Artikelen van Rob NijmanReview: Dynavoice CL-15 bluetooth speaker

Gepubliceerd op 31 maart 2021
Auteur: Rob Nijman
Review Dynavoice CL-15Dynavoice, de Zweedse luidsprekerfabrikant wiens stijlvolle producten zich richten op de 'Nordic Sound', is een merk dat in de Benelux nog niet heel erg bekend is. Audiospeciaalzaak Omera in Vlaardingen hoopt daar iets aan te doen. Collega Ronald ging onlangs al met een stevige set vloerstaanders aan de slag in zijn review van de Dynavoice CL-28, inclusief de bijpassende CVB-V15 subwoofer. Recenter vond een pakket vanuit Vlaardingen zijn weg naar Utrecht, dus deze keer kijken we naar het design, de functionaliteit en de prestaties van de CL-15 bluetooth speaker, een jonger, kleiner en aanzienlijk mobieler model uit dezelfde Classic-serie van Dynavoice.
lees verder>>

For The Record Vinyl Storage: het hart van je vinylbeleving

Gepubliceerd op 15 maart 2021
Auteur: Rob Nijman
For The Record Vinyl StorageHoe bewaar je je waardevolle platencollectie op een handige en toegankelijke manier? Het zal je nog verbazen hoe lastig het is om een geschikt meubel te vinden voor een hobby die bij meer dan een verzamelaar de potentie kent om behoorlijk uit de hand te lopen. Voor hen is er nu het Nederlandse vinylmeubel For The Record, een kast die meegroeit met je verzameling en bovendien je hele leven mee moet gaan. We stapten op de fiets richting De Meern voor het jongste idee dat bij Marlein Parlevliet en Tessa Pals van Swordfish & Friend uit hun gedeelde liefde voor vinyl - en alles wat daarbij hoort - is ontstaan.
lees verder>>

Maart is Maand van de HIFI: go see the dealer (again!)

Gepubliceerd op 1 maart 2021
Auteur: Rob Nijman
Maand van de HIFIHet is eigenlijk maar nauwelijks voor te stellen, maar ergens halverwege deze maand markeren we het moment dat we 1 jaar geleden aan de eerste lockdown begonnen. Het was een jaar van bijzondere uitdagingen, frustrerende beperkingen en helaas ook schrijnende situaties in familie- en vriendenkringen - maar laten we niet te lang bij het C-woord stilstaan. Liever kijken we wat er met de lente in aantocht weer wél mogelijk is, waaronder op een veilige manier afspraken maken bij een van de deelnemende audiospeciaalzaken in Nederland en België, of een van de vele andere winkels in de Benelux.
lees verder>>

Redesign HIFI.NL - in vorm en stijl, maar niet in toon of inhoud (dus niet schrikken!)

Gepubliceerd op 26 februari 2021
Auteur: Rob Nijman
RedesignAls je vandaag -of in ieder geval vanaf vandaag- op HIFI.NL bent beland, zal je wellicht even schrikken. Je wordt er namelijk geconfronteerd met het eerste redesign van de homepage sinds een jaartje of vijf. We namen toen afscheid van een enigszins gedateerde vormgeving, en deelden de belangrijkste rubrieken logischer in. Nu, en eigenlijk in het verlengde daarvan, presenteren we opnieuw een redesign, waar je uiteraard wat toelichting bij krijgt.
lees verder>>

Ikigai Audio: high-end kabels uit Nederland

Gepubliceerd op 19 februari 2021
Auteur: Rob Nijman
IkigaiIkigai Audio is een Nederlands audiomerk dat gezien de oprichting in 2018 niet helemaal nieuw te noemen is, maar voor veel lezers toch nog onbekend zal zijn. Toch vind je de producten van Jeffrey Dam bij diverse dealers: AudioSense, Tune Inn, Expert Roosendaal en natuurlijk bij PUURavd - waar ze onlangs in het verslag van René al uitgebreid aan bod kwamen. Vandaag stellen we het merk wat nader aan je voor, want van de hand van Ruud Jonker zal op korte termijn een uitgebreide review verschijnen.
lees verder>>

Hi-Visit The Hifi Studio: demo's aan huis, aankopen op afstand en thuisblijftestpakketten

Gepubliceerd op 9 februari 2021
Auteur: Rob Nijman
Hi-Visit The Hifi Studio In een rubriek getiteld Maand van de HIFI kan een audiospeciaalzaak met de naam The Hifi Studio uiteraard niet ontbreken. Toch zeker niet als die maand inmiddels al meer dan een kwartaal duurt... Voor deze jongste aflevering in de serie gingen we in gesprek met Vincent van Nimwegen, die in de voetsporen van zijn vader trad om samen met hem en collega Erik Oorburg de Leidse 'hifi-snoepwinkel' te runnen. "Inmiddels heb ik het volledig van mijn vader overgenomen," vertelt de 32-jarige Vincent, die daarmee een van de jongste audiodealers van Nederland is. "Maar dat is alweer zo’n twee jaar het geval hoor", voegt hij lachend toe. In gesprek over de huidige stand van zaken dan!
lees verder>>

Dynavoice introduceert Classic CL-14 en CL15 bluetooth speakers

Gepubliceerd op 4 februari 2021
Auteur: Rob Nijman
Dynavoice Classic CL-14 en CL-15Het Zweedse Dynavoice, een merk uit de stal van Omera in Vlaardingen, heeft twee nieuwe bluetooth speakers gepresenteerd: de Classic CL-14 en CL-15. Deze draagbare tafelradio's ogen klassiek, maar komen met moderne specificaties - te beginnen bij Bluetooth 5.0 en een usb-in en -uitgang voor respectievelijk muziek vanaf een stick en het opladen van je smartphone of tablet. De retro radio komt in wit, zwart en bruin.
lees verder>>

Steun de lokale audiospeciaalzaak

Gepubliceerd op 13 januari 2021
Auteur: Rob Nijman
support your localsWe staan per vandaag met z'n allen weer voor een serieuze uitdaging de komende weken. Dat lijkt me geen nieuws, noch iets wat we als een A/V-platform verder hoeven te duiden. Tegelijkertijd is er natuurlijk wel een onderdeel van onze wereld die rechtstreeks geraakt wordt door de huidige set maatregelen, en dat zijn de audiospeciaalzaken in Nederland. We zetten daarom toch even op een rijtje wat er momenteel speelt, en staan bovendien open voor verdere input vanuit dealers en uiteraard ook fabrikanten en distribiteurs.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE