REVIEWCanton

Nieuwe technieken

Reeds bij de ontwikkeling van het draadloze CD3500 systeem heeft Canton lang nagedacht over een methode om dit soort storingen te voorkomen. Canton wilde een systeem dat probleemloos zonder storingen op een hoogwaardig niveau audio kon overdragen. Storingen en zenderdrop-outs moesten tot een absoluut minimum worden beperkt. De Canton ontwerpers kwamen uiteindelijk met een digitaal systeem dat gebruikmaakt van een draadloze LAN-techniek binnen het 2,4GHz bereik. Het Canton systeem verzendt de informatie over in totaal 20 kanalen.

Canton WA100

Hij heeft echter in totaal toegang tot 32 kanalen zodat er indien noodzakelijk snel wordt gewisseld naar een ander vrij kanaal. In vergelijking met de gangbare systemen die analoge audio binnen het 866MHz verzenden, biedt dat vele voordelen. Door het intelligent wisselen tussen de kanalen is er altijd een goede communicatie. Er wordt over verschillende kanalen tegelijkertijd gezonden voor een breedbandige overdracht. De draadloze audio-overdracht ligt op een kwalitatief hoogwaardig niveau. Het systeem hanteert een resolutie van 16-bit bij een samplefrequentie van 48kHz (hoger dan bij CD).

De eindversterker in de ontvanger biedt een uitgangsvermogen van 2 x 80 Watt bij 4 Ohm dat wordt gegenereerd door een klasse D versterker. De versterker kan naar wens in brug worden geschakeld met een kleine dipswitch op de onderkant zodat je 160W in mono tot je beschikking hebt.

WA100 TX en RX

Het Canton WA100 systeem bestaat uit twee compacte doosjes met exact dezelfde afmetingen. Zowel de zender (TX) als de ontvanger (RX) zijn voorzien van een ingebouwde voeding zodat je geen onhandig geknoei hebt met losse adapters. De kastjes zijn zo compact dat ze onzichtbaar achter een installatie of luidspreker kunnen worden weggewerkt . De aansluitkabels kunnen dus minimaal blijven. De zender is voorzien van ingangen op luidspreker en lijnniveau en dat maakt een flexibele inzet mogelijk. De ingangen zijn niet te selecteren dus je kunt de ingangen niet simultaan gebruiken. Naast een lijningang is er ook een lijnuitgang die bijvoorbeeld kan worden gebruikt om het signaal door te lussen naar een tweede WA100 zender. De ontvanger/versterker is voorzien van vier stevige luidsprekeraansluitingen die geschikt zijn voor spades of losse kabeleinden maar niet voor banaanstekers.


EDITORS' CHOICE