Artikelen van Sinan KökbugurAnthem kondigt nieuwe AV-receivers, processors en eindversterkers aan

Gepubliceerd op 30 oktober 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-10-30 Anthem MCA MRX AVMHet Canadese audiobedrijf Anthem heeft een reeks van nieuwe AV-receivers, processors en eindversterkers aangekondigd. “Nieuwe functies, mogelijkheden en robuuste integratie positioneren Anthem als de ultieme krachtcentrale van premium thuisbioscoop en audio,” aldus de Canadese fabrikant. De eerste leveringen worden in december verwacht, dus dat is net op tijd voor de kerstman.
lees verder>>

L-Acoustics Contour XO: in-ears met tien drivers

Gepubliceerd op 30 oktober 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-10-30 L-Acoustics Contour XODe in-ear Contour XO-oordopjes met tien drivers van het Franse L-Acoustics Creations beloven 'live muziek'-geluid. De nieuwe Contour XO is ontwikkeld in samenwerking met JH Audio. Tegen een meerprijs kan de Contour XO precies passend voor de klant worden gemaakt.
lees verder>>

Lyngdorf CS-1: tweeweg luidspreker voor in de kast

Gepubliceerd op 30 oktober 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-10-30 Lyngdorf CS-1Het Deense audiobedrijf Lyngdorf heeft de CS-1 uitgebracht, een passieve tweeweg luidspreker die bedoeld is om in een kast de plaatsen. De CS-1 kan dus onzichtbaar in een tv-meubel worden weggewerkt. Hoewel de constructie en de klankafstemming van de CS-1 gemaakt zijn voor plaatsing in een kast, dient het deurtje voor de CS-1 wel van stof o.i.d. te zijn. Hoge tonen gaan immers niet zo lekker door een houten deur heen.
lees verder>>

Aequo Audio opent Auditorium voor Nederlandse en Belgische klanten

Gepubliceerd op 30 oktober 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-10-30 AEquoAudio LuisterruimteAequo Audio is een in de Nederlandse plaats Eindhoven gevestigde luidsprekerbouwer. Wie altijd al kennis wilde maken met de high-end luidsprekers van Aequo Audio, kan vanaf heden op afspraak terecht in het nieuw geopende Auditorium in Eindhoven. Deze toegewijde luisterruimte bevindt zich op een bijzondere plek, namelijk uit het zicht onttrokken in een honderd jaar oude boerderij, die met het verstrijken van de tijd haast verzwolgen lijkt te zijn door de stad. Onder de prachtige eikenhouten balken van deze oude boerderij klinken nu de grensverleggende luidsprekers van Aequo Audio.
lees verder>>

Bang & Olufsen lanceert de nieuwe Beolit 20

Gepubliceerd op 29 oktober 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-10-29 Beolit 20Het Deense audiobedrijf Bang & Olufsen (B&O) heeft vandaag de Beolit 20 gelanceerd. De nieuwe Beolit 20 is krachtige en draagbare Beolit Bluetooth speaker waarvan het uiterlijk volgens de fabrikant losjes is gebaseerd op een model uit 1939. “De nieuwe Beolit 20 behoudt de sterke geluidsmogelijkheden van het merk – prachtig verwerkt in een aantrekkelijke en gemakkelijk draagbare verpakking – maar met een sterk verbeterde levensduur van de batterij, met geïntegreerde draadloze Qi oplaadfunctie bovenaan het product en een subtiel aangepast design,” aldus B&O. De Beolit 20 is vanaf vandaag verkrijgbaar in de uitvoering Grey Mist en Anthracite.
lees verder>>

Geneva DeCon: hifi gedeconstrueerd en vereenvoudigd

Gepubliceerd op 28 oktober 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-10-28 Geneva DeConHet Zwitserse audiobedrijf Geneva Lab heeft de DeCon aangekondigd, een luidspreker op een bijpassende voet. De DeCon is volgens de fabrikant een vorm van gedeconstrueerde en vereenvoudigde hifi. Het nieuwe apparaat heeft zelf geen bedieningselementen en is volgens Geneva meer een meubel dan een apparaat. Om in verschillende woonomgevingen te passen, bouwt Geneva verschillende versies van de DeCon.
lees verder>>

Nagaoka JT-80: nieuwe jubileumelementen

Gepubliceerd op 27 oktober 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-10-27 Nagaoka_JT-80Dit jaar viert de Japanse fabrikant Nagaoka zijn tachtigste verjaardag. Ter gelegenheid van dit jubileum brengt Nagaoka twee nieuwe mm-elementen uit in de Jeweltone-productlijn genaamd JT-80. De JT-80 zal verkrijgbaar zijn in twee smaken. De JT-80LB (Lapis Blue) is te zien als de instapper en de JT-80BK (zwart) is voor de gebruiker die de lat iets hoger wil leggen. We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe JT-80 modellen beschikbaar zullen zijn.
lees verder>>

Teac TN-175: volautomatische draaitafel onder de 200 euro

Gepubliceerd op 27 oktober 2020
Auteur: Sinan Kökbugur
2020-10-27 Teac TN-175Het Japanse Teac heeft de TN-175 uitgebracht, een volautomatische draaitafel die voorzien is een ingebouwde phono-trap, een element van Audio-Technica, een stofkap en een zachte prijs. De drempel om een plaatje te draaien wordt met de TN-175 heel erg laag gelegd.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE