Artikelen van Rob NijmanReview Ikea Symfonisk schilderijspeaker: slimme speaker verpakt als kunst

Gepubliceerd op 8 juli 2021
Auteur: Rob Nijman
2021-06-15 SonosIkeaSymfoniskSchilderijIKEA en SONOS zijn twee merken uit de categorie Luxaflex en Xerox: brand names die niet alleen het eigen merk vertegenwoordigen, maar meteen de hele productcategorie laden. Wie IKEA zegt, zegt toegankelijke meubelen en woonartikelen, en wie aan SONOS denkt, denkt aan streaming audio: het merk als je praat over snelle en gebruiksvriendelijke toegang tot je digitale muziekbibliotheek thuis of op het wereldwijde web. Geen wonder dus dat de twee giganten elkaar gevonden hebben, deze keer met de Symfonisk streaming audio schilderijspeaker - die je overigens niet zelf in elkaar hoeft te zetten.
lees verder>>

Bluesound NODE en POWERNODE: nieuwe generatie draadloze streamers

Gepubliceerd op 10 mei 2021
Auteur: Rob Nijman
Bluesound NODE en POWERNODEBluesound heeft vandaag de gloednieuwe, derde generatie-versies van de NODE en de POWERNODE gelanceerd, nadat we links en rechts op sociale media al wat teasers voorbij zagen komen. Voor wie deze modellen nog niet kent: Bluesound omschrijft de beide nieuwelingen zelf als respectievelijk Draadloze Multi-Room Hi-Res Muziekstreamer (3e Generatie) en Draadloze Multi-Room Hi-Res Muziekstreaming Versterker (3e Generatie). In deze primeur stellen we ze graag uitgebreid aan je voor, later vandaag hebben we met dank aan Jamie 's werelds eerste uitgebreide review van de Bluesound NODE.
lees verder>>

HIFI.NL Beste Lezer Award

Gepubliceerd op 7 mei 2021
Auteur: Rob Nijman
Beste Lezer-AwardMijl·paal (de; m; meervoud: mijlpalen); belangrijke gebeurtenis in een mensenleven, in de geschiedenis: een mijlpaal bereiken; een jubileum vieren.
lees verder>>

Grimm Audio SB1 subwoofer

Gepubliceerd op 6 mei 2021
Auteur: Rob Nijman
Grimm Audio SB1Grimm Audio heeft de opvolger van zijn LS1s-DMF motional feedback subwoofer geïntroduceerd: de SB1. "Deze nieuweling tilt Grimm's 'Digital Motional Feedback'-technologie naar een geheel nieuw niveau", aldus Grimm.
lees verder>>

Auralic Altair G2.1 Wireless Audio Streamer

Gepubliceerd op 4 mei 2021
Auteur: Rob Nijman
Auralic Altair G2.1 Wireless Audio StreamerAuralic versterkt vandaag haar reputatie als ontwikkelaar van hoogwaardige broncomponenten met de komst van de Altair G2.1, een product met een rijke functionaliteit dat ontwikkeld is voor zowel digitale als analoge bronnen en naar eigen zeggen een 'meeslepend, dynamisch geluid levert voor de veeleisende audioliefhebber'.
lees verder>>

High End Munchen schuift toch door naar mei 2022

Gepubliceerd op 27 april 2021
Auteur: Rob Nijman
2020-01-28 High End 2020Spijtig maar niet geheel verrassend nieuws van 's werelds leukste audioshow vandaag: er zal in 2021 geen High End München zijn. High End 2021, dat al verzet was van mei naar september 2021, schuift alsnog door naar mei 2022. Donderdag 19 tot en met zondag 22 mei 2022, om precies te zijn.
lees verder>>

Denon en Marantz leveren HDMI-adapterkit om 4K/120Hz en 8K incompatibiliteit op te lossen

Gepubliceerd op 27 april 2021
Auteur: Rob Nijman
2020-07-07 Marantz_SR-serieDenon en Marantz leveren binnenkort de SPK618 HDMI-adapter, ontworpen om compatibiliteitsproblemen te verhelpen tussen A/V-ontvangers van Denon en Marantz die 4K/120 en 8K-videoresoluties ondersteunen en spelconsoles die 4K/120Hz en 8K-videoresolutie-uitvoer ondersteunen. De adapter zal gratis aan klanten met de hieronder vermelde AVR-modellen worden verstrekt tijdens de garantieperiode.
lees verder>>

Review: Dynavoice CL-15 bluetooth speaker

Gepubliceerd op 31 maart 2021
Auteur: Rob Nijman
Review Dynavoice CL-15Dynavoice, de Zweedse luidsprekerfabrikant wiens stijlvolle producten zich richten op de 'Nordic Sound', is een merk dat in de Benelux nog niet heel erg bekend is. Audiospeciaalzaak Omera in Vlaardingen hoopt daar iets aan te doen. Collega Ronald ging onlangs al met een stevige set vloerstaanders aan de slag in zijn review van de Dynavoice CL-28, inclusief de bijpassende CVB-V15 subwoofer. Recenter vond een pakket vanuit Vlaardingen zijn weg naar Utrecht, dus deze keer kijken we naar het design, de functionaliteit en de prestaties van de CL-15 bluetooth speaker, een jonger, kleiner en aanzienlijk mobieler model uit dezelfde Classic-serie van Dynavoice.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE