Artikelen van Rene SmitReview Rega System One: Kyte speakers met Planar 1 en IO

Gepubliceerd op 16 januari 2022
Auteur: René Smit
2020-02-23 Rega System OneRega heeft voor de liefhebber van analoge weergave tegen een heel aantrekkelijke prijs een complete set samengesteld met de naam System One. De basis is een set Rega Kyte luidsprekers en een Rega Planar 1 draaitafel met Carbon-element, aangevuld met een Rega IO-versterker en bijpassende kabels. Met in het achterhoofd dat Rega een van de grootste draaitafelfabrikanten ter wereld is en het feit dat de elektronica met regelmaat prijzen in de wacht sleept, zijn de verwachtingen voor de System One hooggespannen.
lees verder>>

Review: Dual CS 518

Gepubliceerd op 3 januari 2022
Auteur: René Smit
Review Dual CS5183 De CS 518 wordt, zoals veel "budget" draaitafels, plug and play geleverd. De gebruiker hoeft vaak slechts een paar eenvoudige handelingen te verrichten om een speler werkend te krijgen. Vaak staat of valt dit klusje met de duidelijkheid van de meegeleverde handleiding. In het geval van deze Dual CS 518 is dat geen probleem. Aan de slag!
lees verder>>

Review: Technics SL-1210MK7

Gepubliceerd op 15 september 2020
Auteur: René Smit
Technics SL-1210MK7 Wanneer je de vaak wat oudere hifi-adepten vraagt naar een vinylicoon in audioland, dan is de kans groot dat de Linn LP12 of de Technics SL-1200 draaitafel genoemd wordt. Het aardige is dan dat beide platenspelers geïntroduceerd werden in 1972 en nog altijd in productie zijn. En hoewel Technics tussendoor wel een aantal jaren stopte met het bouwen van de SL-1200, voelt het voor mij alsof de speler nooit weggeweest is. Een gevoel dat uiteraard versterkt of eigenlijk bevestigd wordt wanneer ik de gloednieuwe SL-1210MK7 in mijn set opneem.
lees verder>>

Review: Pro-Ject X1 met Pick it S2MM element

Gepubliceerd op 25 augustus 2019
Auteur: René Smit
Pro-Ject X1Draaitafelfabrikant Pro-Ject heeft onlangs de X1 gepresenteerd, een complete draaitafel die naar eigen zeggen audiofiele kwaliteiten bezit zonder meteen de hoofdprijs te moeten betalen. Het persbericht wijst erop dat de Pro-Ject X1 geen revolutie is, omdat het Oostenrijkse bedrijf zeker weet dat al het onderzoek naar de draaitafel al is voltooid. In plaats daarvan zegt Pro-Ject dat het gewoon “dingen goed doet, met hoogwaardige materialen en dure technologie”. Laten we eens kijken.
lees verder>>

Review: Mag Lev ML1 draaitafel - seeing is believing!

Gepubliceerd op 19 april 2019
Auteur: René Smit
2018-05-14 MAG-LEV-Audio-Levitating-Turntable-06 (Dat radicaal andere oplossingen niet uitsluitend in de exotische regionen van de high-end audio te vinden zijn, bleek al bij het recenseren van de Q Acoustics Concept 300 luidsprekers. Nu is deze Engelse fabrikant nog een relatief grote speler op de markt. Dat kan niet gezegd worden van het Sloveense Mag Lev; zij ontwikkelde hun eerste product - deze ML1 draaitafel - middels crowdfunding.
lees verder>>

Review: Primare i25 Prisma & DD35 versterker en cd-speler

Gepubliceerd op 29 maart 2019
Auteur: René Smit
Primare i25Hoe erg ik ook mijn best doe, ik kan me niet voor de geest halen ooit een keer naar apparatuur van het merk Primare geluisterd te hebben. Niet op een show of bij een winkelier en al helemaal niet in mijn eigen omgeving. De mogelijkheid om de nieuwe i25 geïntegreerde versterker in de full-blown Prisma-uitvoering te recenseren laat ik daarom zeker niet lopen. Naast deze i25 Prisma levert de importeur een DD35 cd-loopwerk mee.
lees verder>>

Review: Exposure 5010-serie

Gepubliceerd op 13 maart 2019
Auteur: René Smit
Exposure 5010Sommige audiomerken zijn al jaren op de markt maar blijven om de één of andere reden onder de radar van audio- en muziekliefhebbers. Het Engelse Exposure is in mijn ogen zo’n merk. Ze bouwen al sinds 1974 apparatuur en richten zich daarbij vooral op de muziekliefhebber.
lees verder>>

Review: Spendor A4 - hernieuwde kennismaking

Gepubliceerd op 5 december 2018
Auteur: René Smit
Review Spendor A4Met de Spendor A4 luidspreker die ik gedurende een aantal weken te logeren heb, keert een oude liefde terug in mijn woonkamer. Jarenlang luisterde ik met veel plezier naar muziek weergegeven door een set Spendor S3 monitorluidsprekers.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE