ARTIKEL

Siltech - Crystal Cable - Viola - Cyrus - Polk - Avalon - Ayon - Brinkman

René van Es | 12 mei 2005

Verderop in de gang treffen we Crystal Cable en Siltech Cable aan bij de Duitse importeur, die daarnaast merken voert als Viola, McIntosh, Halco, Wilson Audio en Theta. Om even met wat namen te smijten die de werkelijke high end vertegenwoordigen. Nieuw van Crystal Cable is een phono kabel en de kabel om uw iPod op elegante wijze te koppelen met andere apparatuur.

High End 2005 (c) Xingo

Minder high end en daarom veel betaalbaarder is Polk. Het enige nieuws is de RM-serie 6800 en 6900, sub/sat systemen. Polk demonstreerde samen met het Duitse Restek, dat onder meer een mini serie versterkers uitbrengt, high end voor kleinbehuisden. Naast de Restek versterkers en de unieke phono trap die u via een remote laat kiezen uit 6 ingangen voor phono waarbij impedantie, capaciteit en versterkingsfactor voor elke ingang separaat instelbaar is.

High End 2005 (c) Xingo

Cyrus brengt een muziekserver uit. Een harddisk audioserver met Cyrus Link. De naam wordt Linkserver Solo, verder kon niemand er meer over vertellen.

High End 2005 (c) Xingo

De importeur van Avalon, die vorig jaar een uitstekende demo verzorgde, bleef dit jaar ver achter. Hoe men kans ziet om Avalon, Basis, Hovland en Pass zo te kakken te zetten is mij een raadsel. Men trakteerde ons in München op twee maal mono. Wat ook nauwelijks verbaast als je op de lange zijde van de smalle kamer de speakers ver uit elkaar zet. Schande, ze moeten beslist een voorbeeld nemen aan onze eigen Harry van Dalen die More Music helpt met de demo’s.

High End 2005 (c) Xingo

Veel en veel beter had Ayon de zaakjes voor elkaar waar men Vyger draaitafels, Ayon versterkers en Lumen White luidsprekers tot ongekende hoogte stuwde. Heel goede demo, echte muziek en massaal werd genoten van wat hier werd geboden. Ayon luidsprekers waren wel opgesteld maar niet aangesloten. Jammer want het nieuwe type Butterfly had ik graag gehoord. Lumen White komt mogelijk naar Nederland, van Vyger draaitafels is dat al zeker al vechten diverse importeurs om de rechten. De Ayon voorversterker was nog een prototype waarin aan te treffen 24K gold boards, Lundahl trafo’s, stappenvolume regelaar en werkend met een externe buizen voeding.

High End 2005 (c) Xingo

Naast Ayon staat MAL Valve, een bedrijf dat in eerste instantie aandacht vraagt vanwege de enorme hoeveelheid buizen, waarvan ze met een demo de functie bewijzen. Grote klasse het geluid dat opgewekt wordt met een Brinkmann draaitafel waarin een Brinkmann EMT element het werk doet. Brinkmann draaitafels zouden eigenlijk in Nederland te koop moeten zijn, de markt voor MAL Valve schat ik een stuk kleiner in.

High End 2005 (c) Xingo

Volgende week deel 2.


EDITORS' CHOICE