Artikelen van Rob NijmanEven kennismaken: Chiropter luidsprekers

Gepubliceerd op 30 oktober 2020
Auteur: Rob Nijman
ChiropterCyriel Hoenen is lid van een Nederlandse audioclub, maakte een jaar of vier geleden van een tweedehands KEF Reference 104 uit de jaren 70 eigenhandig een 3-wegspeaker, en sloeg daarmee een nieuwe weg in voor zijn hobby. Een weg die aardig wat lezers zullen herkennen: zelfbouw. Het merk Chiropter was geboren, en kent inmiddels bijna tien verschillende uitvoeringen. We gingen met Cyriel in gesprek voor een nieuwe aflevering in de rubriek zelfbouw.
lees verder>>

For The Record Vinyl Storage: het hart van je vinylbeleving

Gepubliceerd op 23 oktober 2020
Auteur: Rob Nijman
For The Record Vinyl StorageHoe bewaar je je waardevolle platencollectie op een handige en toegankelijk manier? Het zal je nog verbazen hoe lastig het is om een geschikt meubel te vinden voor een hobby die bij meer dan een verzamelaar de potentie kent om behoorlijk uit de hand te lopen. Voor hen is er nu het Nederlandse vinylmeubel For The Record, een kast die meegroeit met je verzameling en bovendien je hele leven mee moet gaan. We stapten op de fiets richting De Meern voor het jongste idee dat bij Marlein Parlevliet en Tessa Pals van Swordfish & Friend uit hun gedeelde liefde voor vinyl - en alles wat daarbij hoort - is ontstaan.
lees verder>>

Introductie Neat Orkestra

Gepubliceerd op 21 oktober 2020
Auteur: Rob Nijman
Neat OrkestraNeat heeft een nieuwe luidspreker geïntroduceerd: de Neat Orkestra. Er is nog niet heel veel bekend over het jongste broertje van de Ekstra en Ministra van de Engelse luidsprekerfabrikant, want het is nog even wachten op prijs en marktbeschikbaarheid voor de Benelux, maar we hebben alvast wel de belangrijkste kenmerken en een mooie onthullingsvideo.
lees verder>>

Tidal Connect: hifi casting technologie nu ook voor BluOS

Gepubliceerd op 20 oktober 2020
Auteur: Rob Nijman
Tidal ConnectTidal Connect, waarmee je je muziek vanuit de app van de muziekdienst met één druk op de knop rechtstreeks en lossless kunt streamen naar geselecteerde apparaten, is nu ook beschikbaar voor apparaten in het BluOS-netwerk, het multiroom platform van Lenbrook International.
lees verder>>

Mark Levinson No 5101 SACD-speler, dac en streamer aangekomen in Nederland

Gepubliceerd op 13 oktober 2020
Auteur: Rob Nijman
Mark Levinson 5101Goed nieuws vanuit importeur Reference Sounds: de langverwachte Mark Levinson No 5101 CD/SACD speler met DAC en ingebouwde streamer has arrived. We hebben het apparaat op High End Munchen in 2019 al eens mogen bewonderen, dus met langverwacht zeggen we niets te veel, maar het veelzijdige nieuwe model uit de No. 5000 Serie van de Amerikanen is er nu dan echt. Én er volgt meer nieuws van Mark Levinson deze week.
lees verder>>

AudioQuest lanceert nieuwe HDMI-kabels met 48 Gbps

Gepubliceerd op 11 oktober 2020
Auteur: Rob Nijman
2020-10-05 AudioQuest HDMI-cablesDe Amerikaanse kabelfabrikant AudioQuest heeft zijn portfolio van HDMI-kabels herzien, met een aantal wijzigingen gericht op de toekomst. De eisen die aan HDMI-kabels worden gesteld zijn immers met de komst van 4K- en 8K-televisies en techniek zoals Dynamic HDR omhooggegaan. Alle nieuwe kabels ondersteunen nu een doorvoersnelheid van 48 Gbps en gaan tot maar liefst 10K Ultra-HD video.
lees verder>>

Marantz AV7706 8K Ultra HD AV surround-voorversterker

Gepubliceerd op 8 oktober 2020
Auteur: Rob Nijman
Marantz AV7706 Marantz introduceert vandaag de nieuwe 8K surround AV-voorversterker, de AV7706, met 11.2-kanaals XLR- en RCA-preouts. De AV7706 is ontworpen voor gebruik met externe versterking van hoge kwaliteit, zoals de Marantz MM8077, MM7055 en MM7025, en is niet alleen een AV-processor, maar ook een analoge voorversterker met de eigen HDAM-circuits van Marantz die zorgen voor 'een optimale kanaalscheiding, minimale crosstalk en een verbeterde signaal-ruisverhouding voor een precieze detailweergave en stereobeeld'.
lees verder>>

40 jaar HiFi Klubben: "Er kunnen nog wel 13 winkels bij"

Gepubliceerd op 5 oktober 2020
Auteur: Rob Nijman
40 Jaar HiFi KlubbenHiFi Klubben wordt 40 jaar, en viert dat met aanbiedingen en de uitgave van een jubileumkrant, verkrijgbaar in alle filialen maar ook online te lezen. Omdat we vinden dat de geschiedenis van het bedrijf al fraai gevangen is in de vele interviews en artikelen in diezelfde jubileumkrant, gingen we in gesprek met Hans Peter Rietveld (Country Manager NL) om met name over het heden en de toekomst van HiFi Klubben eens bij te praten. In minder dan 10 jaar al 13 Nederlandse filialen, waar is de horizon?
lees verder>>

EDITORS' CHOICE