REVIEWB&W

Meadowlark Swallow


Rene Smit | 03 juni 2004 | B&W

Conclusie

Meadowlark Swallow (c) XingoAfgezien van wat kleine puntjes van kritiek ten aanzien van de afwerking, die echter niets afdoen aan de weergave van de speakers, kan ik niet anders dan positief oordelen. Gedurende de periode dat de speakers in huis waren is er van muziek genoten. De speakers combineren een fraaie plaatsing en realistische weergave met een uitstekende detaillering, zonder te vervallen in een klinisch of analytisch geluid. De laagweergave is aan de terughoudende kant maar zeker niet afwezig. Het laag wat weergegeven wordt is strak en droog. Bovenal gaat het hier om een muzikale speaker die goed overweg kan met diverse muziekstijlen.

Het feit dat de speaker handgebouwd is geeft een meerwaarde in de vorm van “pride of ownership” zoals de Amerikanen dat zo mooi verwoorden. Daarnaast is er ook een grote diversiteit in de vorm van kleurstelling en houtsoort beschikbaar. Meadowlark levert ter aanvulling van de Swallow dedicated stands en er is voor de surroundliefhebbers een bijpassende centerspeaker leverbaar. Met een prijs van circa 1250 euro per paar is de Swallow concurrerend geprijsd en zeker het beluisteren waard wanneer u op zoek bent naar een muziek weergever.

 

Prijs (onder voorbehoud):
Meadowlark Swallow          1250 euro per set (excl. stands)

Importeur :
Crusade-Audio
Boeckstaetehof 630
6543 HH Nijmegen
Telefoon: +31 (0)24-3552705
Email:       postmaster@crusade-audio.nl
Website:   www.crusade-audio.nl
                          

Gebruikte apparatuur: 

Naim Nait3
Naim Nap90
Naim Flatcap
vM Philips DVD963Sa
M-Audio Superdac
Clearaudio Champion
Benz Micro MC20 element
Spendor S3 speakers
Klipsch KSW10 subwoofer
Kabels/interlinks: Siltech ST48G3, Siltech ST18G3, Siltech SQ28G3, Gutwire Synchrony digitale kabel, Siltech New York luidsprekerkabels


 

MERK

EDITORS' CHOICE