REVIEWA Capella

Sotis Horus


Dr. Longbeard & Marja | 05 september 2002 | A Capella

Onze volledig uit puur zilver bestaande analoog bekabeling kan in sommige combinaties wat hard zijn. Voor de test hebben we de beschikking over een set Siltech XMT Paris interlinks en een set VandenHul D 102 mk III hybrides. Beide dus een combinatie van verschillende geleiders. De VandenHul’s halen het randje weg, maar na enig luisteren ook wat van de attack, de dynamiek. Het blijkt dat de Siltechs hier een goede combinatie vormen. De luidspreker kabels blijven de tri-wired zilver constructies en sturen zo de Avantgarde DUOs aan.

Sotis Horus 2Het grote luisteren kan beginnen. De ingredienten worden klaargezet – muzikale extase kan prachtig worden gecombineerd met andere indrukken zoals die door een goed glas worden opgewekt. Het licht wordt getemperd en dan luisteren. Luisteren is niet het goede woord, consumeren – en zelfs in de bijbelse betekenis – komt meer in de buurt.

En ja, de Sotis Horus is in staat extase te brengen. Een fraai geluidsbeeld, diep en breed met een prachtig zwarte achtergrond. Deze versterker is zeker door een rechter hersenhelft gedomineerde ontworpen en gebouwd.

Om te ontdekken of de Sotis Horus ook in combinatie met minder gevoelige luidprekers zich staande houdt worden de 105 dB gevoelige DUOs vervangen door een paar 92 dB gevoelige Audio Note AN-Jsp’s. Voor dezelfde geluidsdruk is dus vier keer meer vermogen nodig. Waar de DUOs met 1 watt al 105 dB op een meter afstand produceren. Per stuk dan wel te verstaan hebben de AN’s er 4 watt voor nodig. En met 11 watt in klasse A is de Sotis Horus ruim bemeten om voldoende dynamiek los te laten. Als luidspreker kabel dient nu een bi-wired set Audio Note koper. Het hele diepe laag is met deze combinatie iets minder, maar het absoluut muzikale blijft.


Leverancier

Importeur:
Korato
Dejan Zivkovic
Royaertstraat 12

B-2610 Wilrijk
Tel. +32 3449 0684
Gsm +32 4943 1827

EDITORS' CHOICE