REVIEWDALI

Conclusie


René Smit | 08 augustus 2011 | DALI

Niet alleen groot(s) qua fysiek maar zeker ook qua weergave, zo kunnen de speakers het best omschreven worden. Om de speakers maximaal te laten presteren zult u echter moeten beschikken over een forse luisterruimte of concessies willen doen ten aanzien van de leefbaarheid in een kleinere ruimte. In mijn thuissituatie verwachtte ik een overdaad aan laag maar dit was geenszins het geval. Natuurlijk is de hoeveelheid laag die deze luidsprekers kunnen produceren niet gering, maar zowel bij gebruik van de NAD M2 versterker als ook mijn normaal gebruikte vM set blijft het zeer gecontroleerd en strak.

De speakers zijn als geen ander in staat live opnames weer te geven alsof je erbij aanwezig bent. Ingezet als frontluidspreker in een home cinema set zal de Mentor 8, mits aangestuurd door een stevige stabiele versterker of receiver, excelleren. Echter het subtielere werk wordt niet geschuwd wat alles te maken heeft met het gebruik van de fraaie luidsprekerunits en de jarenlange research. Het is zonneklaar dat de investeringen die Dali gedaan heeft zijn vruchten afwerpen. Het is daarom des te knapper dat Dali een luidspreker als deze tegen een zo aantrekkelijke prijs kan aanbieden. Grote klasse, in alle opzichten!

Dali Mentor 8 - 2299 euro per stuk

Importeur:
AND Benelux
Herastraat 47
5047 TX Tilburg
Tel. 013-4550955
Fax. 013-4555666
www.andbenelux.com

De volgende films werden beschikbaar gesteld door Universal Pictures Benelux:
Couples Retreat
Scott Pilgrim vs The World

Gebruikte apparatuur:
vM MA240 geïntegreerde versterker
vM PA535 eindversterker
vM PHM3 SE phonotrap
vM SA230vM SACD speler
Funk Vector draaitafel met RB300 arm
Shelter 301 element
Panasonic DMP-BD30 Blu-Ray speler
Audiovector S3 Avantgarde Arreté speakers
Audiovector K-C Signature centerspeaker
Polk FX3i surround speakers
Focal Chorus 705V speakers
Panasonic TH42PV45 plasmascherm
Marantz SR5600 surround receiver
Musical Fidelity V-Can
AKG K272HD hoofdtelefoon

Bekabeling en accessories: Siltech SQ88G5 Classic, Sharkwire SC-L03 interlinks, Inakustik Black&White LS1002 luidsprekerkabels, Inakustik AC1502-6 stekkerblok, Inakustik HDMI kabel, Supra Lorad netsnoeren, AHP klankmodule, Quadraspire QX25 voetjes, Quadraspire Q4L audiorack. 

MERK

EDITORS' CHOICE