REVIEWTeac

Teac P-70 & D-70

René van Es | 31 oktober 2003 | Teac

En nu?

Teac P-70 & D-70Wat moet je doen als je de Teac P-70 en D-70 niet kunt betalen? Niet wanhopen want er zijn andere mooie CD spelers te verkrijgen. Al zal het heel moeilijk zijn om voor minder geld ook maar in de buurt te komen van deze hoogstaande muziekweergave kwaliteit. En heb je wel 16.200 euro over en je draait graag muziek, dan zijn de alternatieven schaars.

Alleen voor CD zo’n bedrag uitgeven loont nog steeds. Onze ouderwetse standaard CD is dat nog altijd ten volle waard. Gegeven dat je hem op de juiste manier speelt. Neemt u na het lezen van bovenstaande tekst ook in ogenschouw dat mijn set lang niet op een niveau is wat een dergelijke kostbare speler zou rechtvaardigen. Natuurlijk ik heb ervan genoten, maar ik ben er ook vast van overtuigd dat een betere installatie nog meer de kwaliteit van de Teac naar boven zal kunnen halen. Hoe beschrijf je perfectie. Lastig als je niet steeds in superlatieven wilt vervallen. Tekortkomingen aangeven is vrij gemakkelijk, maar die waren er nauwelijks aan de P-70/D-70. De gehele testperiode heb ik genoten van muziek en het moeilijk gevonden mij te concentreren op de techniek en de beleving van de muziek los te laten. Een groot compliment.

Hoe dan ook, ik wanhoop niet met mijn CD speler, ik geniet dagelijks van de muziek die het ding weergeeft. Beter kan maar heeft een navenant prijskaartje. Dankbaar ben Teac Duitsland en Servi-Q wel voor het feit dat ze ons de kans gaven aan de P-70 en D-70 te snuffelen. Mijn referentie kader is aangepast. Ik wacht met spanning op de volgende kandidaat CD speler die een dergelijk weergave niveau denkt te kunnen halen. Chapeau Teac, Chapeau Esoteric.

Importeur :
Servi-Q

Gebruikte apparatuur

Garrard 301 motor unit op DIY console met Pro-ject 9” carbon fiber arm
Benz-Micro Glider L2 low output MC element
Linn Linto phono amp
Teac VRDS-T1 CD loopwerk met Trichord Clock 2
Monarchy Audio DIP Mk 2 anti jitter box
Assemblage D2D-1 sample rate converter
Apogee Mini-Dac d/a converter
Teac P-70 cd loopwerk
Teac D-70 d/a converter
Musical Fidelity Elektra E50 tuner
Clearaudio Balance voorversterker
Marsh Sound Design MSD p2000b voorversterker
Lua Serena SEL voorversterker
Monarchy Audio SE-100 klasse A mono eindversterkers
JMlab Electra 926 luidsprekers
JMlab Electra SW900 actieve subwoofer
Harbeth Compact 7ES-2 luidsprekers
Impulse IMP luidsprekers
Interlinks analoog: Siltech Mxt Professional Series New York, Siltech SQ-88 Classic cinch en XLR
Interlinks digital: Apogee Wide-Eye
LS-kabels: Siltech LS-110 Classic
Accessories: Kemp Elektroniks Power Source netfilter, ferriet clamps, Standesign Saturn 5 audio meubels, Target VW1 wandbeugel, Target HS40 speaker stands, Master Base Mbase/1 plaatjes, Kemp, Lapp, en rubber netsnoeren, Siltech  SPX-30 Classic netsnoeren, Sign PC-150 netsnoer, WBT en Sharkwire stekker materiaal, Rothwell In-Line Attenuators, separate audiogroep


EDITORS' CHOICE