auditions in Amsterdam. Het aanbod aan echte high-end is niets minder dan adembenemend. Sinds kort is deze hemel-op-aarde voor de hoofdtelefoon-lover verhuisd en stukken groter geworden. "Hey, wacht eens even, wat doen die speakers hier?"
lees verder>>

Review: Wharfedale Diamond 12-serie in stereo en surround

Gepubliceerd op 20 juni 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Wharfedale Diamond 12.0In deze review bekijken we de nieuwe Diamond 12-reeks van Wharfedale. Het zijn luidsprekers die niet heel veel kosten en toch echte hifi-kwaliteit beloven. Maar klinken ze echt wel goed voor muziek? En wat als je de verschillende Diamond-modellen combineert om een bereikbare 5.1-surroundopstelling te bouwen?
lees verder>>

Zin om de GoldenEar-thuisbioscoop te ontdekken?

Gepubliceerd op 16 juni 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Mutrox en GoldenEar bij AudioQuestStereofans hoef je echt niet te vertellen wie GoldenEar is. Het Amerikaanse merk is ook gericht op thuisbioscopen, en dat is bij ons minder geweten. Omdat het niet altijd eenvoudig is om een uitgebreide surroundopstelling in een winkel te ervaren, heeft GoldenEar een eigen cinemazaal gecreƫerd die dealers en klanten op afspraak kunnen bezoeken. Een uitgelezen kans om de GoldenEar-producten te horen in een ruimte die door akoestische experts van Mutrox helemaal op punt is gezet.
lees verder>>

Review Hifi Rose RS250: Netwerkspeler met vele talenten

Gepubliceerd op 14 juni 2021
Auteur: Jamie Biesemans
HIFi RoseToen we enkele maanden geleden begonnen aan de test van de RS201E-streaming versterker, wisten we niet dat het zou uitdraaien op een heus HiFi Rose-drieluik. In dit artikel bekijken we de RS250, een DAC/streamer die nagenoeg alle functies en pluspunten van de RS201E bezit. Ja, ook een groot touchscreen, ingebouwde streamingdiensten en een HDMI-uitgang. Het grote en toch niet onbelangrijke verschil: de RS250 bezit geen versterkingsgedeelte. Dat ene ding maakt dat deze HiFi Rose voor heel andere hifi-liefhebbers bedoeld is. Maar er is ook wel wat meer aan de hand.
lees verder>>

Review Sony WF-1000XM4: Update van de referentie

Gepubliceerd op 8 juni 2021
Auteur: Jamie Biesemans
SONY WF-1000XM4 Sony was een van de eerste die true wireless in-ears op de markt gooiden. Incluis noise-cancelling, wat die eerste oortjes een nog sterkere prestatie maakt. Inmiddels zijn we een paar jaar en een lockdown verder, en wemelt het in de winkel van draadloze oortjes. Hoe kan pionier Sony nu met zijn nieuwe WF-1000XM4 nog indruk maken? Het antwoord is -zoals altijd bij het Japanse merk- met meer features.
lees verder>>

Review Yamaha TW-E3A: muzikanten maken oortjes

Gepubliceerd op 7 juni 2021
Auteur: Jamie Biesemans
Yamaha TW-E3AYamaha's TW-E3A zijn draadloze oortjes die je niet afleiden met overbodige functies, maar wel scoren met een degelijke autonomie en een redelijk prijskaartje. Uniek is een functie die volgens de Japanse muziekinstrumentenbouwer en AV-fabrikant je gehoor beschermt door muziek vol te laten klinken aan elke volume.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE