Artikelen van Rob NijmanQuad-raad brengt Wilson Benesch terug naar Benelux én introduceert Soulnote

Gepubliceerd op 10 augustus 2022
Auteur: Rob Nijman
Wilson BeneschWilson Benesch is terug in onze markt! Tot 2020 had het Britse merk Wilson Benesch een vertegenwoordiging in onze region, maar sindsdien moest het door marktontwikkelingen de ondersteuning in distributie door een importeur ontberen. Nu komt daar verandering in, want IAD GmbH heeft naast de vertegenwoordiging voor Duitsland en Oostenrijk sinds High End M√ľnchen afgelopen mei. ook die voor de Benelux verworven.
lees verder>>

Urbanista Phoenix true wireless in-ears: draadloos opladen met lichtenergie

Gepubliceerd op 10 augustus 2022
Auteur: Rob Nijman
Urbanista Phoenix_10Het Zweedse lifestyle en audiomerk Urbanista heeft de introductie van de Urbanista Phoenix aangekondigd, 's werelds eerste true wireless in-ears aangedreven door licht. Na een succesvolle samenwerking met Exeger voor de eerdere lancering van de Urbanista Los Angeles hoofdtelefoon, brengt Phoenix het gebruik van de eigen Powerfoyle technologie naar een nieuw niveau, met echte draadloze oortelefoons die "een eindeloze speelervaring bieden die de gebruiker zelf bepaalt". Doordat het doosje van de in-ears laadt met input van licht, kun je in principe eindeloos met de in-ears aan de slag.
lees verder>>

Sennheiser Momentum 4 Wireless: 60 uur speelduur

Gepubliceerd op 9 augustus 2022
Auteur: Rob Nijman
Sennheiser Momentum 4 Wireless _5Sennheiser heeft de nieuwe Momentum 4 Wireless nu officieel gelanceerd. We schreven al eerder over het jongste Momentum-model, waar in de digitale wandelgangen al een en ander over te vinden was. Inmiddels kunnen we alle informatie van de Sennheiser Momentum 4 Wireless rechtstreeks vanuit de bron delen, waaronder zijn geavanceerde Adaptive Noise Cancellation, nieuwe functies en een batterij die volgens de fabrikant goed is voor maar liefst 60 uur.
lees verder>>

Auralic introduceert Aries G1.1 en Altair G1.1 als updates van de G1-modellen

Gepubliceerd op 25 juli 2022
Auteur: Rob Nijman
Auralic G1.1Auralic heeft vandaag de G1.1 update van de succesvolle Aries G1 en Altair G1 aangekondigd. "Deze update weerspiegelt Auralic’s drang naar voortdurende innovatie om zodoende haar leidende positie op de markt voor muziekstreaming te bestendigen."
lees verder>>

JBL On Tour: Amerikaanse luidsprekers bij Tune Inn

Gepubliceerd op 23 juni 2022
Auteur: Rob Nijman
JBL bij Tune Inn_2JBL vierde in het voorbije jaar de 75ste verjaardag. We zijn daarmee misschien een jaartje later, maar de festiviteiten zijn er niet minder om. We gingen op bezoek bij Reference Sounds om samen met Michael Huigen kort terug te blikken op de geschiedenis van het Amerikaanse merk, als aftrap van een complete serie JBL On Tour. Je vindt de reviews en artikelen die daarop volgden inmiddels op de JBL-pagina en zijn ook gestart met onze dealervisits. Vandaag gingen we in gesprek met Tibor Mazurel van Tune Inn in Alkmaar, over zijn ervaringen met JBL.
lees verder>>

Goldmund Ga√Įa: kolossaal vlaggenschip actieve speaker (en: de Goldmund Pulp)

Gepubliceerd op 21 mei 2022
Auteur: Rob Nijman
Goldmund Gaia_3Het grote nieuws van Goldmund in M√ľnchen is de Ga√Įa, het nieuwe vlaggenschip van de Zwitsers. Een imposant design, dat onder meer 8 drivers en 8 individuele Telos versterkers behuist. De conceptversie is nagenoeg afgerond en zal naar verwachting later dit jaar in zijn definitieve vorm op de markt verschijnen. 380 kilo per stuk, ruim 500.000 euro per set, ex btw - maar dan ben je wel meteen klaar, want streamen naar deze actieve speakers doe je net als bij de Prana per usb dongle. Wie ze al een keer wil horen, moet een afspraak maken op het kantoor in Geneve, want daar staat in zwart een set die wel is aangesloten.
lees verder>>

Review Sony LinkBuds: in-ears met een vrije gehoorgang

Gepubliceerd op 18 mei 2022
Auteur: Rob Nijman
2022-02-16 SonyLinkBudsWF-L900Sony heeft in het voorjaar een innovatief nieuw setje in-ears uitgebracht: de LinkBuds, ringvormige oordopjes die de gehoorgang gedeeltelijk vrijlaten. In tegenstelling tot de bekende noise cancelling-variant waarmee omgevingsgeluid zoveel mogelijk wordt buitengesloten, hebben we hier dus te maken met een setje in-ears dat ontworpen is om omgevingsgeluid vooral door te laten. Hoe dat klinkt?
lees verder>>

Review Huawei Sound Joy bluetoothspeaker: samenwerking met Devialet

Gepubliceerd op 18 april 2022
Auteur: Rob Nijman
2021-12-20 HuaweiSoundJoyWithDevialetOp de valreep van het vorige kalenderjaar heeft Huawei de Sound Joy aangekondigd, een bluetoothspeaker uit dezelfde lijn waarin we ook de Sound X treffen. Dat spitst meteen de oren, want net als die Sound X is ook deze nieuweling een samenwerking met Devialet. En die hebben net een referentieklasse soundbar uitgebracht, waardoor de vraag 'wat kunnen de Fransen in de markt voor draagbare speakers' snel is gesteld.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE