Artikelen van Werner OgiersQuad 11L en 12L

Gepubliceerd op 10 juli 2003
Auteur: Werner Ogiers
quad_20-05-03In 1995 was ik enigszins verontwaardigd en lichtelijk verontrust met een heel onverwachte gebeurtenis bij Quad. (Tot dan toe moest je het onverwachte echt niet verwachten bij Engelands audio-ouderdomsdeken.) Quad lanceerde twee nieuwe luidsprekers.
lees verder>>

Denon en Shelter MC

Gepubliceerd op 25 augustus 2002
Auteur: Werner Ogiers
Shelter 501b mc elementHet mooie midden heb ik al vermeld. Vergeleken hiermee klonk het laag wat onhandig en weinig gedifferentieerd. Het hoog had minder oplossend vermogen, duidelijk in cymbalen, en in strijkers: die kregen een papier-achtig 1950-geluid. En ondanks de niet-oplopende frekwentiekarakteristiek was het net dit wat het meest de aandacht trok. Overigens viel dit eigenlijk alleen op met klassieke muziek. Ik heb ook vele oude tweedehandse en gekraste new-wave dingen gespeeld, en dat was pure lol.
lees verder>>

Tivoli Audio Model One

Gepubliceerd op 6 mei 2002
Auteur: Werner Ogiers
Tivoli Audio Model One2Een jaar of twee geleden zat Kloss neer om eens na te denken over een waardige opvolger voor zijn oeroude KLH Model 8 radio, en dat ding werd dan de Tivoli Audio Model 1.
lees verder>>

Hawk A18

Gepubliceerd op 24 januari 2002
Auteur: Werner Ogiers
Hawk A182Wat valt er verder nog te vertellen? Het gaat om een bijzonder eenvoudig, maar vernuftig circuit met erg weinig transistoren, en helemaal zonder lus-tegenkoppeling, een unicum in transistorland. De versterker is DC-gekoppeld, met een mooi geimplementeerde DC-servo die onrechtstreeks ingrijpt op de ingangstrap. De transformator heeft dubbele secundaire wikkelingen, dus van de gelijkrichters af is alles dubbel-mono. Geen dure design-componenten, wel zorgvuldig uitgekozen industriele dingen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE