Unison Research Unico CD

René van Es | 23 december 2003 | Unison Research

Doen?

Unison Research Unico CDDe Unison Research adept heeft de Unico CD vast al ontdekt. Die hoef ik niet over de streep te trekken. De niet Unico reeks kenner zal meer schroom hebben om 1850 euro neer te leggen voor een cd speler die niets anders kan dan de standaard cd weergeven. Toch moet u eens overwegen hoeveel u hebt ge√Įnvesteerd in een cd collectie en met welke kwaliteit u die wilt afspelen. De schrik slaat mij om het hart als ik diverse grote winkelketens bezoek en daar nog alleen maar dvd combi spelers aantref. Gelooft u mij, die zijn niet in staat de cd weer te geven op het bereikbare niveau van een dedicated speler. Dat heeft Unison heel goed gezien en men investeert in Itali√ę liever in muziek dan in technologische snufjes.

Hoe die situatie over vijf jaar is weet ik niet, maar ik zie de weergave kwaliteit op dit moment bij veel merken meer en meer afnemen en vraag mij af of er een weg terug zal zijn. Alleen al om die reden ben ik blij met spelers als deze. Dat geeft de burger moed. Heeft u achterop uw versterker een XLR ingang, dan mag u wat mij betreft rennen naar de detaillist, snel langs de pinautomaat en de Unico CD bestellen. De kans dat u er spijt van krijgt lijkt mij uiterst gering. Alleen Cinch aanwezig? Dan kijken of de Unico CD matched in uw set, waarbij ik weinig tot geen problemen verwacht en u een fijne speler beloof. Als aanvulling op de Unico versterker? Doen en straks de set compleet maken met de tuner.

Importeur:
Analogue Audio Products
Barteldsgaarde 7
3436 RK  Nieuwegein
Tel: 030-6044342
Fax: 030-2383572
Web www.analogueaudio.com en www.unisonresearch.com
E-mail analogue@planet.nl

Gebruikte apparatuur

Garrard 301 motor unit op DIY console met Pro-ject 9‚ÄĚ carbon fiber arm
Benz-Micro Glider L2 low output MC element
Linn Linto phono amp
Teac VRDS-T1 CD loopwerk met Trichord Clock 2
Monarchy Audio DIP Mk 2 anti jitter box
Assemblage D2D-1 sample rate converter
Apogee Mini-Dac d/a converter
Unison Research Unico CD speler
Musical Fidelity Elektra E50 tuner
Marsh Sound Design MSD P2000b voorversterker
Marsh Sound Design MSD A200s eindversterker
JMlab Electra 926 luidsprekers
JMlab Micro Utopia BE luidsprekers
JMlab Electra SW900 actieve subwoofer
Interlinks analoog: Siltech Mxt Professional Series New York, Siltech SQ-88 Classic cinch en XLR
Interlinks digital: Apogee Wide-Eye
LS-kabels: Siltech LS-110 Classic
Accessories: Kemp Elektroniks Power Source netfilter, ferriet clamps, Standesign Saturn 5 audio meubels, Target VW1 wandbeugel, Real Spectral BS-59-Al speaker stands, Master Base Mbase/1 plaatjes, Kemp, Lapp, en rubber netsnoeren, Siltech  SPX-30 Classic netsnoeren, Sign PC-150 netsnoer, WBT stekker materiaal, separate audiogroep


EDITORS' CHOICE