NIEUWS

Seiun: betaalbare, portable hi-res audiospelers

Redactie Elektor | 09 december 2015

Het Californische bedrijf Cyberdrive (beter bekend onder de oude naam Forte Audio) is onlangs een crowdfunding-campagne gestart. Onder de naam 'Seiun' wil men een aantal portable audiospelers op de markt brengen die allemaal beschikken over hi-res audio-eigenschappen, voor een betaalbare prijs.

Het kleinste model heeft een verwachte verkoopprijs van $69 en is al voorzien van een DAC van 192 kHz/24 bits. Ook bezit het apparaat een microSD-card-slot voor het uitbreiden van het geheugen, een belangrijk punt als je veel flac-bestanden wilt meenemen.

Seiun Pro

Helemaal interessant klinken de specificaties van het grootste model (de Seiun Pro, hierboven afgebeeld) dat een 8-kerns-processor krijgt, een full-HD beeldscherm van 5,5" en een DAC die geschikt is voor maar liefst 384 kHz/32 bits. Bovendien wordt het DSD-formaat ondersteund. De speler draait onder Android 5.1 en zal zo'n $300 gaan kosten.

In totaal heeft de Indiegogo-campagne al een half miljoen dollar opgeleverd. De eerste productieserie wordt verwacht in maart 2016. 

Lees het volledige artikel op de website van Elektor.


EDITORS' CHOICE