Artikelen van Sinan KökbugurElac Concentro S 509: nieuwe droomluidspreker?

Gepubliceerd op 29 mei 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-05-29 Elac Concentro S 509De Duitse luidsprekerbouwer Elac heeft de Concentro S 509 aangekondigd. “Een lust voor het oog en tegelijkertijd een precisiegereedschap, de nieuwe Elac Concentro S 509 kan nauwelijks beter omschreven worden,” aldus de fabrikant. De nieuwe luidspreker is naar eigen zeggen het resultaat van gecumuleerde expertise verkregen door tientallen jaren van luidsprekerconstructie en uitstekende handmatige vaardigheden. De koper kan kiezen uit een witte, zwarte en notenhouten uitvoering.
lees verder>>

Tidal breidt ondersteuning Dolby Atmos Music uit naar soundbars, tv's en AVR's

Gepubliceerd op 29 mei 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-05-29 TidalDolbyAtmosStreamingdienst Tidal heeft laten weten de ondersteuning van Dolby Atmos te hebben uitgebreid naar daarvoor geschikte soundbars, televisies en AV-receivers en processoren. Het afspelen van Dolby Atmos is dan niet langer beperkt tot Amazon's Echo Studio luidspreker. De gebruiker zal wel even de app van Tidal moeten bijwerken.
lees verder>>

Advance Paris MyConnect 60: compact alles-in-één apparaat

Gepubliceerd op 28 mei 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-05-28 Advance Paris MyConnect 60Het Franse audiomerk Advance paris heeft de My Connect 60 aangekondigd, een compacte, tweekanaals versterker die voorzien is van analoge en digitale ingangen, een cd-loopwerk, FM-tuner, DAB+, ondersteuning van verschillende streamingdiensten en bluetooth-connectiviteit. De MyConnect 60 is de opvolger van de MyConnect 50. Vanaf volgende maand zou de MyConnect 60 op de markt moeten komen.
lees verder>>

Jadis lanceert DA-converters JS1 MkV en JS2 MkIV

Gepubliceerd op 28 mei 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-05-28 Jadis JS1MkVHet Franse audiobedrijf Jadis heeft de beschikbaarheid aangekondigd van zijn DA-converters JS1 MkV en JS2 MkIV. Beide apparaten hebben buizen aan boord en zijn voorzien van zowel cinch- als XLR-uitgangen. De JS1 MkV heeft een aparte kast voor de voeding.
lees verder>>

Copland CSA 100: hybride geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen

Gepubliceerd op 28 mei 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-05-28 Copland CSA 100Het Deense audiobedrijf Copland heeft de CSA 100 gelanceerd, een geïntegreerde versterker die een halfgeleider eindtrap combineert met een buizenvoortrap. De CSA 100 heeft analoge en digitale ingangen en tegen een meerprijs kan de CSA 100 worden voorzien van bluetooth-connectiviteit. De koper kan kiezen tussen een zwarte of zilverkleurige uitvoering.
lees verder>>

Skullcandy breidt 'True Wireless' familie uit met vier nieuwe producten

Gepubliceerd op 27 mei 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-05-27 SkullCandyHoofdtelefoonmerk Skullcandy heeft een viertal nieuwe draadloze in-ear hoofdtelefoons aangekondigd. Het viertal luistert naar de namen Push Ultra, Indy Evo, Indy Fuel en Sesh Evo. Alle nieuwe producten zitten vol met verbeterde functies inclusief hoge kwaliteit audio, verbeterde batterijduur en de Tile-technologie, die er samen voor zorgen dat je nooit meer je muziek verliest. Afhankelijk van het model kan de koper kiezen uit verschillende kleuren.
lees verder>>

Eon Art Boson: geïntegreerde monoblok versterker

Gepubliceerd op 27 mei 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-05-27 Eon Art BosonHet in Canada gevestigde audiobedrijf Eon Art heeft de Boson aangekondigd, een geïntegreerde monoblok versterker. De Boson is dus een mono versterker, maar dan wel met een volumeregeling. Mede om die reden is de Boson volgens Eon Art zeer geschikt voor bi-amping of tri-amping configuraties. Bovendien is de Boson een hybride versterker met zowel klasse A als klasse D techniek aan boord en een mix van buizen en halfgeleiders.
lees verder>>

Harbeth lanceert nieuwe XD-reeks

Gepubliceerd op 26 mei 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-05-26 Harbeth XD-serieDe Britse luidsprekerfabrikant Harbeth heeft de XD-reeks aangekondigd. XD staat voor Xtended Definition. De huidige lijn zal op termijn vervangen worden door de Xtended Definition series. Het uiterlijk van de luidsprekers van de XD-reeks verschilt slechts marginaal van de oude reeks maar Harbeth heeft inwendig wat technische verbeteringen aangebracht. Vanwege de huidige coronapandemie is de productie bij Harbeth teruggeschroefd en zijn ook nog niet alle technische details bekend. De beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE