REVIEWHegel

Hegel H360: Conclusie

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 17 maart 2016 | Hegel

Conclusie  

Hoewel het Noorse Hegel in het verleden al meer indrukwekkend goede producten op de markt heeft gebracht, spant deze nieuwe H360 wat mij betreft de kroon. Naast het feit dat hij veel kwaliteiten van de duurdere Hegel voor- en eindversterkers in zich weet te verenigen, gaat hij zowel gehoormatig als technologisch op een aantal facetten zelfs nog wat verder!

Wat te denken van de zeer hoge dempingsfactor waardoor iedere weergever maximaal onder controle blijft, maar dit tevens door de slimme SoundEngine module ook weet te combineren met een vrij, open en vooral natuurlijke geluidspresentatie. Ook de bijzonder goede DAC wordt door mij zeer gewaardeerd. Ook hier geldt dat het zeker beter kan, maar niet voor deze prijs!

Op het misschien wat al te gewone aansluitmateriaal aan de achterzijde na, heb ik verder geen minpunten aan dit concept kunnen ontdekken. Zeker in zijn eigen prijsklasse en ruim daarboven is deze Hegel door zijn mooie pakket aan evenwichtige eigenschappen in combinatie met een gezonde dosis kracht, voor mij vanaf nu de referentie voor transistorversterkers in deze prijsklasse! 

MERK

EDITORS' CHOICE