Artikelen van Rob NijmanReview: Naim Mu-So Qb 2nd Generation - kubus vol muziek

Gepubliceerd op 31 mei 2020
Auteur: Rob Nijman
Naim Mu-so Qb review Een voordeel van #thuiswerkgate is dat het de tijd en ruimte geeft om even een inventarisatie te maken van wat er in het afgelopen jaar zoal op HIFI.NL verschenen is, en waar we de komende tijd zeker aandacht aan zouden moeten besteden. Om vervolgens te beseffen dat de Naim Mu-so 2 direct na de lancering vorig jaar al uitgebreid is besproken, maar we uiteindelijk nooit aan zijn kleine broer Qb 2 zijn toegekomen. Tijd om dat recht te zetten hebben we nu gelukkig genoeg, dus bij dezen!
lees verder>>

Technics presenteert SL-1210GAE 55th Anniversary Limited Edition draaitafel

Gepubliceerd op 28 mei 2020
Auteur: Rob Nijman
Technics SL-1210GAE 55thIn de maand waarin normaal gesproken High End München 2020 plaats zou vinden, kiezen diverse merken en importeurs voor een alternatief om hun nieuwe producten aan het publiek te presenteren. Zo ook Technics en moederbedrijf Panasonic, dat ons vanmorgen uitnodigde voor een online persconferentie in het teken van een jubileummodel: de 18-kilo zware Technics SL-1210GAE 55th Anniversary Limited Edition draaitafel.
lees verder>>

IFA 2020 is exclusiever, 3 dagen en niet geopend voor publiek

Gepubliceerd op 19 mei 2020
Auteur: Rob Nijman
IFA 2019Een maandje geleden schreven we dat audio- en technologiebeurs IFA in Berlijn in september in gewijzigde vorm plaats zal vinden, omdat alle evenementen met meer dan 5.000 deelnemers door de Duitse overheid zijn verboden tot 24 oktober. Sindsdien bleef het vanuit de organisatie stil met betrekking tot wat we van die invulling mogen verwachten, maar vandaag was er om 13.00 uur een persconferentie. We schoven aan. Digitaal, uiteraard.
lees verder>>

Polk Audio Signa S3 soundbar

Gepubliceerd op 19 mei 2020
Auteur: Rob Nijman
Polk Audio Signa S3Polk Audio, samen met onder meer Denon en Marantz onderdeel van Sound United, heeft vanmorgen de Signa S3 geïntroduceerd als uitbreiding van de reeks Signa Series soundbars. De slanke soundbar met een prijskaartje van 279 euro is een instapper voor wie z'n tv-geluid een boost wil geven, en wordt uitsluitend bij de MediaMarkt verkocht.
lees verder>>

Hifi-branche in coronatijden: update 7 - Aanpassingen bij Omera in Vlaardingen

Gepubliceerd op 18 mei 2020
Auteur: Rob Nijman
Omera winkelVandaag weer een nieuwe editie in onze serie over onze branche in de huidige tijden, met deze keer een update uit Vlaardingen. Omera, de speciaalzaak van Ruud Moerman, is de afgelopen maanden altijd opengebleven, maar er zijn uiteraard wel wat veranderingen doorgevoerd om de nieuwe situatie het hoofd te kunnen bieden. “We zijn nooit helemaal gesloten geweest, maar zijn medio maart direct overgestapt op werken op afspraak en een maximaal aantal klanten in de winkel: vier personen. De indeling hier is bovendien ook wat veranderd, en we hebben in onze webshop de focus verlegd.”
lees verder>>

Achtergrond: audio in video - geluidsweergave bij je beeldconsumptie

Gepubliceerd op 11 mei 2020
Auteur: Rob Nijman
2020-02-14 Samsung TVJarenlang hebben we op HIFI.NL reviews van soundbars en andere ondersteuning voor ‘audio bij video’ ingeleid met opmerkingen als “tv’s worden steeds platter, dus voor een goede geluidsweergave is een aanvullende opstelling steeds evidenter”. De tijd van een beeldbuis met serieuze speakers zoals de Bose VideoWave leek daarmee ver achter ons. Anno nu lijkt daar echter weer een omkeer in te zijn.
lees verder>>

Poll: Dutch Audio Event september 2020

Gepubliceerd op 28 april 2020
Auteur: Rob Nijman
XFI 2019De uitgever van HIFI.NL en de organisatie achter de jaarlijkse XFI Audio Show zijn aan het begin van dit jaar een samenwerking aangegaan om samen een nieuwe show te organiseren: Dutch Audio Event. Je leest er in ons eerdere bericht meer over. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang, en daar hebben we nu jullie hulp bij nodig.
lees verder>>

Dynaudio Contour i-serie geïntroduceerd

Gepubliceerd op 23 april 2020
Auteur: Rob Nijman
Dynaudio Contour-iDynaudio is verheugd de nieuwe Contour i-serie te kunnen onthullen. De i-serie is een omvangrijke update van de succesvolle Contour-serie uit 2016, met onder meer een nieuwe Esotar tweeter en verbeterde woofers, en bestaat uit de Contour 20i boekenplankspeaker, de 30i en 60i vloerstaanders, en de Contour 25Ci centerspeaker. We vertellen je alles wat je over de nieuwe Contour i-serie moet weten, en morgen publiceren we bovendien de eerste review van de Dynaudio Contour 20i.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE