Artikelen van Jeroen de JongBuena Vista Social Club`s Ibrahim Ferrer & Omara Portuondo - Rhytms del Mundo

Gepubliceerd op 12 juli 2007
Auteur: Jeroen de Jong
Buena Vista Social Club`s Ibrahim Ferrer & Omara POp deze lekkere zomer-cd staan 16 bekende popnummers, die allen in een Cubaans jasje zijn gestoken door de Buena Vista Social Club. De CD is een product van de Artists` Project Earth (APE), dat tot doel heeft een bijdrage te leveren aan fondsenwerving en bewustzijn met betrekking tot milieurampen en klimaatverandering.
lees verder>>

Naim CD Sampler 5

Gepubliceerd op 25 januari 2007
Auteur: Jeroen de Jong
Naim CD Sampler 5Voor veel van de bezoekers van hifi.nl zal de naam Naim bekend zijn van de audio-apparatuur, maar er is ook een aan Naim gelieerd platenlabel, dat geluidskwaliteit en respect voor artistieke integriteit (eveneens) hoog in het vaandel heeft staan.
lees verder>>

Lonnie Smith - Jungle Soul

Gepubliceerd op 12 oktober 2006
Auteur: Jeroen de Jong
Lonnie Smith -  Jungle SoulNa de dood van Jimmy Smith begin 2005 bleef er voor mij nog één favoriet over op het Hammond-orgel: Lonnie Smith. Een veteraan op dit prachtige instrument. Op 28 december aanstaande wordt hij 66 en ik hoop dat hij nog een tijdje meedraait.
lees verder>>

John Lee Hooker, Jr. - Cold As Ice

Gepubliceerd op 27 juli 2006
Auteur: Jeroen de Jong
John Lee Hooker, Jr. - Cold As IceJohn Lee Hooker senior behoeft geen toelichting. John Lee Hooker junior is één van de vele muzikanten die de lusten en lasten van een beroemde vader met zich meedragen. De lusten brengen een soepele toegang tot de muziekbranche, maar de lasten komen aan bod bij de beoordeling van de muziek. Dan wreekt zich die beroemde vader. Je ontkomt er niet aan de vergelijking te trekken met de muziek van pa. En dan hoor ik liever de ouwe Lee Hooker.
lees verder>>

Ray Brown with John Clayton & Christian McBride - Super Bass

Gepubliceerd op 20 juli 2006
Auteur: Jeroen de Jong
Ray Brown with John Clayton & Christian McBride -Je moet wel lef hebben om een concert te geven waarin maar liefst drie contrabassen als trio-formatie tegelijkertijd aan het woord zijn. Waar het horen van dit instrument tijdens een concert voor menigeen een reden is om naar de bar te snellen dan wel een oude bekende te gaan begroeten, zou je je met de onderhavige bezetting het risico van hectische taferelen aan de bar levendig kunnen voorstellen.
lees verder>>

Charlie Haden - Land of the sun

Gepubliceerd op 22 juni 2006
Auteur: Jeroen de Jong
Charlie Haden - Land of the sun.Medio 2004 lag er een nieuwe CD in de schappen van bassist Charlie Haden. Tien ingetogen stukken, voornamelijk van de inmiddels overleden Mexicaanse pianist / componist José Sabre Marroquín en gearrangeerd door Gonzalo Rubalcaba.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE