REVIEWRevel

Omgeving

Hoewel u onderaan altijd een opsomming vindt van de gebruikte apparatuur is het handig daar toch even op in te gaan. Voor de buizen beluistering maakte ik gebruik van een PrimaLuna DiaLogue set bestaande uit een DL3 voorversterker en DL6 monoblokken met EL-34 buizen. De bron: afwisselend een Vyger platenspeler met SME arm en Phase Tech element, aangesloten op een gemodificeerde Xindak phonotrap. Of de digitale bron, een PrimaLuna ProLogue Eight cd speler, in mijn geval gekoppeld aan een externe non-oversampling, non-filtering dac. De stands komen in deze setup van Target en zijn met zand gevuld.

De andere set bestaat uit een Transrotor platenspeler, SME arm en een Transfiguration element, aangesloten op een HAT phonotrap en een HAT buizenvoorversterker. Net als een Magnum Dynalab tuner. In dat geval gebruik ik een NAD M2 als eindversterker. Digitale bronnen zijn een Cyrus cd-loopwerk, een Wadia dock met iPod, een blu-ray speler en een tv-decoder. Omdat de M2 een digitale versterker is werkt die tevens als dac. Voor deze setup gebruik ik de eigen Revel stands, die overigens niet gevuld zijn. Had ik ze niet te leen, dan goot ik ze rap vol met zand om resonanties tegen te gaan.

De buizenopstelling staat in de lengte richting een kleine ruimte met een oppervlak van ruim 3 x 4 meter. De hoofdopstelling is in de breedte geplaatst in een kamer van 4 x 8 meter. Waar nodig zijn netfilters toegepast, terwijl de bekabeling of van Inakustik/Chord/Supra komt of van Crystal Cable. Het moet worden gezegd, dat de combinatie van buizen met de M22 niet zo heel geslaagd is. Mogelijk dat een KT-88 push pull versterker een stapje verder komt. Persoonlijk prefereer ik deze luidspreker aan een transistorversterker met een forse dempingfactor.

MERK

EDITORS' CHOICE