REVIEWNaim Audio

Conclusie

Ik realiseerde me al tijdens de luistersessie dat ik op moet passen voor een al te enthousiaste conclusie, want er wordt mijns inziens veel te snel en veel te veel gejubeld in audiorecensies. Toch kan ik niet anders dan de Ovator S-400 een staande ovatie te geven. Het komt niet vaak voor dat mijn eigen set na zo’n luistersessie een beetje tegenvalt, maar dat is precies wat hier gebeurde. Gelukkig is dat na enige hergewenning snel voorbij, maar het is voor mij een indicatie dat ik naar iets bijzonder muzikaals heb mogen luisteren. De combinatie van uitsluitend Naim producten - beslist geholpen door het vakmanschap van de mensen van AudioXperience bij het opstellen van de set - heeft bevestigd wat ik aan het begin van dit verhaal al zei: het resultaat is meer dan de som der delen. Naimisten kunnen eindelijk van bron tot weergever hun geliefde merk inzetten, en genieten, genieten en nog eens genieten.

Wat de Ovator S-400 in combinatie met elektronica van een ander merk doet is bij deze test niet beluisterd, maar de gunstige elektrische specificaties geven volgens mij aan dat het niet erg moeilijk moet zijn om een passende set te verzinnen. Daarbij moet ik opmerken dat de neutraliteit en de kwaliteit van de Ovator nooit de beperkende factor zullen zijn. Hoe beter de set, hoe beter de weergave zal zijn, zo eenvoudig is het.


Foto: Erik Paulus/AudioXperience

De Ovator S-400 kost 4.200 euro per set. Dat is een hoop geld, maar wat mij betreft toch een koopje. De afwerking is van een zeer hoog niveau, de techniek is innovatief en de weergave is fantastisch. Het uiterlijk is modern maar niet overdreven gestyleerd, en de vijf verschillende afwerkingen garanderen dat de Ovator S-400 in elk interieur zijn plaats kan vinden. Een hele dikke aanrader dus!

Rest mij nog AudioXperience hartelijk dank te zeggen voor de genoten gastvrijheid, en importeur Latham te feliciteren met dit buitengewone product. De concurrentie in deze prijsklasse moet zich voorbereiden op een geduchte mededinger...

MERK

EDITORS' CHOICE