(Gesponsord artikel)



HI-VISIT

Audio Excellence

Jean-Pierre Joos | 05 juli 2002

(Frappant, denk ik, Walter Novak van Audio Home in Eindhoven haalde dit in een eerdere Hi-Visit ook al eens aan. Voor meer informatie: https://hifi.nl/hivisit - JPJ)

Vandaar ook deze locatie, vertelt Ron. We hebben ervoor gekozen om ons bedrijf niet midden in een winkelstraat te beginnen, er komen dan teveel mensen binnen met een kroketje in de hand en de vraag: "mag ik eens even een hele mooie set horen, mijnheer". Nee, wij willen de klant in alle rust kunnen adviseren. Iemand die bij ons binnenkomt heeft hier moeite voor gedaan, wij trekken dan vervolgens ook alles uit de kast om de klant helemaal op zijn wenken te bedienen. We werken voornamelijk op afspraak (wat niet wil zeggen dat iemand niet gewoon langs kan komen natuurlijk) en we demonstreren vaak `s avonds. De muziek klinkt dan beter, de klant is meer op z`n gemak en we hebben alle tijd en rust om een goede, uitgebreide, demonstratie te geven. We werken dus veelal op afspraak.

We verplaatsen ons echt voor 100% in de situatie van de klant. We zijn zelf ook altijd consument geweest, dus we weten wat een klant wel en niet op prijsstelt.
Wat de klant uiteindelijk koopt moet kloppen, moet deugen, zegt Jan stellig. Zoals gezegd: cruciaal is de situatie thuis en we streven naar echte tevredenheid, zo kan je onze filosofie wel samenvatten.

Jan staat op, zo, nu we dat eens goed hebben uitgelegd willen jullie zeker wel koffie?

Ons assortiment is zeer uitgelezen, antwoordt Jan als ik hem ernaar vraag. We kiezen voor hoogwaardige producten, waarvan de importeur de juiste filosofie heeft. Wij werken dus met: Master, Mark Levinson, TAG McLaren, Thiel, Monitor Audio, Arcam, Kef, Nördost, Nirvana en Linn. Op ons wensenlijstje staan nog: Avalon, Audio Research en Spectral.
De top dus, zegt Ron tevreden.
We hebben 4 hoofdactiviteiten: High-end, HiFi, Home Cinema en Custom Installation. Voor elke activiteit geldt: maatwerk, een set die muziek maakt.

Ook doen we meer en meer in Custom Installation. Dit is het integreren van verschillende functies in een huis (alarm, verlichting, communicatie en multiroom-toepassingen) waarbij alles centraal bediend kan worden. Dit doen we samen met het bedrijf LCI (www.latham-ci.com).

Ron schenkt nogmaals koffie in. Ik vertel het eea over hifi.nl en onze doelstellingen.
Jan licht aansluitend hun eigen internetactiviteiten toe. Internet als medium is top. We moeten zelf nog het eea aanpassen aan onze website (www.audio-x.nl). Onze website moet een goed en duidelijk beeld geven van ons bedrijf. De website is in die zin een digitale brochure dus. Via onze website gaan we het contact aan met onze klanten. We zien dat dit werkt: momenteel hebben we tientallen bezoekers per dag.
Behalve internet adverteren we natuurlijk ook in de traditionele HiFi-bladen. Laatst hebben we nog een advertentie geplaatst waarin we mensen gewoonweg uitdagen eens hun eigen draaitafel bij ons te komen beluisteren en vergelijken met een goede CD-speler. Een draaitafel klinkt gewoon bijzonder mooi, en daar wilden we de mensen weer eens aan herinneren.
Hoe waren de reacties, vraag ik. Sommigen waren positief anderen hoogst verbaasd. Op deze manier gooien we af en toe eens een knuppel in het HiFi-hoenderhokje. Ron en Jan lachen.

De tijd is voorbij gevlogen: we zijn ondertussen ruim twee uur verder. Nu MOET je echt eens luisteren naar de set die we hiernaast opgesteld hebben staan.

We lopen naar de grote luisterruimte. Ga zitten.
De komende twee uur zullen we luisteren naar een topset: een Levinson 383 versterker met een no37 loopwerk en 360s converter. De bekabeling is geheel van Nirvana. De luidsprekers zijn de Master 2.
De opnamen die ik hoor zijn oa: Antonio Caldara (Maddelena al Piedi di Cristo), Antonio Forcione (Ghetto Paradise), Sylvian/Fripp (Damage), Lamb (Fear of Fours), La Folia de la Spagna, Tuck & Patti (Learning how to fly) en Branford Marsalis (Trio Jeepy).

De set en de speakers klinken werkelijk bijzonder goed, afgestemd op elkaar: rustig, krachtig, rijk aan details en bijzonder muzikaal. We blijven luisteren terwijl we ondertussen af en toe wat gedachten uitwisselen.

Uiteindelijk is het over Ă©Ă©n uur `s nachts als we afscheid nemen.

Leuk hoor, die Hi-Visits, bedenk ik als ik langs een verlaten Etten-Leur, Breda en Tilburg naar huis rijd. Je komt altijd in mooie en bijzondere speciaalzaken en je spreekt echte liefhebbers. Eén nadeel is er wel op te noemen: je hoort té vaak net iets té mooie sets… Zo ook weer vanavond…






EDITORS' CHOICE