ARTIKEL

De Favorieten Van.... Adrian Edmondson

  1. Mijn hifi-set: “Bose docks, tamelijk lo-fi. We hebben ook een home cinema, verbonden met de cd-speler. Vooral de sub-bass is erg goed. Plus een iPod. Ik ben er nog niet uit of een high-end installatie nut heeft. Toen Brian May onze producer was gaf hij de eindmixen van de plaat mee op cassette. We luisterden dat in de auto op een crap-installatie met crap-speakers. Het klonk daarop fantastisch, dus was het zeker goed. De meeste mensen luisteren muziek in een volle bar. Ook dan kun je geraakt worden.”
  2. Favoriete genre: “Americana.”
  3. All time favourite: “Nick Cave.”
  4. Ik gruwel van... “Rap. Daar word ik doorgaans niet erg vrolijk van, of het moet hele oude zijn. Die mensen nemen zichzelf vaak onterecht veel te serieus, want het talent ontbreekt. En waar hebben ze het over, so boring...”
  5. Ik luister stiekem naar. “ABBA. Keihard meezingen met m’n iPod. Die groep kun je nauwelijks betrappen op een slechte song. Sommige mensen vinden ABBA niet cool. Ongebegrijpelijk.”
  6. Omvang muziekcollectie: “Zo’n 1000 cd’s. En nog wat vinyl in de kelder. Sinds we verhuisd zijn staat dat daar. Maar ik kom helaas te weinig in de kelder, haha.”
  7. Verzamelaar? “Nee. Zelfs van Nick Cave heb ik niet alles. En ook van Bowie niet, zijn laatste werk is crap.”
  8. Elpee of cd? “De elpee is natuurlijk belachelijk romantisch, maar geef mij toch maar de cd. Ik hoor het verschil in geluid trouwens ook niet zo.”
  9. Meest memorabele muziekbeleving: “Met The Who in Hyde Park in 1996 tijdens Quadrophenia voor 120.000 mensen. Een charity-concert. Ik speelde Ace Face/Bellboy in een soort van gigantisch gat in het podium. Pete Townsend en Roger Daltrey backing me up. I was in tune. Bizar genoeg speelde Gary Glitter ook een gangmember. Ik heb tijdens de repetities nog gesproken met John Entwistle, die toen nog leefde. Hoewel gesproken; hij hoorde geen woord van wat ik zei, was alleen maar keihard op zijn bas aan het rammen.”
  10. Mijn hifi-tip: “Beleef muziek live.”

Op de website van de band is de debuut-cd Yan, Tyan, Tethera, Methara te beluisteren.


EDITORS' CHOICE