ARTIKEL

Subjectieve beeldbeoordeling

Al bij de eerste beelden uit de Sony PS3 wordt duidelijk dat de VW200 nieuwe maatstaven zet in zijn prijsklasse wat betreft scherpte. Het beeld is werkelijk gestoken en helder, zonder ook maar één moment hard over te komen. Sterker nog, het beeld heeft een heel filmische look. HD videobeelden van de Blu-Ray ‘Earth’ in 1080p resolutie komen extreem levensecht over. Ook filmbeelden in 1080p/24 bezitten een mooie dynamiek en de kleuren zijn zeer natuurlijk.

Sony VPL-VW200

Vele verschillende blu-ray discs en DVD’s zijn bekeken, waarbij nauwlettend is gelet op het totale beeld. De Blu-Ray van de laatste Coen Brothers film ‘No Country for Old Men’ laat duidelijk zien hoe nauwlettend de produktie is geweest van deze film. De regie van de Coen Brothers is bitter, maar vanuit een fotografisch en cinematografisch standpunt is de film een absolute parel. De film heeft veel scènes waarbij schaduwdetaillering van groot belang is en de VW200 geeft dit op een prachtige manier weer. De doortekening van de donkerste gedeeltes is uitstekend: alle details, die bij vele projectoren in een grijze waas verdwijnen, blijven zichtbaar. Ook is het absolute zwartniveau erg goed: zwart is echt zwart. Wel is in nachtscènes te zien dat een projector als de JVC DLA-HD100 meer dynamiek behoudt, doordat deze niet hoeft te steunen op de hulp van een iris om het zwart echt zwart te laten overkomen.

De scherpte en met name ook de scherptediepte was de grootste verfijning die we hebben gezien t.o.v. de JVC DLA-HD100. De Carl Zeiss lens die wordt gebruikt in de VW200 zorgt voor veel realisme, waardoor scherptediepte duidelijk toeneemt en de filmbeleving meer 3D wordt.

EDITORS' CHOICE