Artikelen van Sinan KökbugurAdvance Paris Playstream A5 en A7: moderniteit en klassieke VU-meters - UPDATE

Gepubliceerd op 26 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-02-22 Advance Paris Playstream A5 en PlaystreHet Franse audiomerk Advance Paris heeft een tweetal geïntegreerde versterkers aangekondigd die voorzien zijn van analoge en digitale ingangen. De nieuwe Playstream A5 en Playstream A7 zijn ook voorzien van een draaitafelingang, een FM-tuner, DAB+ digitale radio, internet radio en de mogelijkheid om muziek vanaf een NAS af te spelen. Beide apparaten ondersteunen de gangbare streaming-services, AirPlay en DLNA. In de loop van komend voorjaar zouden de apparaten op de markt moeten komen.
lees verder>>

Topman Bowers & Wilkins vertrekt te midden van herstructurering

Gepubliceerd op 25 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-02-25 BowersAndWilkins_FormationFlexFamilyGideon Yu en Gregory Lee, twee prominente leidinggevenden bij de Briste luidsprekerbouwer Bowers & Wilkins, zijn plotseling bij het bedrijf vertrokken. Thans zwaait David Duggins de scepter over het bedrijf, maar Huggins is met name gespecialiseerd in financierings- en herstructureringsvraagstukken. De bestuurswisseling lijkt op problemen achter de schermen te duiden. Verkeert Bowers & Wilkins in zwaar weer?
lees verder>>

Latham Audio haalt luidsprekers van Kudos naar de Benelux

Gepubliceerd op 25 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2018-09-27 Kudos Titan 505 (750x450)De Nederlandse importeur Latham Audio, o.a. bekend van de merken Naim Audio, The Chord Company, Dynavector, Neat Acoustics en Quadraspire, haalt de producten van het Britse luidsprekermerk Kudos naar de Benelux. Met de toevoeging van Kudos en in het bijzonder de Titan-productlijn positioneert Latham Audio dit luidsprekermerk aan de bovenkant van zijn luidspreker assortiment. Kudos staat bekend om haar zeer hoog aangeschreven geluidsweergave en afwerking. De distributie in de Benelux zal per 1 maart a.s starten. Prijzen moeten nog bekend worden gemaakt.
lees verder>>

Magnat breidt Signature productfamilie uit met sublijnen 900, 700 en 500

Gepubliceerd op 25 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-02-25 Magnat Signature 900Eind vorig jaar maakte de Duitse luidsprekerbouwer Magnat bekend drie nieuwe Signature lijnen toe te voegen aan de bestaande reeds Signature 1100. Daarmee ontstaat volgens het bedrijf een zeer complete serie luidsprekers van met een ongekende geluidskwaliteit in deze prijsklasse. De High Res speakers uit deze series klinken geweldig en bezorgen elke luisteraar kippenvel, aldus Magnat. De nieuwe luidsprekers zijn inmiddels verkrijgbaar.
lees verder>>

Audio-Technica presenteert nieuwe vlaggenschip over-ears van Japans hout

Gepubliceerd op 25 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-02-25 Audio-Technica ATH-AWKT and ATH-AWASHet Japanse audiobedrijf Audio-Tecnica heeft een tweetal nieuwe gesloten over-ear hoofdtelefoons gepresenteerd die oorschelpen hebben die gemaakt zijn van Japans hout. De ATH-AWKT is gemaakt van Kokutan, Japans hardhout met het uiterlijk van gestreept ebbenhout. De ATH-AWAS is gemaakt van Asada Zakura, een zeldzame Japanse soort kersenhout. De halfglanzende afwerking, met de hand aangebracht, brengt de natuurlijke schoonheid van de houtnerf naar voren - een schoonheid die volgens de fabrikant alleen maar dieper wordt met de leeftijd. In de loop van maart 2020 zouden de hoofdtelefoons op de markt moeten komen.
lees verder>>

Coturn CT-01: draagbare platenspeler via Kickstarter gepresenteerd

Gepubliceerd op 24 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-02-24 Coturn CT-01De Coturn CT-01 is een draagbare platenspeler die nog gebouwd moet gaan worden. De man achter Coturn is de Duitser Benjamin Großjohann en hij is een Kickstarter-campagne gestart om uiteindelijk de CT-01 in productie te brengen. De ultracompacte platenspeler heeft een accu aan boord, een hoofdtelefoonuitgang en bluetooth. Het standaardmodel zal straks uiteindelijk 299 euro gaan kosten.
lees verder>>

Sony presenteert Xperia 1 II en Xperia 10 II (en de 3,5 mm jack is terug!)

Gepubliceerd op 24 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-02-22 Sony Xperia 1 II  en 10 IIHet Japanse Sony heeft een tweetal nieuwe smartphones geïntroduceerd genaamd Xperia 1 II en Xperia 10 II. Beide toestellen zijn stof en waterdicht volgens IP65/68 en zijn voorzien van Corning Gorilla Glass 6 aan zowel de voor- als achterzijde. Beide toestellen zijn ook (weer) voorzien van een 3,5 mm jackplugaansluiting. De Xperia 1 II zou het summum op het gebied van fotografie moeten bieden voor zover dit mogelijk is in een smartphone-behuizing. Beide toestellen komen in de loop van dit voorjaar op de markt.
lees verder>>

Rega's System One: luidsprekers, versterker en draaitafel in één pakket

Gepubliceerd op 23 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-02-23 Rega System OneHet Britse audiobedrijf Rega heeft onder naam System One een compleet systeem uitgebracht bestaande uit een versterker, een paar tweeweg luidsprekers (met kabels) en een draaitafel. De componenten zijn volgens Rega op elkaar afgestemd en verlagen volgens het bedrijf de drempel om een goed klinkend systeem te kopen. We weten nog niet vanaf wanneer Rega’s System One in de Benelux leverbaar zal zijn.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE