Artikelen van Theo WubboltsVerslag CES 2019: High-End Audio

Gepubliceerd op 17 januari 2019
Auteur: Theo Wubbolts
Verslag CES 2019Met 4500 exposanten –waaronder 1200 start-ups– is de CES in Las Vegas de grootste beurs op het gebied van consumentelektronica in de breedste zin des woords. Technologische ontwikkelingen en trends die het leven in algemene zin betreffen te over: AI (artificial intelligence), VR (virual reality), Smart Homes en Smart Cities, Cyber Security, Sustainability, Health Care, Sports Wear, Robotics, Biometrics en Blockchain. En toch ook nog een beetje dat mag vallen onder de noemer High-End Audio...
lees verder>>

Verslag CES 2018 - high-end audio in het Venetian

Gepubliceerd op 24 januari 2018
Auteur: Theo Wubbolts
Verslag CES 2018Als grootste beurs ter wereld voor consumentenelektronica is de CES voor diegene die op enigerlei wijze beroepsmatig betrokken is een ‘must’. HiFi.nl beperkte zich indachtig haar doelstelling vooral op de audio, waarvoor we zoals vanouds naar het Venetian Hotel reisden.
lees verder>>

breaking news: een afstandsbediening zonder batterijen…

Gepubliceerd op 10 januari 2009
Auteur: Theo Wubbolts
HiFi logo 2011Stel je voor dat er in een afstandsbediening van je televisie of dvd-speler zonder één of meestal twee batterijen zou kunnen werken? Ten eerste zou dat wereldwijd enkele miljarden penlites per jaar schelen, en ten tweede is de techniek waarop deze batterijloze afstandsbediening werkt nog eens goed voor een bereik van 30 meter, zonder dat je op het apparaat hoeft te richten.
lees verder>>

CES 2009: LG

Gepubliceerd op 8 januari 2009
Auteur: Theo Wubbolts
HiFi logo 2011Michael Ahn, CEO van LG America, beet het spits af op de eerste dag van de CES met een positief bericht: 13 miljard dollar omzet, dat 16% meer is ten opzichte van 2007. Voor het komende jaar wordt er, ondanks de financiële situatie zeker op de Amerikaanse markt....
lees verder>>

CES 2009: Panasonic

Gepubliceerd op 8 januari 2009
Auteur: Theo Wubbolts
HiFi logo 2011Ook bij Panasonic viel er weinig nieuws te bespeuren. Vermeldenswaard werd de verandering van naam geacht: geen Matshista Electric Corporation, maar sedert oktober 2008 Panasonic. Verder is Panasonic ook bezig met 3D televisie en zet ze nog vol in op plasma.
lees verder>>

CES 2009: Sharp

Gepubliceerd op 8 januari 2009
Auteur: Theo Wubbolts
HiFi logo 2011De cijfers van Sharp in de VS logen er niet om. De omzet zal met 16% dalen het komende jaar, maar de verwachting is dat dit verlies in 2010 ruimschoots wordt goedgemaakt. Sharp is de enige die inmiddels met de tiende generatie substraat bezig is. Mede geholpen door het feit dat zonnepanelen in de basis hetzelfde zijn, is de nieuwste fabriek in Japan in staat om wafels te maken van 112x120 inches.
lees verder>>

Final, de vaderlandse eindetappe

Gepubliceerd op 11 januari 2008
Auteur: Theo Wubbolts
HiFi logo 2011Koop je vandaag de dag een multichannel setje van middenklasse prijs en kwaliteit, dan zit je toch al gauw een paar avonden met rode konen boven de gebruiksaanwijzing te turen en leren je gezinsleden nieuwe woorden. En dat zijn dan meestal geen nieuwe technische begrippen. En wees nou eerlijk, zit je dáár op te wachten.
lees verder>>

Interview Sonos systems

Gepubliceerd op 11 januari 2008
Auteur: Theo Wubbolts
HiFi logo 2011Aan het woord is Mieko Kusano, inmiddels iets meer dan vier jaar verantwoordelijk bij Sonos voor ‘user experience’. Laat ik eerst even uitleggen wat dat is. Stel je maakt een product en bent een techneut. Dan komt er een product dat jij alleen kunt bedienen, omdat je weet waar het voor is gemaakt en hoe het is gemaakt.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE