(Gesponsord artikel)Kalibratie

Menno Bonnema | 29 juni 2012 | Epson

"Maar wat ons ook erg aanspreekt, is hoe Epson openstaat voor onze adviezen", vervolgt Frank. "Ze houden het HTForum.nl scherp in de gaten en zijn zeer snel in het beantwoorden van vragen. Wat betreft firm-updates voor bijvoorbeeld de EH-TW9000: we zijn naast het servicecentrum de enige in Nederland die dat mag uitvoeren (op afspraak)."

"Een ander sterk punt is de mogelijkheid tot een goede kalibratie bij de projectoren van Epson." Want dat moet hier zeker vermeld worden: het kalibreren van projectoren is nog steeds een stap vooruit op het beeld: zonder een goede kalibratie haal je gewoon niet het maximale uit een projector. "Dat geldt trouwens ook nog steeds voor lcd-, led-, plasmaschermen en alle andere weergevers." Frank vertelt ter illustratie het verhaal dat zij ooit een pallet met zo’n twintig projectoren van één merk ontvingen. Alle projectoren bleken vanaf fabriek totaal verschillend afgesteld te zijn.

Het kalibreren is een specialiteit van Frank geworden waarmee hij een behoorlijke reputatie heeft opgebouwd. Met behulp van een Progressive labs Microspec spectrum radio meter onderwerpt Frank iedere projector aan een nauwkeurige kalibratie. Frank: "Het voordeel van deze Microspec analyzer is de enorme gevoeligheid en stabiliteit, hierdoor maakt hij het mogelijk om de kalibraties van projector direct vanaf het scherm te meten inclusief de lage regionen waar de normale analyzers het laten afweten. Wij bieden klanten vier keer een gratis herkalibratie aan voor de bij ons gekochte projectoren."

Kijk nou
Van langdurig praten over eten krijg je honger. Datzelfde geldt voor mij voor audio- en videoapparatuur. Op een gegeven moment moet er geluisterd dan wel gekeken worden. In het bioscoopzaaltje van Frank en Annewiek krijg ik te zien hoe de Epson EH-TW6000 presteert. En dat is indrukwekkend. Voor het eerst zie ik hoe een projector ook in 3D presteert. Frank en Annewiek laten vervolgens nog zien wat het effect is van het gebruik van verschillende projectieschermen. Ze zijn namelijk ook dealer voor de Black Diamond projectieschermen. Deze grijze schermen zorgen voor drie keer zo veel contrast, waardoor ook kijken bij (bescheiden) daglicht niet langer storend is.

Frank en Annewiek zijn verder ook aanbieder van Cinepro hometheater producten en Eichmann kabels en pluggen. Uiteraard levert ITC ook andere projectieschermen, ophangbeugels en kabels. Ook is ITC erg actief met iRule, software en hardware om met je tablet je audio/video maar ook verlichting en bv rolluiken te bedienen. Last but not least: bij ITC kun je ook terecht voor Oppo Blu-rayspelers.

Voor meer informatie:

ITC Home Theater
Constructieweg 8
8305 AA
Emmeloord
Industrieterrein De Munt – Zuid
Vanaf de A6 Afslag 15
Tel: 0527-63666
Website en htforum

Demoruimte te bezoeken op afspraak

Kijk ook eens op onze Projectie Special


EDITORS' CHOICE