ARTIKEL

De favorieten van ... Candy Dulfer

mijn set:
Wij draaien cd’s op onze computer, in iTunes. Die is draadloos verbonden d.m.v. Airport Express van Mac, naar B&W speakers in het plafond. Alle gekochte cd’s worden ingeladen en dan verbannen naar de opslag.

favoriete genre:

Alles wat een binding heeft met Afro-Amerikaanse muziek, van jazz tot hiphop, van soul tot r&b

all time favourite (song en/of album)

Moeilijk om er eentje te noemen, maar ‘I can’t make you love me’ van Bonnie Raitt is wel een van de mooiste nummers die ik ken.

gruwel echt van…

Slecht uitgevoerde pretentieuze gitaardoommuziek van verwende stinkende Amerikaanse/Engelse bandjes met slechte zangers die zich wentelen in zelfmedelijden.

maar luister stiekem wel naar…

Mijn speciale kerstlijst, met alleen maar kerstliedjes gezongen door Nat King Cole, Dean Martin, Bing Crosby etc., echte 50’s schmalz...

omvang muziekcollectie

Ik denk 1000 cd’s, maar waarvan ik maar zes en een half uur muziek heb ingeladen in mijn iTunes, dus niet alles is mijn favoriet.

verzamelaar?

Ik ben er niet obsessief mee bezig maar van Chaka Khan, David Sanborn en D’Angelo heb ik wel alles denk ik.

vinyl of cd?

De cd is nog steeds een crime en ik kan niet wachten op het moment dat iTunes zijn geluidskwaliteit gaat verbeteren en de catalogus wereldwijd gaat maken (nu kan je alleen maar muziek van de Nederlandse iTunes-site bestellen, een belachelijke vorm van achterstelling) en de catalogus eens samengesteld wordt door mensen met verstand van muziek.

meest memorabele muziekbeleving:

Live-concerten, in chronologische volgorde, van: Sonny Rollins, David Sanborn, Miles Davis, Prince (Ahoy’)en D’Angelo.

mijn hifi-tip:

Hout. Zorg dat je kamer waarin je muziek draait altijd houten oppervlakken aanwezig zijn voor de natuurlijke warmte, ook bij opnames scheelt dat enorm.


EDITORS' CHOICE