Het grote voordeel

Het grootste voordeel van een Sooloos systeem komt naar voren bij en uitgebreide muziekcollectie. De met het demo systeem meegeleverde 2400 albums is een mooi voorbeeld. Dit is ongeveer de omvang van een collectie die een Sooloos systeem waard is. Niet in geld, maar in capaciteit. Het rippen gaat eenvoudig en snel dus een uitgebreide collectie is in redelijk snelle tijd te digitaliseren. De opslag is ook veilig. De Twinstore in de rol van NAS maakt gelijk een kopie van de geripte muziek naar de tweede harde schijf. De verwisselbaarheid van die schijven maakt een veiligheidskopie eenvoudig te maken en veilig ergens op te slaan, bijvoorbeeld in een kluis bij de bank. Meer muziek? Dan is uitbreiding geen probleem met de netwerk connectiviteit.

Een Sooloos systeem kan uitgebreid worden door het hele huis met diverse bedieningspunten en zones en uiteraard versterkers en luidsprekers. Dan is ook de mogelijkheid om het systeem als digitaal fotoalbum te gebruiken best leuk. Of je nu muziek opslaat of foto’s dat maakt niet zoveel verschil. Zoals wij de Control 10 met Twinstore hebben gebruikt in een highend stereo omgeving komt het Sooloos systeem perfect tot zijn recht. Je beseft dan pas wat voor schat aan muziek je in huis hebt en wanneer je al je muziek op een systeem als dat van Sooloos zou laden – Ok met een aantal Twinstores dan – wat je nog aan onontdekte schoonheid kunt aantreffen. Hoeveel cd’s zijn vergeten in de kasten en laden?

Het Sooloos systeem biedt veel maar komt met een stevig prijskaartje voor alle functionaliteit. Voor hetzelfde geld heb je een ultra cd speler maar geen rip, opslag en toegang tot een muziek bibliotheek. Je kunt zelf iets samenstellen uit een computer, een NAS en wat software, maar dat is een hobby op zich die veel tijd kost maar wel voordeliger is. Maar, als je al een flinke investering in software in de vorm van cd’s hebt gedaan, dan is een investering in een Sooloos systeem niet eens zo gek. Het fysieke cd medium is aan het einde van zijn levensloop en downloads komen er aan. Sooloos is klaar voor deze omslag en kan de gemaakte investering veilig stellen.

Met betrekking tot de geluidskwaliteit blijkt maar weer eens dat zodra het fysieke cd medium wordt verlaten de geluidskwaliteit toeneemt. Als pure digitale bron voldoet de Control 10 – Twinstore combinatie uitstekend en vormt de rest van de installatie eigenlijk samen met de luisterruimte de zwakkere schakel.


EDITORS' CHOICE