Artikelen van Rene van EsHiVisit Naim & Focal-weekend bij Praalder Audio Video Center

Gepubliceerd op 5 december 2023
Auteur: René van Es
Naim 300 bij Praalder_8Het kan je niet ontgaan zijn dat het de gehele maand december feest is bij Praalder Audio Video Center: op iedere zaterdag tot aan het einde van het jaar kun je er terecht voor gezellige audioshows. Aangezien we een dergelijke afsluiting van het kalenderjaar alleen maar toe kunnen juichen, stuurden we Rene van Es direct op de eerste zaterdag van december richting Hofstad voor een verslag van event nummer één: Naim & Focal.
lees verder>>

Review Yamaha True Sound 5000 systeem: Voldoet aan de drie kernwaarden

Gepubliceerd op 30 november 2023
Auteur: René van Es
Yamaha 5000 bij AudioExpert_1Yamaha is nog altijd sterk in luidsprekers, maar ook met elektronica, zodat een compleet Yamaha audiosysteem neergezet kon worden met als bron een GT-5000 platenspeler, daarbij een C-5000 voorversterker en een M-5000 eindversterker. Plaats van handeling is het AudioExpert kasteel in Nederhemert waar Peter van Tuijl gastheer is en het systeem voor mij opstelde. In een geweldige ambiance in alle rust van muziek gaan genieten, wat een heerlijk vak heb ik gekozen.
lees verder>>

Review Spendor D7-2

Gepubliceerd op 27 november 2023
Auteur: René van Es
Review Spendor D7-2 luidsprekers Spendor heeft drie productlijnen: de A-Line luidsprekers die je allround zou kunnen benoemen, vaak worden verkocht aan mensen die een goede weergave appreciëren zonder daarvoor te veel vloeroppervlak in te hoeven leveren (denk aan gezinnen met jonge kinderen). Vervolgens is er de Classic Line voor de liefhebbers van BBC geïnspireerd geluid, waaraan Spendor uiteraard een eigen succesvolle twist geeft. Vandaag gaan we aan de slag met de D-Line serie van Spendor, de modernste reeks luidsprekers van Spendor met ook daar een paar bijzondere technieken die uniek zijn voor het merk.
lees verder>>

Review Silent Angel Bonn NX en Genesis GX switch en klok

Gepubliceerd op 10 november 2023
Auteur: René van Es
Silent Angel Bonn NX en Genesis GXThuis gebruikt u een router voor toegang tot internet, veelal aangeboden door uw provider. Achter die router zitten meestal een of meerdere switches om de data te verdelen over de aangesloten apparatuur. Voor data (tekst, cijfers, plaatjes) volstaat een simpele ethernet switch, voor muziek en bewegend beeld gebruiken wij veel liever een switch die de muziek streamt zonder toevoeging van elektrische storing. Silent Angel sprong daar al vroeg op in met de Bonn N8 ethernetswitch en de Forester F1 voeding. Met de nieuwe Bonn NX switch en de Genesis GX word clock begeven zij zich in het topsegment waar andere merken al een poosje met succes boeren.
lees verder>>

Review Qln Prestige Three luidsprekers: een Zweedse schoonheid helt achterover

Gepubliceerd op 3 november 2023
Auteur: René van Es
Review Qln Prestige Three _6Zelfs al loop je jaren mee in de audiowereld, dan nog komen er merken uit de hoge hoed waar je nooit van hebt gehoord. Zoals het merk Qln, een Zweedse luidsprekerfabrikant die zijn eerste schreden zette in 1977 en sinds begin jaren '80 zijn luidsprekers levert aan de markt. City Audio Trade, met mooie merken zoals Thivanlabs, Audes, Circle Labs en meer, heeft de rechten verworven Qln te distribueren in de Benelux en is vastbesloten deze Zweedse luidsprekers voorgoed op de kaart te zetten.
lees verder>>

Review MartinLogan Expression ESL 13a: pleidooi voor de elektrostaat

Gepubliceerd op 21 oktober 2023
Auteur: René van Es
MartinLogan Expression ESL 13aEr bestaan veel vooroordelen tegen de elektrostaat die berusten op klassiekers die na jaren gebruik de geest geven. Net als elk ander product uit de vintage klasse. Moderne materialen, hedendaagse technieken en sterk verbeterde elektronica maken de elektrostaat heden ten dage net zo betrouwbaar als elke andere (actieve) luidspreker. Sprak ik toen over de MartinLogan Electromotion ESL, vandaag gaan we een paar stappen hoger en leggen we de MartinLogan Expression ESL 13A het vuur aan de schenen.
lees verder>>

Review Synergistic Research Network Router UEF: De verkeersregelaar zonder ruis

Gepubliceerd op 12 oktober 2023
Auteur: René van Es
Review Synergistic Research Network Router UEF _8Inmiddels is een goede switch met een goede voeding gemeengoed voor high end audio, maar hoe zit dat met routers? Welnu, Synergistic Research is de eerste fabrikant die met een audiofiele router op de markt is gekomen en het reviewen daarvan laat ik niet aan mijn neus voorbij gaan. Al is het maar om zelf te ontdekken of een dergelijke router enige zin heeft.
lees verder>>

Review Synergistic Research Network Router UEF: The traffic controller without noise on the line

Gepubliceerd op 12 oktober 2023
Auteur: René van Es
Review Synergistic Research Network Router UEF _8Nowadays, a good switch and a good power supply for it are common in high end audio, but how is this for routers? Well, Synergistic Research is the first manufacturer to come up with an audiophile router, reviewing that one is something I don’t want to miss. If it was only to determine whether such a router makes any sense at all.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE