Artikelen van Sinan KökbugurApple verkrijgt patent op een draadloze thuisbioscoop

Gepubliceerd op 28 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-02-28 Apple PatentBedrijven als Sonos en Bose staan mogelijk op het punt om serieuze concurrentie te krijgen. Technologiereus Apple zou bezig kunnen zijn met de ontwikkeling van zijn eigen thuisbioscoopsysteem. Apple heeft in elk geval patent gevraagd en gekregen voor een “draadloze en bekabelde luidsprekerhub voor een thuisbioscoopsysteem”. Het patentdiagram lijkt een 5.1- of 7.1-opstelling te tonen, bestaande uit luidsprekers en een subwoofer, die allemaal draadloos zouden communiceren, net zoals de Sonos Beam, Playbar en Playbase doet met de Sonos Sub. Of Apple daadwerkelijk een draadloos thuisbioscoopsysteem gaat bouwen, zal de toekomst moeten uitwijzen.
lees verder>>

High End München 2020 geannuleerd vanwege dreigend coronavirus

Gepubliceerd op 28 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-02-28 HighEndMunchen2020 CancelledZojuist is naar buiten gekomen dat de jaarlijkse High End audiobeurs, die altijd plaatsvindt in de maand mei in de Duitse stad München, voor dit jaar is geannuleerd. De dreiging van het coronoavirus is de oorzaak van de annulering. High End Society, de organisatie achter het evenement, heeft de annulering bevestigd op zijn Facebook-pagina.
lees verder>>

B&W sust onrust en stelt dat het prima gaat met het bedrijf

Gepubliceerd op 27 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2018-07-17 BenW PrestigeEdition 802en805 (750x450)Enkele dagen geleden schreven wij over een wisseling van bestuurders aan de top van de welbekende Engelse luidsprekerfabrikant Bowers & Wilkins (B&W). Mogelijk duidde de bestuurswisseling immers op problemen achter de schermen. B&W heeft vandaag een officiële persverklaring doen uitgaan waarin de wisseling van bestuurders wordt toegelicht en voorts stelt het bedrijf dat geen sprake is van problemen. Integendeel, in de persverklaring staat dat het bedrijf uitstekende verkoopcijfers had over het laatste kwartaal.
lees verder>>

Advance Paris Playstream A5 en A7: moderniteit en klassieke VU-meters - UPDATE

Gepubliceerd op 26 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-02-22 Advance Paris Playstream A5 en PlaystreHet Franse audiomerk Advance Paris heeft een tweetal geïntegreerde versterkers aangekondigd die voorzien zijn van analoge en digitale ingangen. De nieuwe Playstream A5 en Playstream A7 zijn ook voorzien van een draaitafelingang, een FM-tuner, DAB+ digitale radio, internet radio en de mogelijkheid om muziek vanaf een NAS af te spelen. Beide apparaten ondersteunen de gangbare streaming-services, AirPlay en DLNA. In de loop van komend voorjaar zouden de apparaten op de markt moeten komen.
lees verder>>

Topman Bowers & Wilkins vertrekt te midden van herstructurering

Gepubliceerd op 25 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-02-25 BowersAndWilkins_FormationFlexFamilyGideon Yu en Gregory Lee, twee prominente leidinggevenden bij de Briste luidsprekerbouwer Bowers & Wilkins, zijn plotseling bij het bedrijf vertrokken. Thans zwaait David Duggins de scepter over het bedrijf, maar Huggins is met name gespecialiseerd in financierings- en herstructureringsvraagstukken. De bestuurswisseling lijkt op problemen achter de schermen te duiden. Verkeert Bowers & Wilkins in zwaar weer?
lees verder>>

Latham Audio haalt luidsprekers van Kudos naar de Benelux

Gepubliceerd op 25 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2018-09-27 Kudos Titan 505 (750x450)De Nederlandse importeur Latham Audio, o.a. bekend van de merken Naim Audio, The Chord Company, Dynavector, Neat Acoustics en Quadraspire, haalt de producten van het Britse luidsprekermerk Kudos naar de Benelux. Met de toevoeging van Kudos en in het bijzonder de Titan-productlijn positioneert Latham Audio dit luidsprekermerk aan de bovenkant van zijn luidspreker assortiment. Kudos staat bekend om haar zeer hoog aangeschreven geluidsweergave en afwerking. De distributie in de Benelux zal per 1 maart a.s starten. Prijzen moeten nog bekend worden gemaakt.
lees verder>>

Magnat breidt Signature productfamilie uit met sublijnen 900, 700 en 500

Gepubliceerd op 25 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-02-25 Magnat Signature 900Eind vorig jaar maakte de Duitse luidsprekerbouwer Magnat bekend drie nieuwe Signature lijnen toe te voegen aan de bestaande reeds Signature 1100. Daarmee ontstaat volgens het bedrijf een zeer complete serie luidsprekers van met een ongekende geluidskwaliteit in deze prijsklasse. De High Res speakers uit deze series klinken geweldig en bezorgen elke luisteraar kippenvel, aldus Magnat. De nieuwe luidsprekers zijn inmiddels verkrijgbaar.
lees verder>>

Audio-Technica presenteert nieuwe vlaggenschip over-ears van Japans hout

Gepubliceerd op 25 februari 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-02-25 Audio-Technica ATH-AWKT and ATH-AWASHet Japanse audiobedrijf Audio-Tecnica heeft een tweetal nieuwe gesloten over-ear hoofdtelefoons gepresenteerd die oorschelpen hebben die gemaakt zijn van Japans hout. De ATH-AWKT is gemaakt van Kokutan, Japans hardhout met het uiterlijk van gestreept ebbenhout. De ATH-AWAS is gemaakt van Asada Zakura, een zeldzame Japanse soort kersenhout. De halfglanzende afwerking, met de hand aangebracht, brengt de natuurlijke schoonheid van de houtnerf naar voren - een schoonheid die volgens de fabrikant alleen maar dieper wordt met de leeftijd. In de loop van maart 2020 zouden de hoofdtelefoons op de markt moeten komen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE