Artikelen van Rob Nijman



Marantz 12 Serie Special Editions: SA-12 en PM-12

Gepubliceerd op 10 augustus 2020
Auteur: Rob Nijman
Marantz 12Marantz heeft twee Special Edition-modellen in de 12 Serie aangekondigd: de PM-12 SE geïntegreerde versterker en de SA-12 SE sacd-speler met dac-modus.
lees verder>>

Lumin voegt Leedh Processing toe aan alle streamers

Gepubliceerd op 10 augustus 2020
Auteur: Rob Nijman
Lumin T2 streamer en dacLumïn heeft een nieuwe feature toegevoegd aan alle streamers, die bij het digitaal regelen van het volume voor een 'aanmerkelijke verbetering van de geluidskwaliteit' moet zorgen: LEEDH processing.
lees verder>>

Linn lanceert nieuwe generatie Majik DSM 'one box-solution'

Gepubliceerd op 6 augustus 2020
Auteur: Rob Nijman
Linn Majik DSM 2020De Linn Majik digitale streamers zijn sinds hun introductie in 2009 een integraal onderdeel van het assortiment van de Schotten. Niet verrassend dus dat ze graag een nieuwe generatie van het model op de markt introduceren; een doorontwikkeling van de vermaarde netwerkspeler en stereoversterker, gepresenteerd als de ideale one box-solution.
lees verder>>

Audio Tempel Part II: Ayon Audio buizenversterkers, streamer én cd-speler

Gepubliceerd op 17 juli 2020
Auteur: Rob Nijman
Ayon Audio bij Audio TempelIedere serie heeft een pilot-aflevering. Voor onze zomerse rubriek met dealervisits was dat een tripje naar Heerenveen, waar Cor van Empel in zijn Audio Tempel een set had voorzien rond twee verschillende paartjes Revel uit de Concerta2-lijn: de M16 en de F35. Wie dat artikel gelezen heeft, weet dat we toen afsloten met een fraaie geïntegreerde buizenversterker van Ayon – én de belofte dat we voor dat toestel nog eens terug zouden komen. Bij dezen, een tweede retourtje Heerenveen voor de Ayon Scorpio (XS) en Spirit (V) buizenversterkers, het CD-10 loopwerk én de S-3 mediaspeler.
lees verder>>

Bowers & Wilkins AM-1: de betere luidspreker voor binnen en buiten

Gepubliceerd op 16 juli 2020
Auteur: Rob Nijman
Bowers_Wilkins_bij_Oonivoo_cover"Verfijnd, discreet en gekenmerkt door een prachtige, natuurlijke audioweergave ontkracht de AM-1 alle vooroordelen omtrent buitenluidsprekers," zo luidde de duiding bij de introductie van de Architectural Monitor 1. Dat is alweer zo’n 7 jaar geleden, maar Bowers & Wilkins is ervan overtuigd toen iets bijzonders gepresenteerd te hebben, en voor veel dealers is het nog altijd de buitenspeaker of choice.
lees verder>>

HIFI.NL dealervisits en lezersaanbiedingen: compleet overzicht

Gepubliceerd op 7 juli 2020
Auteur: Rob Nijman
Zomervakantie bij Hifi SolutionsWe hebben in de voorbije periode veel aandacht besteed aan het reilen en zeilen van de audiospeciaalzaken in de Benelux, en dan vooral vanuit de huidige crisis. In de basis een gezondheidscrisis, maar natuurlijk ook een situatie met een economisch karakter. We doken daarom zelfs in de mogelijkheden om vanuit de overheid steun voor onze branche bespreekbaar te maken, met als gevolg dat ook hifi-dealers bij het Rijk terecht kunnen voor TOGS, de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19. Nu de zomer voor de deur staat houden we de dealers graag nog wat langer in de spotlight, maar dan vanuit een wat positievere insteek; de dealer als alternatieve bestemming voor je vakantiegeld!
lees verder>>

Verslag Songs of Protest: Goldmund, Kharma en MBL bij PUURavd

Gepubliceerd op 3 juli 2020
Auteur: Rob Nijman
Songs of Protest bij PUURavdUitstekende cappuccino, comfortabele zetels, goeie muziek en prachtige audiosystemen – het was weer hard werken aan de Skoon 80 in Oostzaan. We schoven aan voor een luisterindruk, en natuurlijk om bij te praten met Robert Brijde en Daan Vreeswijk, de ons inmiddels welbekende gastheren in Amsterdam-Noord-Noord-Noord.
lees verder>>

Bowers & Wilkins 700 Signature gepresenteerd

Gepubliceerd op 24 juni 2020
Auteur: Rob Nijman
Bowers & Wilkins 700 SignatureBowers & Wilkins heeft eerder deze maand de gloednieuwe 700 Signature-serie luidsprekers gepresenteerd. Via een livestream voor de media in Engeland, Spanje en de Benelux werden de nieuwe modellen aan ons geïntroduceerd door CEO Geoff Edwards en een team van collega's van Sales, Product en Marketing. We zetten de belangrijkste zaken op een rijtje nu we de nodige extra informatie opgevraagd hebben.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE