Artikelen van Redactie ElektorBelram voegt aantal dealers toe aan netwerk

Gepubliceerd op 1 maart 2016
Auteur: Redactie Elektor
JMRDe Brusselse importeur Belram heeft begin dit jaar een aantal nieuwe dealers toegevoegd aan hun netwerk van verkooppunten. Belram treedt in de Benelux op als importeur van JM Reynaud, welke dus voortaan op nog meer plekken te koop zullen zijn.
lees verder>>

Muziek & Wijnshow Koetsier Audio

Gepubliceerd op 16 februari 2016
Auteur: Redactie Elektor
Koetsier Audio showKoetsier Audio Grand Cru in Veeningen (Drenthe) is een begrip op gebied van hoogstaande audio. De dealer van onder meer Advance Acoustic, Audiolab, Bloomline, Hegel, KEF en McIntosh staat bovendien bekend om de Muziek & Wijnshows die periodiek georganiseerd worden. Zo ook in het laatste weekend van februari, met ditmaal extra aandacht voor Luxman en Lyngdorf.
lees verder>>

Seiun: betaalbare, portable hi-res audiospelers

Gepubliceerd op 9 december 2015
Auteur: Redactie Elektor
Seiun.jpgHet Californische bedrijf Cyberdrive (beter bekend onder de oude naam Forte Audio) is onlangs een crowdfunding-campagne gestart. Onder de naam 'Seiun' wil men een aantal portable audiospelers op de markt brengen die allemaal beschikken over hi-res audio-eigenschappen, voor een betaalbare prijs.
lees verder>>

Cambridge Audio Stream Magic 6 V2 met Spotify

Gepubliceerd op 26 september 2014
Auteur: Redactie Elektor
Stream Magic 6 cover.jpgDe populaire Cambridge Audio Stream Magic 6, ook door ons uitstekend ontvangen, heeft een praktische update gekregen: Spotify, verkrijgbaar als simpele firmware upgrade.
lees verder>>

The Preamp 2012 - Deel 2: Moving Coil - Moving Magnet (MC/MM) print

Gepubliceerd op 25 november 2012
Auteur: Redactie Elektor
Elektor The Preamp 2012 - Deel 2Mocht U het nog niet weten, vinylplaten komen weer helemaal terug. Er zijn zelfs jonge musici die hun nieuwe materiaal niet alleen op CD uitbrengen, maar ook op vinyl, liefst in 180-grams uitvoering. Bovendien zijn er tegenwoordig draaitafels van topklasse verkrijgbaar voor astronomische prijzen. Natuurlijk heeft dat alleen maar zin als je beschikt over een uitstekende voorversterker die optimaal is aangepast op je MC- of MM-element. Deze schakeling biedt daarvoor diverse mogelijkheden!
lees verder>>

The Preamp 2012 Deel 1: Inleiding en hoofdprint

Gepubliceerd op 24 november 2012
Auteur: Redactie Elektor
Elektor The Preamp 2012 - Deel 1Audioliefhebbers opgelet! Deze maand starten we met de beschrijving van een hoogwaardige audiovoorversterker voor zelfbouw. In dit en de volgende artikelen beschrijven we hoe een laagohmig ontwerp en het gebruik van meerdere opamps parallel kunnen zorgen voor een aanzienlijke ruisreductie in analoge schakelingen. Het resultaat is een voorversterker van topklasse, niet alleen qua geluidskwaliteit, maar ook wat betreft de prijs/prestatie-verhouding.
lees verder>>

5532 OpAmplifier - Deel 2: Opbouw, brugschakeling en testresultaten

Gepubliceerd op 28 augustus 2012
Auteur: Redactie Elektor
5532 Op-Amplifier Elektor 2010-11In dit tweede en laatste deel gaan we echt aan de slag met twee maal 32 NE5532-opamps parallel geschakeld voor een high-end audio-eindversterker met uitzonderlijke eigenschappen voor wat betreft vervorming en geluidskwaliteit. Verder worden verschillende uitbreidingsmogelijkheden besproken: brugschakeling voor een groter uitgangsvermogen en aanpassing van de versterker voor 4-ohm-belastingen.
lees verder>>

5532 Opamplifier - Deel 1: ontwerp, filosofie en schema's

Gepubliceerd op 16 augustus 2012
Auteur: Redactie Elektor
elektor magazines in content iomageDe populairste dual opamp in de audiowereld is de (NE)5532. Door voldoende 5532's parallel te schakelen, kan een interessante vermogensversterker gebouwd worden, laten we eens beginnen met 32 stuks. Dit lijkt misschien wat radicaal, maar het werkt in feite erg goed. Zo kan een heel eenvoudige versterker gemaakt worden die niet alleen de uitstekende lineariteit van de 5532 erft, maar ook de onderdrukking van voedingsspanningsvariaties en de ingebouwde bescherming tegen overbelasting.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE