(Gesponsord artikel)Hi-Visit ITC Emmeloord

Menno Bonnema | 29 juni 2012 | Epson

Het is voor mij nog even moeilijk voor te stellen: ik ben op weg naar een bijzondere belevenis op filmgebied. Spoedig zal ik me wanen in een 3D-decor van een Hollywood-film met veel actie, glitter en glamour...

Maar nu nog even niet. Want ik zit in mijn autootje, trotseer een enorme hoosbui en probeer wanhopig op het momenteel toch niet erg gezellige industrieterrein van Emmeloord mijn plaats van afspraak te vinden.

Nu ik er over nadenk: het zou een scene uit het filmrepertoire van de gebroeders Dardenne kunnen zijn, qua triestheid moet het er niet voor onderdoen. Overal om mij heen zie ik enorme saai-grijze loodsen en niets wijst erop dat ik binnenkort een zaaltje ga vinden die mij het nieuwste op homecinema-gebied gaat tonen. Zoals wel vaker onder dit soort omstandigheden begin ik ook mijn TomTom hevig te wantrouwen; dit kan niet de juiste weg zijn. Maar ik weet zelf geen beter alternatief te bedenken en besluit braaf de bevelen van de lichtelijk dwingende stem van mijn navigator-van-dienst op te volgen.

En warempel: mij wordt verteld dat ik mijn bestemming heb bereikt. Aan het eind van het industrieterrein zie ik de zaak die door Annewiek en Frank wordt gerund: ITC. Omdat ik me voorgenomen heb stipt op tijd te zijn, wacht ik niet het eind van de stortbui af, maar trotseer de nattigheid. Eenmaal in de winkel heeft Annewiek snel door dat ik waarschijnlijk de man van HiFi.nl ben (je herkent ze ook uit duizenden…), en hebben we snel kennisgemaakt.

ITC
Het bezoek is gericht op de projectoren en aanverwante artikelen, maar ik wil toch niet onvermeld laten dat in de winkel van ITC de eerste aanblik gaat naar het nieuwste op het gebied van pc's, laptops, monitoren en randapparatuur. "We hebben de winkel zeg maar in twee blokken ingedeeld", verklaart Annewiek; "het deel met pc’s en het meer onzichtbare gedeelte met de homecinema-apparatuur". Vervolgens leidt Annewiek me naar een van de twee toonzalen, waar 'gebeamd' kan worden. Ik raak gelijk al meer in een filmstemming als we plaatsnemen in de zo kenbare opklapbare cinemastoelen. Onder het genot van koffie wachten we vervolgens nog even op de komst van Frank, die weldra zal aanschuiven.

Annewiek vertelt alvast over wanner ze destijds, in 1998, begonnen zijn. Mijn eerste vraag is direct hoe ze hier op dit industrieterrein terecht gekomen zijn, toch niet een locatie die je verwacht bij een dealer van 'home cinema-experience'. Annewiek legt uit dat de locatie juist voor hen een zeer goede is. "Vanuit de Randstad ben je vrij snel hier in de polder en vanuit andere hoeken van het land ligt Emmeloord ook redelijk centraal."

De klanten van Frank en Annewiek komen vanuit het hele land. "En zelfs uit België weten ze ons te vinden. Het gaat toch om eerst een goede naam op te bouwen. Heb je die eenmaal, dan speelt afstand toch een veel minder belangrijke rol. Het grappige is dat veel Emmeloorders wellicht niet eens weten dat wij hier zitten, terwijl een filmliefhebber uit Brabant dat wel weet." Waar niet mee gezegd is dat Emmeloord geen filmminnende stad is, getuige ook het feit dat er nog een goed draaiende bioscoop opereert.


EDITORS' CHOICE