REVIEWAudioQuest

Conclusie

Max Delissen | 18 juli 2012 | AudioQuest

Tsja, eigenlijk heb ik het allemaal wel gezegd. Voor de 249 euro die de DragonFly kost koop je een zeer hoogwaardige, fraai afgewerkte en supergoed klinkende sleutel tot de muziek in je computer. Omdat hij zowel thuis als onderweg met evenveel gemak inzetbaar is en kinderlijk eenvoudig werkt, is de DragonFly USB Digital Audio Converter een hele dikke aanrader. Als aanvullende tip wil ik iedereen die de aanschaf overweegt sterk aanraden om ook te investeren in een goede interlink. De AudioQuest Big Sur die ik er bij gebruik is een goed uitgangspunt. Hij kost kost 99 euro voor een meter, en 114 euro voor anderhalve meter. Gezien de prestaties is dat een zeer aantrekkelijke prijs.

En als je het helemaal goed wil doen, besteed je ook wat tijd (en geld) aan goede afspeelsoftware. Voor op de PC of laptop adviseer ik het gratis programma Foobar2000, dat met een paar eenvoudige ingrepen zeer hoogwaardig muziek kan afspelen met Kernel Streaming (meer achtergronden hier). Voor de Mac heb je onder andere de keuze uit Decibel (goedkoop en goed), Audirvana Plus (iets duurder maar veel meer functionaliteit) of Amarra (kostbaar maar veruit het beste).

Om nog even terug te komen op de inleidende tekst van dit artikel: de computer heeft een plaats in de geluidsinstallatie verworven, en mits we daar gewoon mee omgaan zoals we met alle goede hifi-apparatuur omgaan kun je er dus fantastisch mee naar muziek luisteren. Er zijn voldoende uitstekende apparaatjes te koop om dat via een USB uitgang te doen, maar de zeer goed klinkende Dragonfly is dan toch de meest coole en meest praktische. Wat mij betreft mag hij met stip op één.

Gebruikte Apparatuur:

Versterker
Naim SuperNait

Digitale Bronnen
Squeezebox Touch
• Apple Macbook Pro

Luidsprekers
OLS Ceramique 1 zelfbouw
Magnat Vector 1

Hoofdtelefoon
Ultimate Ears Triple Fi 10
AKG K-701

Bekabeling
AudioQuest Gibraltar luidsprekerkabel, AudioQuest Big Sur 3,5 mm > RCA interlink, AudioQuest Eagle Eye digitale interconnect, Translator White Connection luidsprekerkabel

Stroomproducten
AudioQuest NRG-10 netsnoer, AudioQuest NRG-4 netsnoer, BlackNoise Eight stekkerblok (ongefilterd)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie kun je kijken op de AudioQuest Special Page of de website van AudioQuest

MERK

EDITORS' CHOICE