REVIEWKEF

KEF Blade Two - Samenvattend


Max Delissen | 04 januari 2016 | KEF

Ik heb de ‘grote’ Blade een aantal keren kunnen beluisteren en de Blade Two is wat mij betreft een absolute ‘chip of the old block’. Het nobele karakter is, op zeer kleine details na, precies hetzelfde. Qua plaatsing en ruimtelijkheid doen ze niet voor elkaar onder omdat ze allebei een vrijwel perfect tijd- en fasegedrag vertonen. De transparantie in het midden en hoog is bij beide modellen eveneens van extreem hoge kwaliteit.De grote Blade is gemiddeld genomen nét wat ‘grootser’ van klank dan de Blade Two. De Two geeft, als je ze in een redelijk grote ruimte naast elkaar zou luisteren, net wat minder energie af. Toch kan ik me zomaar voorstellen dat de Blade Two in kleinere ruimtes beter uitgewogen kan klinken dan de Blade.

Als je het over prijs/kwaliteit verhouding hebt moet je die nuance mee laten tellen: welke Blade in absolute zin het beste is, hangt er toch een beetje van af waar je ze neerzet. Het is echter wél zo dat de Blade Two qua prestaties dichter bij de Blade komt dan zijn kleinere omvang en lagere prijs doen vermoeden. Dus als je het puur economisch gaat bekijken is de Blade Two misschien wel niet de beste van de twee, maar voor veel mensen tóch de aantrekkelijkste.

En dan moet ik KEF nageven dat ze dat, marketingtechnisch gezien, bijzonder geniaal hebben aangepakt. De KEF Blade Two is in werkelijk alle opzichten een fantastische luidspreker.

MERK

EDITORS' CHOICE