(Gesponsord artikel)



HI-VISIT

Audio Excellence

Jean-Pierre Joos | 05 juli 2002
 Audio Excellence is een relatief nieuwe HiFi-speciaalzaak die gevestigd is in Zevenbergen (Noord-Brabant). De twee eigenaren zijn Ronald ("Ron") Franssen en Jan Verlegh. Ondanks dat Audio Excellence een jong bedrijf is, hebben Ron en Jan echter veel ervaring. Samen meer dan 40 jaar.

Ron is al meer dan 20 jaar professioneel werkzaam in de HiFi. Hij heeft voor verschillende HiFi-speciaalzaken gewerkt, waaronder Staffhorst (www.staffhorst-electronics.nl) en John Snijders (www.snijders.com). Jan is altijd zelfstandig ondernemer geweest en is ondertussen 20 jaar fervent audio liefhebber.

Donderdagavond rond het acht uur journaal parkeer ik de auto bij het nieuwe pand van Audio Excellence op bedrijventerrein Zwanengat. Ik bel aan, Ron doet open. Hallo, eindelijk ontmoeten we elkaar eens, zegt hij gastvrij.

Als je Audio Excellence binnenstapt, kom je via een gang in de eerste luisterruimte. Hier worden de kleinere speakersysteem en Home Cinema gedemonstreerd. Opvallend is het grote, goed gevulde wijnrek (wij vinden dat de klant moet luisteren zoals thuis, dus met een kopje koffie of een goed glas wijn, merkt Jan op als ik de wijnen bekijk.) Links is de doorgang naar een kleine, handig ingericht kantoor. Hier is ook een bureau met PC ingericht. Het bureau is gescheiden van de luisterruimte middels een metershoog rek met vele tientallen CD`s.
Als je deze eerste luisterruimte doorloopt kom je in de grote luisterruimte waar meestal gedemonstreerd wordt. Deze luisterruimte is goed, vertelt Ron. Geen speciale trucs zijn nodig om ervoor te zorgen dat bijna elke luidspreker hier goed klinkt. Wel nemen we veel tijd om de speakers juist te positioneren en de set te tunen. Dit klopt, zegt Jan, Ron kan hier soms anderhalf tot twee uur mee bezig zijn.






EDITORS' CHOICE