REVIEWArcam

Podspeakers en Luisteren

Podspeakers The Dock

The Dock van Podspeakers is eigenlijk bedoeld voor gebruik met Podspeakers. Het is een beetje een vreemde eend in de bijt, want in tegenstelling tot de andere apparaten in deze test kan The Dock niet op een versterker worden aangesloten. Die zit er namelijk al in! In het kleine en fraai vormgegeven kastje zit een kleine klasse-T versterker die 2x15 watt aan 4 Ohm kan leveren. Op The Dock zitten dan ook luidsprekeraansluitingen (niet verguld overigens) en een mono-uitgang waar een aktieve subwoofer op kan worden aangesloten.

The Dock heeft geen beeldaansluiting, maar er worden maar liefst 7 verschillende adapters meegeleverd voor zowat elk model iPod. Alleen de nieuwste generatie weer niet. De meegeleverde afstandsbediening is op creditcardformaat, en heeft alleen de basisbediening als play, stop, skip en mute te bieden, naast uiteraard de volumeregeling. Zoeken naar tracks dient ook hier met de hand te worden gedaan.


Luisteren naar de Docks

Speciaal voor deze test werd een aantal tracks in zowel het zeer goede, want slechts matig gecomprimeerde Apple Lossless formaat (ALAC), als in volledig ongecomprimeerde CD kwaliteit op de iPod gezet (voor de kenners: bij Apple heet dat AIFF, en is vergelijkbaar met het WAV formaat dat PC gebruikers kennen). De docks werden aangesloten met een goede interlink die we onlangs testten, en als versterker diende de Arcam Solo Mini die we nog in huis hadden. De luidsprekers waren weer de Master 3 van Dynamic Solutions, die al eerder een goede match met de Arcam Solo Mini bleken te vormen. De luidsprekerbekabeling was van NordOst.

Er werd geluisterd naar de volgende tracks:

The Rain Falls van Eleanor McEvoy (ongecomprimeerd)
The Man You Were van Shirley Horn (ALAC)
On An Island van David Gilmour (ALAC) en
Coastal Ship van Kari Bremnes (ALAC)

EDITORS' CHOICE