Artikelen van fotograaf GastauteurMelancholie in lockdown: 8 Muzikale lichtpuntjes of zwarte gaten?

Gepubliceerd op 18 oktober 2020
Auteur: Gastauteur
pianoPandemic, Lockdown & Quarantine. Zou een mooie albumtitel voor deze lijst zijn zou ik zeggen. Misschien niet voor iedereen. Muziek is voor velen namelijk een uitvlucht. Hele volksstammen kiezen voor vrolijke up-beat liedjes om het duister te verdrijven. Voor mij vragen sombere tijden echter om een beetje melancholie. Misschien is het dat ik dan onbewust het gevoel krijg dat er altijd iemand is die het nog slechter heeft of had. Geen idee, ik ga het verder ook niet doodanalyseren, is doodzonde van mijn tijd. Die gebruik ik liever om deze platen nog eens op te zetten en via mijn poriën te absorberen. Overigens is dit geen top 8, de volgorde is gewoon willekeurig, net als mijn moods die ook vrij zijn om te gaan en staan waar en wanneer ze willen.
lees verder>>

Waar komen refurbished iPhones van tegenwoordig vandaan?

Gepubliceerd op 13 oktober 2020
Auteur: Gastauteur
refurbishenHet is geen geheim dat veel mensen tegenwoordig voor een refurbished iPhone kiezen. Het is namelijk niet meer vanzelfsprekend dat je een Apple device gloednieuw uit de winkel koopt. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is, is dat een iPhone refurbished aanzienlijk goedkoper is dan een nieuwe iPhone uit de winkel. Wist je dat het prijsverschil tussen een refurbished iPhone X en een nieuwe iPhone X op kan lopen tot wel 50 procent? Je bespaart dus eenvoudig honderden euro’s die je eenvoudig aan de kant kunt leggen voor uitgaven in de toekomst.
lees verder>>

The Thrax Audio Story - interview met Rumen Artarski

Gepubliceerd op 29 september 2020
Auteur: Gastauteur
Rumen ArtarskiWe publiceren binnenkort een review van een mooie all-in-one oplossing van Thrax Audio. Om je alvast wat achtergrond te geven over het bijzondere merk uit Bulgarije, delen we vandaag een (vertaling van) een exclusief interview met Rumen Artarski, CEO van Thrax Audio, dat eerder bij Mono & Stereo verscheen, geschreven door Matej Isak. De vertaling werd verzorgd door de Benelux-distributeur (Very Fine Solutions), tekst en foto's met dank aan Mono & Stereo.
lees verder>>

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Gepubliceerd op 18 augustus 2020
Auteur: Gastauteur
internetsnelheidVoor het thuis afspelen van beeld- en geluidsdragers kies je de best mogelijke apparatuur binnen het beschikbare budget. Elk onderdeel is daarbij van belang, want de zwakste schakel in de keten bepaalt uiteindelijk de kwaliteit van de weergave. Maar tegenwoordig halen we veel muziek via het internet binnen. We hebben nog altijd de optie om films en muziek in de winkel te kopen, maar steeds vaker kiezen we ervoor om de bestanden online aan te schaffen. Maar halen we daarmee ook dezelfde vertrouwde kwaliteit? Met een hoge internetsnelheid kunnen ook kiezen voor een hogere kwaliteit. Maar daarmee is nog lang niet alles gezegd.
lees verder>>

Het onderhoud van een geluidsinstallatie

Gepubliceerd op 15 juli 2020
Auteur: Gastauteur
GeluidsinstallatieEen geluidsinstallatie is meestal niet goedkoop. Het is dus van belang om de audio apparatuur goed te onderhouden. Maar in sommige gevallen kan een falende audio installatie zelfs voor gevaarlijke situaties zorgen. Bijvoorbeeld als de geluidsinstallatie ook dienst doet als installatie voor ontruimingen. Of er ontstaan lange rijen voor de kassa omdat het systeem die de omroepen verzorgt hapert of volledig uitgevallen is. Het zijn zomaar voorbeelden van situaties die zich voor kunnen doen zonder goed onderhoud van een geluidsinstallatie. Soms is de dienstverlening helemaal niet meer mogelijk, omdat anderen geen geluid meer kunnen horen.
lees verder>>

Review: Thuistest Revel M16

Gepubliceerd op 27 april 2020
Auteur: Gastauteur
Revel M16 thuistestMedio februari schreven we op HIFI.NL weer een thuistest uit. Nadat we zelf al uitgebreid aan de slag gingen met de Revel M16 boekenplankspeaker daagden we een lezer uit om hetzelfde te doen. Uit de vele reacties kozen we voor Time van Bers, onder meer omdat hij liet weten voor Muziekgebouw Eindhoven te werken, een concertzaal met een wereldwijde reputatie om haar uitstekende akoestiek. Bij dezen zijn review!
lees verder>>

AudioQuest stroomkabels: lezerstest Blizzard, Monsoon en NRG- Z3

Gepubliceerd op 11 februari 2020
Auteur: Gastauteur
AudioQuest user reviewSamen met de organisatie hebben we als mediapartner van de Audio Show iEar' voor, tijdens én na dat weekend veel prijzen vergeven, aan lezers en bezoekers van de show. Ook AudioQuest deed een duit in het zakje, met onder meer diverse prijzen voor deelnemers aan de Audio Show iEar' HiFi Awards. Daarnaast hebben we gezamenlijk een bezoeker uitgekozen om met een lezerstest van een aantal stroomoplossingen van het merk aan de slag te gaan. Die bezoeker was Jan Verbeek, en vandaag presenteren we zijn bevindingen met de Blizzard, Monsoon en NRG-Z3 stroomkabels. Jan, take it away!
lees verder>>

Loop geen digitaal blauwtje: beveilig je bluetooth verbinding

Gepubliceerd op 29 januari 2020
Auteur: Gastauteur
BluetoothEen modern geluidssysteem is meestal voorzien van bluetooth, of dat nou een koptelefoon, draagbare luidspreker of een volledige geluidsinstallatie is. Op die manier kan je heel makkelijk muziek streamen via een ander device, zoals je telefoon of laptop. Maar veel bluetooth gebruikers zijn zich niet bewust van de gevaren van een bluetooth-verbinding.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE