Artikelen van Rob NijmanReview Teufel Boomster derde generatie: prima allrounder

Gepubliceerd op 12 oktober 2021
Auteur: Rob Nijman
Teufel BoomsterVanaf vandaag is de derde generatie van de Teufel Boomster op de markt. En dat treft, want de bluetooth luidspreker met de look & feel, maar ook het gewicht en de veelzijdigheid van een compacte gereedschapskist, staat hier al een paar dagen muziek te maken. Deze introductie dubbelt daarom meteen als review.
lees verder>>

Hi-Visit Audio Tempel in Zwolle: feestelijke opening!

Gepubliceerd op 6 oktober 2021
Auteur: Rob Nijman
Audio Tempel ZwolleWie Audio Tempel zegt, zegt Heerenveen. Althans, tot het einde van de afgelopen zomer. Sinds eind september vind je de speciaalzaak namelijk óók in Zwolle, waar het tweede filiaal op zaterdag 2 oktober feestelijk werd geopend. HIFI.NL stuurde op vrijdag de 1ste alvast een verkenner naar de Overijsselse hoofdstad voor een eerste indruk. Care to join us?
lees verder>>

MoFi naar DALI Benelux, lancering DALI EQUI en meer

Gepubliceerd op 4 oktober 2021
Auteur: Rob Nijman
Nieuws van DALI BeneluxDe eerste volle week van oktober is goed begonnen bij HIFI.NL. We mochten namelijk ouderwets bij een importeur op bezoek, samen met diverse andere collega's van de audiopers, voor een uitgebreide presentatie over de actuele ontwikkelingen. De importeur was DALI Benelux, en één van de vele nieuwswaardigheden is de toevoeging van MoFi, voluit bekend als Mobile Fidelity, aan het merkenpakket.
lees verder>>

Review Sonos Beam Gen 2: nu ook Dolby Atmos

Gepubliceerd op 30 september 2021
Auteur: Rob Nijman
2021-09-03 SonosBeam Gen2Een Gen 2-versie van de Sonos Beam, een van de populairste (en door Jan reeds uitgebreid geteste) kleine soundbars die je kunt kopen? Als je hem uitpakt, zal je niet meteen merken wat er nieuw is. Het design van de Beam is nauwelijks anders dan bij de oorspronkelijke versie, maar op technisch vlak heeft Sonos wel belangrijke dingen toegevoegd. Daarom een korte nieuwe review van de 50 euro-duurdere Gen 2-versie van de Sonos Beam.
lees verder>>

Review Sony SRS-XP500: kleurrijk partygeluid

Gepubliceerd op 2 september 2021
Auteur: Rob Nijman
Sony SRS-XP500Sony heeft in het voorjaar de nieuwe X-Serie gepresenteerd, een lijn kleurrijke, quasi- mobiele luidsprekers voor een specifieke doelgroep en 'gemaakt om maximaal te genieten van het leven en onvergetelijke ervaringen te creëren', aldus de Japanse fabrikant. “Ze passen bij elke levensstijl en zijn speciaal ontworpen om een krachtig en ruimtevullend geluid te bieden." De X-serie bestaat uit de SRS-XP500, zijn grotere en (nog) minder mobiele broer SRS-XP700 en de wel degelijk mobiele SRS-XG500. We gingen aan de slag met de middelste uit de groep, de ruim 11 kilo zware XP500.
lees verder>>

Bowers & Wilkins 800-Serie Diamond: vierde generatie

Gepubliceerd op 25 augustus 2021
Auteur: Rob Nijman
Bowers & Wilkins 800 D4 De Bowers & Wilkins 800 Serie, een van 's werelds meest bekende luidsprekerseries, verschijnt in een volledig nieuwe, vierde generatie. De formele introductie vindt op 6 september plaats in Abbey Road Studios in Londen, waar we uiteraard een verslag van zullen brengen, maar al vanaf 1 september vind je de 800-Serie Diamond bij de dealer. Vandaag vertellen we je er alvast alles over, want Bowers & Wilkins heeft voorzien in een nieuw industrieel ontwerp en de nodige baanbrekende technologieën om de lat nog wat hoger te leggen.
lees verder>>

Q Acoustics M20: actief luidsprekersysteem voor muziek, films en games

Gepubliceerd op 20 augustus 2021
Auteur: Rob Nijman
Q-Acoustics M20 wirelessDe Britse audiospecialist Q Acoustics introduceert het M20 HD draadloze muzieksysteem, de naar eigen zeggen krachtigste en handigste manier om overal in huis te genieten van muziek, films en gamegeluid. "De M20 is ontworpen om verbluffende draadloze hoge-resolutie stereo audio te leveren, herbergt flexibele en in eigen huis ontwikkelde geavanceerde driver technologie, bekroonde P2PTM cabinet bracing en een elegant, klassiek design om een betaalbare maar toonaangevende draadloze stereo ervaring te creëren."
lees verder>>

ThivanLabs DL-50 Anniversary-model buizenversterker

Gepubliceerd op 18 augustus 2021
Auteur: Rob Nijman
ThivanLabs DL-50-AnniversaryEen bericht met fraaie plaatjes van City Audio Trade vandaag: ThivanLabs introduceert de jubileumuitvoering van de DL-50 buizenversterker. "De DL-50 is een van die producten die profiteert van jarenlang onderzoek en ontwikkeling door ThivanLabs. Alle techniek en know-how van de afgelopen 12 jaar zijn verwerkt in de DL-50 "Anniversary"-editie, met als enige doel het behalen van de hoogst mogelijke geluidskwaliteit."
lees verder>>

EDITORS' CHOICE