Artikelen van Rene van EsReview Opera Callas Monitor luidsprekers: vinden de weg naar het hart

Gepubliceerd op 21 september 2022
Auteur: René van Es
Opera Callas monitor_2Na een vruchtbaar en aangenaam bezoek aan AudioTempel in Zwolle, waar een dag lang is geluisterd naar diverse modellen Opera luidsprekers, is een handelbaar model achterin de auto gezet om thuis uitgebreid naar te luisteren. Voor een review is nu eenmaal veel meer tijd nodig dan voor een luisterimpressie. Gekozen is voor de Opera Callas monitor, een tweeweg systeem dat zich aan de top van het leveringspakket van Opera Loudspeakers uit Italie bevindt.
lees verder>>

Review Linn Klimax LP12 platenspeler: Een rots in de analoge branding

Gepubliceerd op 14 september 2022
Auteur: René van Es
Linn Klimax LP12_3Linn was op Dutch Audio Event 2021 aanwezig met onder meer de toen gloednieuwe Klimax LP12 platenspeler. Overdag werd deze platenspeler gedemonstreerd aan alle geïnteresseerden die gedurende DAE een bezoekje aan de ruimte van de Schotten brachten, en aan het einde van de show exclusief aan onze eigen Rene van Es. Zijn Linn Klimax LP12 review verscheen vervolgens in ons Hi-fidelity jaarboek, maar werd nooit -zo ontdekten wij vandaag- online gepubliceerd. Dat zetten we bij dezen graag recht!
lees verder>>

Review Ø Audio Icon hoorn luidsprekers: de Noorse hoorn des overvloed

Gepubliceerd op 11 september 2022
Auteur: René van Es
Audio IconØ Audio is een nog jonge fabrikant, maar met een eigenaar die een lange historie in high end audio kent als winkelier. Op zoek naar een eigen invulling op luidsprekergebied is eigenaar en ontwerper van Ø Audio Sveinung Mala gaan werken met een hoorn voor de hoge tonen en conventionele woofers voor het laag. De resultaten zijn de Icon, de Frigg en de Verdande.
lees verder>>

Review Opera luidsprekers bij AudioTempel: Italiaanse zon breekt door in Zwolle

Gepubliceerd op 30 augustus 2022
Auteur: René van Es
Opera bij Audio Tempel Het kan nauwelijks toeval zijn geweest dat Italiaanse luidsprekers werden beluisterd in één van de warmste periodes die Nederland gekend heeft. In een zonovergoten Zwolle is een bezoek gebracht aan AudioTempel, gelegen aan de Sassenstraat 25, om een dag lang in de luisterruimte te kunnen en mogen spelen met Opera luidsprekers. Opera luidsprekers worden al jarenlang geïmporteerd door Analogue Audio Products en in samenwerking met AudioTempel is een viertal Opera modellen geselecteerd voor de luistersessie van vandaag. Een vijfde model gaat mee naar huis om uitgebreid aan te tand te worden gevoeld.
lees verder>>

Review Wharfedale Elysian 1: moderne luidspreker met een historische naam

Gepubliceerd op 21 augustus 2022
Auteur: René van Es
Wharfedale Elysian 1_13De Wharfedale Elysian toplijn is een van de nieuwste creaties van ontwerper Peter Comeau. De naam, uit het Grieks en met de letterlijke betekenis "verrukkelijk", maakt nieuwsgierig. Van deze verrukkelijke serie luidsprekers is nu de kleinste telg aan de beurt om uitvoerig te worden beluisterd: de Elysian 1.
lees verder>>

Review Temporal Coherence PA 080 eindversterker

Gepubliceerd op 19 augustus 2022
Auteur: René van Es
Temporal Coherence PA 080 eindversterker _1Temporal Coherence is een kleine, 100 procent Nederlandse fabrikant van luidsprekers en versterkers, waarbij het volgen van een geheel eigen filosofie één van de kenmerken is. Rondstralende, actieve luidsprekers in pyramide- of diamantvorm maakt lang niet iedereen, net zo min als een prachtige dipool die het uiterlijk heeft van een elektrostaat. Versterkers maakt Temporal Coherence ook al lange tijd en ooit kreeg ik de beschikking over een set voor een andere publicatie. Recent heeft het ontwerp van de PA 070 eindversterker een upgrade gekregen en draagt nu de naam PA 080. Omdat ik ooit speelde met de PA 070 kreeg ik de vraag ook naar de PA 080 te gaan luisteren.
lees verder>>

Hi-Visit bij Bang & Olufsen by Audio Forum: veel meer dan een mooi uiterlijk

Gepubliceerd op 8 augustus 2022
Auteur: René van Es
B&O by Audio Forum_15Het is de tweede keer dat ik de winkel van Audio Forum bezoek in Westfield Mall of the Netherlands voor een Hi-Visit. Dat eerdere artikel lees je hier, deze keer kom ik specifiek voor de Bang & Olufsen by Audio Forum winkel, op korte afstand gevestigd van Audio Forum zelf.
lees verder>>

Review AudioQuest Rocket Series luidsprekerkabels: van Rocket 11 tot Rocket 88

Gepubliceerd op 2 augustus 2022
Auteur: René van Es
AudioQuest Rocket_8In het landschap van audio-videokabels is AudioQuest een van de meest populaire merken. Het grote gamma aan kabels dat AudioQuest kan leveren loopt uiteen van een zeer betaalbare kabel tot zeer kostbare. Om de kwaliteit van een AudioQuest kabel bereikbaar te maken voor een grote groep luisteraars is er de Rocket serie die in deze review besproken gaat worden, van de Rocket 11 tot aan de Rocket 88.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE