REVIEWAudioQuest

AudioQuest JitterBug - Conclusie

Max Delissen | 02 november 2015 | AudioQuest
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 20 oktober 2015

Three’s A Crowd

Voor de lol (want ik wist van de eerste demo in Breda al wat me te wachten stond) stak ik de derde JitterBug er nog even bij, maar daardoor stortte de ruimtelijke weergave volledig in. En niet alleen het beeld werd een heel stuk platter, ook de mooie klankkleuren van de muziek smolten samen in een onduidelijke bruinige brij van frequenties. Het was er allemaal wel, maar het was net of ik naar een soort samenvatting zat te luisteren.

Snel de derde JitterBug dus weer verwijderd, in de USB poort in het front van de NAS in mijn meterkast geprikt en terug was het prachtige ruimtelijke beeld. Dat de derde JitterBug op de juiste plaats in het systeem nog een cumulatief effect gaf, was niet meteen duidelijk, maar toen ik hem na een dag weer even uit de NAS haalde bleek hij toch echt nog een spoortje extra rust en ruimtelijkheid te hebben geven dat ik niet meer wilde missen. Moet je nu je hele keten volstoppen met JitterBugs? Ik zou zeggen van niet. Begin eens met twee stuks en denk daarna rustig na over uitbreiding. Om de prijs hoef je het in elk geval niet te laten…Conclusie

Over de prijs had ik het bewust nog niet gehad. Op de eerste plaats omdat ik denk dat veel mensen inmiddels wel weten dat de AudioQuest JitterBug slechts 49 euro kost, maar voor hen aan wie dit fenomeen tot nu toe voorbij is gegaan, wilde ik het een beetje als verrassing bewaren. In aanvulling op mijn hoofdcategorieën voor tweaks (werkend en niet-werkend) wil ik graag nog een paar subcategorieën maken: Duur, Betaalbaar en Spotgoedkoop. Het moge duidelijk zijn dat de JitterBug in die laatste valt en zich daarmee wat mij betreft in één klap in de eredivisie der Tweaks vestigt. De prijs/kwaliteit verhouding is ongekend gunstig. Ik ben nog geen situatie tegengekomen waarin één of twee JitterBugs geen significante verbetering brachten. Drie of meer in een uitgebreider systeem kán (en vrijwel zeker ook zal) nog beter klinken maar ik laat het aan ieders experimenteerdrift over om dat zelf proefondervindelijk vast te stellen. Pas echter ook in dat geval op: horen maakt hebberig. Hogere lof dan dat kan ik eigenlijk niet bedenken. 

AudioQuest Jitterbug € 49,-
AudioQuest, www.audioquest.nl

MERK

EDITORS' CHOICE